N-ai cum sa nu remarci un lucru evident: campania electorala a inceput de mai bine de jumatate de an. Doar ca, spre deosebire de cele precedente, anul asta se merge intr-o singura directie. 'Sa pice Basescu!', auzi din toate partile. Si strategia e foarte interesanta. S-a inceput cu suturile in Basescu, apoi a fost folosita Ridzi pe post de manta si se continua cu Udrea in aceeasi postura. Si totusi, cred eu, cu Udrea n-o sa tina, scrie Alex Mihaileanu, pe blogul lui.

Nu stiu cine s-a uitat la emisiunile recente de la TV, unde Elena Udrea a fost invitata. Acum doua zile, ministresa de la Turism a fost luata in colimator de Robert Turcescu. Aseara, doamna era luata la intrebari la Antena 3. Nu imi dau seama daca la mijloc e naivitate sau e doar o strategie pe termen lung de a decredibiliza tot ce tine de Traian Basescu. In fond, Elena Udrea este caracterizata ca un apropiat al presedintelui.

Suturile directe nu mai merg

Pina de curind, toate suturile se indreptau catre Traian Basescu. Imi inchipui ca cineva si-a dat seama ca, la fel ca in cazul referendumului, Basescu este victimizat, iar toata strategia de ingropare a acestuia nu mai functioneaza. Si e dragut de remarcat ca, desi sondajele arata o scadere a lui Basescu in popularitate, tot nu este suficient pentru a-l trimite pe locul doi.

Prin urmare, faza a doua este ceea ce se intimpla de citeva luni incoace. Se da in persoanele din jurul lui Basescu. Ce mi se pare curios este ca toata tevatura a inceput dubios de tirziu, mai exact dupa europarlamentare. In mod normal, fiind an electoral, m-as fi asteptat ca atacurile sa nu se rezume doar la foarte multe sicane si foarte putine duritati.

Pe ocolite

Daca s-a rezolvat cu cazul Ridzi, cu Elena Udrea va fi mai complicat. Fata de fostul ministru al Tineretului, Udrea e o nuca tare. Cine se asteapta sa o darime prin aceeasi strategie, de a-i verifica toate miscarile, nu va avea succes. Sa nu uitam ca nu se ocupa de azi, de ieri, cu afaceri, plus ca oricit de blonda ar parea, nu e deloc proasta.

Spuneam de aparitiile la TV din ultimele zile. Oricit ar fi incercat Turcescu sa o infunde cu concertul lui Bregovic de Paste, nu i-a iesit. 42.000 de euro, suma platita de Ministerul Turismului, pentru un concert cu intrarea libera este, dupa spusele lui Chisu, intrat si el in direct in emisiune, putin pe linga onorariile luate de artist in mod obisnuit. Iar acesta e doar un exemplu.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Subiectiv.