Vad ca e un mare scandal in privinta traficului cu ovule. E ilegal. De ce e ilegal traficul cu ovule? Sau cu rinichi?

Care e motivatia pentru care cineva nu-si poate vinde un rinichi. Cum se intampla acum? Fara niciun control, fara respectarea regulilor medicale, fara a tine cont de posibilele riscuri un om vinde iar altul cumpara. Fara un control clar al eficientei medicale si metodelor implicate.

Daca vanzarea ar fi legala toate aceste riscuri s-ar elimina. Ar fi evitate vanzarile care pun in pericol viata. "Piata" ar regla preturile, numarul de persoane salvate ar creste, timpul de asteptare ar scadea. Iar cei saraci si sanatosi care vand ar face rost de bani.

O sa-mi spuneti ca asa sunt favorizati cei bogati care pot cumpara. Daca bogatii cumpara cei saraci care nu pot cumpara stau ca si acum la rand insa la o coada mult mai scurta. Din nefericire accidente exista totdeauna si totdeauna exista oameni altruisti care doneaza organele rudelor decedate, cum exista si acum. Acestea ar ajunge la saraci.

Practic nimeni nu ar pierde. Sa trecem la partea morala.

Avortul, unde cineva ia hotararea in numele unui copil nenascut ca nu exista drept la viata pentru acesta, este legal. Si atunci de ce e ilegal ca un om matur, care ia decizii in nume propriu, nu implica pe altcineva ca in cazul avortului, sa-si vanda un rinichi? Daca e sa discutam despre moralitate este mult mai imoral avortul decat vanzarea unui rinichi.

Despre ovule cu atat mai mult nu vad nicio problema in a fi vandute intr-un mod institutionalizat. Despre bancile de sperma nu se discuta dar "Avem circa o suta de donatori, ne-a declarat dr. Anca Vasilescu, care nu sunt recompensati cu bani, dar obtin un set complet de analize, care altfel i-ar costa aproape 2 milioane de lei." Exista o recompensa pe care chiar Statul o da.

Inca o data ipocrizia, toata lumea ar cumpara un rinichi daca ar fi intr-o situatie de viata sau de moarte, "moralitatea" prost inteleasa, in definitiv nu faci altceva decat sa ajuti niste oameni sa aduca pe lume un copil sau salvezi pe cineva de la moarte, prostia institutionalizata si legi aberante creeaza tragedii sau drame pe care le-am putea evita.

Si sunt impotriva clinicii care a facut trafic cu ovule, sunt pentru legalizarea procedurii si controlul ei, inclusiv fiscal.

Comenteaza pe Romania obiectiva.