Primul Ministru Emil Boc, intr-un avant revolutionar comparabil cu anul 1870 (vezi aici), a iesit cu votul unanim al maharilor PDL si ne-a spus ca reformeaza Statul. Ne-a spus ca nu se mai poate, ca nimeni n-a avut curaj sa faca reformele si gata, pe 2 septembrie o sa intram intr-o lume noua, mai frumoasa si mai buna.

Nu ne-a spus pe ce-si asuma responsabilitatea in cazul legilor din educatie. Daca e varianta ministrului Andronescu e un dezastru, nu reformeaza nimic. PSD zice ca pe codurile Andronescu. Eu sper ca pe varianta Miclea.

Aseara la ora 23 nu exista o grila finala in cazul legii salarizarii unice. Inca nu era clar care sunt coeficientii. Si din toata legea sunt singurii care conteaza.

A treia lege, cea cu agentiile, este la randul ei o necunoscuta. Ne-a promis ca afla cate sunt, ce efecte au masurile si alte chestii de astea fara importanta. O sa aflam dupa restructurare.

Dupa lista de ordonante neconstitutionale Guvernul Boc este cel mai putin indreptatit sa-si asume raspunderea pe legi de o asemenea importanta. Si aici am o intrebare. Guvernul isi asuma raspunderea, Parlamentul voteaza si legea trece, cineva o contesta la Curtea Constitutionala si e declarata neconstitutionala. Cade Guvernul?

In vremea asta Justitia este in colaps si, spre "veselia" lui Pogea, daca blocarea divorturilor nu e o drama nationala ci una personala, blocarea proceselor comerciale este una nationala.

Citeste restul materialului si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.