Emil Hurezeanu si inactualitatea romaneasca

de Mihail Neamtu     HotNews.ro
Luni, 27 iulie 2009, 10:45 Actualitate | Opinii


Mihail Neamtu
Foto: HotNews.ro
Poet echinoxist, jurnalist poliglot, comentator acerb si politolog fin, laureatul prestigioasei burse Herder si voce inconfundabila a postului de radio „Europa libera”, participant la fenomenul „Piata Universitatii” si important om de televiziune – portretul oficial al lui Emil Hurezeanu impresioneaza pe oricine. Personaj capabil de interogatii dezarmante si surazatoare ambiguitati, manuind verbul cu precizie chirurgicala, deopotriva articulat si suculent, geometric dar lipsit de reflexe contondente, dl Hurezeanu parea pana mai ieri garantul profesionalismului gazetaresc din tara noastra.

Toate textele sale scrise in ultimele trei decenii au respirat prospetimea selecta si informatia bogata, insotite de-o perfecta civilitate central-europeana. Radiofonic, Emil Hurezeanu era magnetizant. Aflat in vizorul camerelor, el impune astazi prin stiinta de carte si prestanta. Rara avis, spun cativa optimisti despre o asemenea aparitie.

„Floarea cu care nu se face primavara”, vor bombani fatalistii. Un lucru este cert. Inteligent, sofisticat si conectat la dezbaterile euroatlantice, dl Hurezeanu poate intretine oricand un dialog cu politicieni de prim rang ai lumii. Dovada sunt interviurile memoriale cu Helmut Kohl sau Henry Kissinger ori confruntarile electorale cu presedintele Traian Basescu (pentru a nu mentiona si dezbaterile tehnologic-climaterice cu diversi ambasadori sau diplomati).  

Spre deosebire de atatia articlieri improvizati pe malurile Dambovitei, domnia sa cunoaste istoria poporului roman si intelege marile conflicte geopolitice ale secolului XX.

Proximitatea vulgara a unui Cristian Tudor-Popescu, clovneria lui Mircea Dinescu, aura de nulitate a lui Cornel Nistorescu sau vecinatatea casanta a lui Adrian Ursu rezulta parca din strategia de reliefare a calitatilor lui Emil Hurezeanu in contrast absolut cu decorul. Sub raport personal, el degaja o afabila politete. Dintr-un unghi profesional, straluceste prin merit si reputatie. Cine ne-ar mai impiedica, atunci, sa-l celebram pe Emil Hurezeanu drept un „David Frost al Romaniei post-decembriste”?

Un ipotetic raspuns, chiar daca simplist, ar fi: „banii”. Intr-o versiune avocateasca, aceasta formulare de forum necezurat capata calificari suplimentare: ne referim la conditia recent asumata de Emil Hurezeanu ca director al Trustului Realitatea-Catavencu.

Intamplator sau nu, produsele fanion ale acestei companii private – Realitatea TV pe sticla si ziarul Cotidianul pe hartie – au atins pragul maximei dezorientari deontologice chiar in ultimele sase luni de cand Emil Hurezeanu si-a insusit postura de presedinte al consiliului director al TRC.  

Mai intai, Cotidianul si-a schimbat trapul iresponsabil intr-un galop sinucigas, avand ca tinta instrainarea ultimelor fragmente de public („cititorii de elita”) atras initial prin promisiunea quality. Titlurile tabloide, textele cu franjuri, exaltarea juvenila si strigatul de precupeata s-au inmultit.

Jurnalisti de investigatie au fost invitati sa renunte la subiectele care atingeau firele ascunse din urzeala marii coruptii. Pierderea unor comentatori talentati precum Catalin Avramescu, Sever Voinescu, Traian Ungureanu sau Devis Grebu n-a fost cu nimic compensata. Certurile din redactie au transpirat dizgratios pe bloguri iar limba romana s-a trezit abandonata prin frecvente neglijente de serviciu.

Rareori mai sesizezi la Cotidianul diferenta intre barfa de bodega si relatarea obiectiva, intre interventia pe chat si redactarea unui editorial compact. In contextul crizei economice, ziarul fondat de Ion Ratiu a ajuns cvasi-falimentar, la foarte multe mile distanta de standardele excelentei occidentale (Frankfurter Allgemeine Zeitung sau Daily Telegraph).

