Stiintific lucrurile stau rau, practic e mult mai bine. In cazul unei pandemii singura masura rapida de restrangere a numarului de imbolnaviri este izolarea. Pur si simplu statul in casa. E bine si pentru tine si pentru ceilalti.

Vaccin nu avem, ca sa nu ne amagim. O sa avem vaccin bun pe 25 noiembrie, sau in jurul acestei date, nu are efect decat la 2 saptamani de la vaccinare, deci pana in 15 decembrie se descurca fiecare cum poate. Si dupa aia la fel.

Modelele matematice ne spun ca singura varianta care are efect este recluziunea. Cat mai putine contacte cu alti oameni, mai ales evitarea grupurilor mari.

Sa comparam cu cel mai rau caz, gripa spaniola din 1918-1920, 30 de procente bolnavi, mortalitate de 2,5 procente. Informarea e mult mai buna, oamenii sunt constienti de posibilitatea unei situatii grave. Starea de sanatate generala este mult mai buna ca dupa razboi ca si sistemul sanitar. Vitamina C este pe toate drumurile. Avem antibiotice care pot opri o multitudine de alte complicatii. Putem compara cu rezultatele din Ucraina, 200.000 de imbolnaviri, 71 de morti pana acum. Deci calm. In acelasi timp nu putem sa ne bazam pe ce spun ucrainenii. Un alt fapt bun este ca ploua. Ar trebui sa ploua cam o saptamana.

Demisia lui Streinu este o paguba pentru Romania, a pilotat pana acum foarte bine, nu avem morti, nu avem cifre mari de bolnavi. Si avea dreptate ca daca am avea vaccin am salva 6 saptamani. Nu pentru noi ci pentru cei din sistemul sanitar e necesar vaccinul, ca sa aiba cine sa aiba grija de restul.

Politic, singurul lucru responsabil este ca in calitate de prezidentiabili Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu si Sorin Oprescu, mai ales acesta din urma, sa anunte oficial ca nu mai fac mitinguri electorale si sa treaca la o campanie doar la televizor si prin afise. Nu CSAT, discursuri politizate si alte palavre.

Fara mitinguri electorale. Dau votul meu oricarui candidat, pe bune, care oficial inceteaza cu mitingurile electorale. Si chiar o face. Restul sunt batai de joc la adresa poporului roman.

Citeste mai mult si comenteaza pe Romania obiectiva.