Revolutia continua a Presedintelui Traian Basescu este opusa "linistii" fostului Presedinte, Ion Iliescu. Daca in prima parte a anilor 90 s-a manifestat anchilozarea in tiparele comuniste ultimii ani ne-au aratat un Traian Basescu gata sa schimbe orice vede in fata.

Frenezia schimbarii are la baza ideea inadecvarii mecanismelor Statului fata de nevoile societatii. Aceasta manie a schimbarii este seducatoare pentru populatie, da iluzia ca prin schimbarea Parlamentului, a puterii judecatoresti, prin schimbari de legi in toate domeniile la un moment dat, printr-o minune, lucrurile or sa mearga. E o iluzie seducatoare dar ramane o iluzie.

Aceasta iluzie ne-a adus la reglementarea reglementarilor, la legi stufoase si contradictorii, la institutii care se suprapun in atributii, la lipsa de responsibilitate institutionalizata. Dupa 20 de ani s-a trecut de la responsabilitatea unui grup minuscul reprezentat de Nicolae Ceausescu la lipsa de responsabilitate generala.

Argumentele sustinatorilor freneziei schimbarii sunt prin comparatie nu prin demonstratie, se compara cu "linistea" lui Iliescu nu cu cresterea eficientei. Nicio schimbare din cei 20 de ani nu a adus o imbunatatire vizibila a eficientei sistemului. Singura care intareste regula este exceptia impozitului unic de 16 procente.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Romania obiectiva.