In data de 29 august – era intr-o sambata dimineata -, am scris un articol mai usor, de weekend, despre cea mai mica banca din SUA, gasiti articolul aici. Am fost primul care a scris despre acest subiect, iar pentru a il face mai “comestibil”, am inserat si un scurt reportaj mai vechi luat de pe youtube.

In plus, am mai indicat si cateva cifre legate de profitul pe care l-a inregistra banca respectiva in anii trecuti, pentru a ne face o imagine despre profitabilitatea acesteia.

Tot in data de 21 august, seara insa, pe realitatea.net apare o “stiriuca” exact despre acelasi subiect, folosind exact cifrele pe care le-am oferit eu, si continand o captura a filmului postat de mine, iar sursa este, bineinteles, “Realitatea TV”. Articolul este aici, iar in cazul ca dispare de pe site, gasiti un print screen aici. La momentul respectiv nu am facut scandal, insa i-am tinut minte.

Ieri,am scris un articol in care am comparat declaratiile d-lui Basescu legate de numarul turistilor, cu datele oferite de INS, semnaland faptul ca exista neconcordante foarte mari intre informatiile prezentate de cele doua “surse”.

Cum greseala presedintelui era numai buna de speculat politic, informatia prezentata de mine pe blog a fost rapid preluata de antena3 si discutata in emisiunea La ordinea zileicu Dana Grecu, aceasta introducand subiectul in discutie astfel (se adreseaza d-lui Radu Tudor): “Spune-mi te rog ce parere ai despre informatia care a venit de la INS astazi si care contreaza cele spuse de Presedinte…” si a citit informatiile date de mine, bineinteles, fara sa mentioneze sursa (subiectul a fost anuntat aici, iar discutia pe marginea subiectului se poate vedea in inregistrarea emisiunii aflata pe situl A3, la minutul 42).

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.