Cat mi-a fost in putinta ieri am citit din raportul Comisiei Prezidentiala Pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice.

Subiectul raportului, aici e varianta integrala, este drama demografica si sociala pe care o traim si care este doar la inceput. De o importanta covarsitoare pentru toti cetatenii acestei tari.

Si cum trateaza presa subiectul? Scoate din context doua subiecte de tip tabloid, prostitutia si drogurile si face din Basescu prin ricoseu un sustinator al drogurilor si legalizarii prostitutiei.

In raport este dezincriminat consumul de droguri si se pune problema unei discutii serioase pe marginea legalizarii prostitutiei. Iar subiectele sunt colaterale si neimportante in cadrul raportului.

Un blogger ca mine poate sa scrie ce vrea, de la cupletele lui Constantin Tanase la economie computationala sau dilema prizonierului. O institutie de presa serioasa trebuie sa scrie despre faptele importante care se petrec in tara. Ce se scrie in raport este relevant pentru societate si aduce atingere oricarui cetatean. Si nu-ti trebuie 5 zile sa faci o analiza a celor 382 de pagini.

Capitolele raportului ating veniturile si saracia, solutii pentru piata muncii, protectia sociala, serviciile sociale, grupurile sociale cu risc de excluziune sociala si dezechilibrele demografice.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Romania obiectiva.