Remus Cernea, posibilul candidat la Presedintie din partea Partidului Verde, are la o prima vedere sanse nule. Omul e singur, fara un partid in spate, fara bani, prea tanar, prea netuns, cu un discurs prea sofisticat si o ideologie care nu corespunde nici pe departe cu media nationala, e prea de dreapta. In contextul actual ecologia e un moft pentru majoritatea electoratului. Un slogan in limba engleza e de neinteles pentru majoritate, scrie Dan Selaru, pe blogul sau.

Mai mult, omul se straduieste sa elimine biserica din stat. In plus, nu exista niciun primar care sa indemne cu ceva ulei, galeti sau mai stiu eu ce populatia rurala la urne in favoarea sa. Nu are nici macar o minima structura prin care sa existe un om care sa-l reprezinte la fiecare sectie de vot.

La toate astea se adauga blocajul mediatic la care o sa fie supus, violenta atacurilor care o sa apara si eventualele bube reale din biografie care o sa fie fluturate ca un stindard. Plus lipsa unei echipe profesioniste care sa-l sprijine in deciziile pe care trebuie sa le ia. In cele trei luni pana la alegeri e posibil nici sa nu ajunga vestea candidaturii sale pana la urechile majoritatii electoratului.

Sa trecem la atuurile sale. Nu are legatura cu sistemul. E energic, daca te uiti la cate a organizat pana la cei 35 de ani pe care-i are e clar ca ajutat e capabil sa bantuie prin tara. Nu are probleme cu limba engleza.

Cat de bun comunicator e, cat de credibil, ce strategie o sa incerce pentru a sparge barajul mediatic, ce strategie are in abordarea contracandidatilor si multe altele raman o necunoscuta. Sa presupunem ca are toate calitatile de care are nevoie la un nivel superior lui Geoana sau Antonescu.

Sansa sa este Internetul. Si faptul ca trebuie sa intre in turul doi. Ca sa intre in turul doi are nevoie de 30 de procente din electoratul care participa la vot, sa zicem 45 de procente din intreg electoratul, adica 13.5 procente din total sau 2.4 milioane voturi. Cred ca sunt de ajuns 2 milioane. Asta inseamna ca trebuie sa aduca 2 milioane de cetateni care nu ar veni la vot in lipsa candidaturii sale.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Romania Obiectiva.