Sa ne uitam la faptele din scandalul Udrea. Zvonurile despre existenta unei "inregistrari incendiare" din comisia Udrea au aparut la zoso.ro pe 15 august, Subiectiv.ro, bleen.ro au preluat zvonul, in cazul lui Bleen la "cererea cititorilor". Mai scriu Ioan T Morar si Cristian Patrasconiu. Interesant este ca daca la Zoso e santaj, la Patrasconiu este vanduta inregistrarea.

Duminica, 16 august seara, Subiectiv si apoi Zoso dau poporului inregistrarea, pe Subiectiv primul comentariu este la 5:24 pm, Zoso publica la 18:01. Se raspandeste in lume. Gardianul publica pe 16 seara si ceva stenograme pe langa inregistrare. Data e de 17 august, dar primul comentariu e pe 16 august. Bleen sustine ca el are inregistrarea din alte surse si pune la randul lui inregistrarea inaintea ziarului Gardianul. Din presa, Hotnews preia prima inregistrarea pe la 8 seara. Cu asta am restabilit adevarul istoric al aparitiei pe piata.

Acum vedem ca vanzarea inregistrarii, varianta Patrasconiu, a cazut, nu cred ca a cumparat un blogger inregistrarea, Bleen spune ca lui sereistul i-a lasat la poarta inregistrarea cand dormea, e o gluma bineinteles. Mai ramane santajul. Cine a santajat pe cine? Iar cel care a rezistat santajului, pentru ca a aparut inregistrarea, de ce nu spune ca a fost santajat, era gestul normal. Cade si santajul. Si atunci ce este daca nu e nici vanzare, nici santaj? Nu mai ramane decat sa urmarim cui foloseste aparitia inregistrarii. De ce nu a aparut inregistrarea in presa mare? De ce duminica seara?

De unde vine inregistrarea si pe cine trebuie sa intrebam ca sa aflam? Cum a fost facuta inregistrarea? E legal sa inregistrezi discutiile unei comisii parlamentare si sa le faci publice? Daca nu e legal cine e vinovat? Cine a montat aparatura de inregistrare? Daca e montata legal cine a dat ordinul de inregistrare si cine are acces la inregistrari daca sunt automate? Din spusele lui Alecu Racoviceanu, inregistrarea e facuta cu sistemul din incaperea unde functiona comisia, care sistem inregistra automat. Cine are acces la inregistrarile automate din Palatul Parlamentului? E inregistrarea integrala sau sunt extrase fragmente?

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.