Daca as scoate din buzunar 3 miliarde de euro ati fi de acord sa demolez Cismigiul? Este un business la care trebuie sa ne gandim serios. Am putea beneficia toti de pe urma acestor bani, intrucat am avea siguranta unui curs mai stabil(cel putin pana la sfarsitul anului).

Dar daca as oferi vreo 30 de miliarde de euro in schimbul Deltei? In cazul in care s-ar renunta la stupidul statut de rezervatie naturala as putea decima populatia de pelicani astfel incat crescatoriile de pesti sa fie sigure. La fel de bine, pentru a recupera o parte din bani as putea face un blat cu ucrainenii astfel incat o cantitate suficienta de apa sa fie deviata prin Canalul Bystroe. Ma rog, solutii exista. Pentru tara, o asemenea suma ar putea insemna independenta fata de FMI. Ne-am putea face singuri strategiile economice, am putea sa ne dezvoltam armonios fara sa ne mai doara vreo cativa ani de ceea ce zic unii sau altii de peste hotare.

Sunt o groaza de alte business-uri pe care le-as putea dezvolta. Spre exemplu, ma gandesc sa cumpar Parcul National Retezat. Este o zona ideala pentru dezvoltarea unei afaceri de depozotare a deseurilor, inclusiv a celor radioactive. Pentru dezvoltarea unui asemenea business as putea plati pana la 10 miliarde de euro. Bani gheata! As putea da de lucru celor din zonele defavorizate. Daca m-as chinui putin, cred ca s-ar putea obtine si sprijinul comunitatii intrucat, nu-i asa, toata lumea se gandeste la mai bine.

Dintr-un foc am putea face rost pentru tarisoara de 43 de miliarde de euro. Bani cash, care ar merge direct la buget! Nu mai vorbesc de miliardele care vor fi investite in infrastructura, de locurile noi de munca si de atatea alte beneficii, extrem de greu cuantificabile.Singurul sacrificiu, daca-l putem numi asa, este reprezentat de renuntarea la niste buruieni sau animaleturi dubioase.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Trenduri economice.