Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac, doi jurnalisti si oameni de afaceri, poarta o discutie, sau mai multe, cu un oficial roman implicat in lupta anticoruptie. Si? Am impresia ca daca e ceva ilegal in ce au facut cei doi e imperios necesar ca institutiile Statului sa se implice, scrie Dan Selaru pe blogul sau.

Statul trebuie sa se implice din trei puncte de vedere: sa investigheze daca a fost santajat un functionar, cum a ajuns respectivul in situatia asta, cum au aparut in public niste inregistrari a caror legalitate e dubioasa, sa ia masuri impotriva santajistilor. Daca Statul nu ia nicio masura totul e o perdea de fum, un fals subiect.

Functionarul Macovei, platit din banii contribuabililor, intra intr-un joc dubios cu doi jurnalisti care voalat il santajeaza pentru a afla date din dosarele oamenilor politici. Dupa doua luni apar in presa stenogramele discutiilor, cum au ajuns in presa? Si cum poarta o discutie pe un asemenea subiect, cu persoane particulare, un functionar implicat in lupta anticoruptie.

Vad ca toata lumea pune partea jegoasa a afacerii numai in carca lui SRS si BC dar respectivii nu sunt angajati ai Statului. Nu sunt platiti de fiecare dintre noi. Pe ei sa-i investigheze Parchetul si sa-i dea afara asociatiile lor profesionale daca au facut ceva ilegal sau imoral. Dar Catalin Macovei?

Macovei are o treaba foarte precisa, sa vada legalitatea averilor demnitarilor, nu sa stea la palavre despre slujba lui cu persoane private. Am citit zecile de comentarii despre subiect. In tara asta contribuabilul si-a pierdut mintile, plateste functionari care-si bat joc de banul public, care amesteca interesele publice cu cele private, si nu cere ca acestia sa fie pedepsiti sau macar anchetati.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Dan Selaru.