Blocand libera investigatie si acceptand degradarea comentariului politico-social in can-can si tacla, gazeta tolereaza numai discursul impresionist, idiosincrasiile personale si, mai ales, capriciile bine calculate ale redactorilor protejati prin legaturi directe sau indirecte cu patronatul.

Acelasi fenomen de prabusire a calitatii actului jurnalistic s-a inregistrat, cu pierderi financiare sporite, si la Realitatea TV. Nu este zi in care telespectatorul sa nu descopere reportaje tendentioase sau macar schita unei apocalipse pe marginea temelor minore si a non-subiectelor in absolut. De ce spun asta? Pentru ca suntem la doua decenii dupa revolutiile democratice din 1989, cand polonezii aniverseaza „miscarea Solidaritatea”, est-germanii discuta victimele Stasi iar ungurii isi amintesc dizidenta lui Imre Nagy.

La Realitatea TV, in schimb, comunismul pare un subiect datat, memoria inchisorilor irita, evocarea dizidentei este intrerupta de stupide breaking news iar lansarile de carte privind trecutul totalitar trec neobservate. Cu ce ochi, ma intreb, ar fi privit regretatul Vlad Georgescu (pentru a nu spune Monica Lovinescu sau Virgil Ierunca) aceasta recenta metamorfoza a jurnalismului practicat prin delegatie si ocrotit nemijlocit de curajosul, à l’époque, Emil Hurezeanu? Cum se justifica tacerile sale pe marginea Raportului Final? De ce fosti nomenclaturisti au acces la imagine mai mult decat victimele politiei politice?

Sa acceptam pentru o secunda ca Realitatea TV nu si-a propus promovarea unor programe de tipul ARTE, Radio Vaticana sau History Channel. Sa credem ca preocuparea pentru actualitate justifica interesul scazut pentru memoria recenta. Trasand insa paralela cu Occidentul, vom vedea indata cezura. Lipsiti de trauma Gulagului, englezii de la BBC cauta sa limiteze efectele gripei porcine prin emisiuni documentate medical; Realitatea TV, in schimb, ne rasfata cu vocea si chipul lui Adrian Paunescu – versificatorul onctuos, liderul de cenaclu si debitorul de platitudini, niciodata prost remunerat.

Sa poposim apoi la Strasbourg, unde in cabinetele oficialilor europeni se dezbate criza locurilor de munca. Studiourile din „Piata Presei Libere” vor discuta, la aceeasi ora, fantomele palatului lui Michael Jackson. Un deputat oarecare adopta un limbaj plastic pe Aleea Modrogan pentru ca, dupa numai zece minute, Cosmin Prelipceanu si Laura Chiriac sa declare patetic producerea unui implacabil „seism politic.”

Jurnalistii americanii dezbat criza sistemului de sanatate, sursele dezordinii bancare, razboiul din Afganistan sau amenintarea nucleara asupra Israelului pentru ca, la noi, maestrul Tanase si poetul Dinescu sa-si transfere atentia, fara alte retineri academice sau pudori culturale, asupra coafurii Elenei Basescu. Bascalie ieftina, intrigi de mahala, vorbe din talcioc...

Nici trecutul fetid-abisal al experimentului comunist, nici prezentul justelor ingrijorari nu se mai vede la capatul exilului dinspre München catre Bucuresti. Actualitatea internationala este inghitita de irealitatea romaneasca. Ingrijorari periferice plutesc balonate peste vraistea nepasarii fata de orice dezbatere presanta: reforma justitiei, migratia fortei de munca, proiectul de societate pentru Romania anului 2030, familia si criza demografica, mutatiile sociale intr-o Europa multiculturala, educatia universitara si piata bancara globala, stiinta si cercetarea, conflictele doctrinare, valorile culturale, dilemele bioeticii, Islamul radical, relatia intre religie si societate, s.a.m.d.

Sunt oare toate acestea niste mofturi? Pana sa primim un raspuns constatam faptul ca invazia formelor fara fond si inflatia discursului tautologic au atins un nou record estival. Emisiunea „Altfel” regizata de Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu s-a defectat cu rapiditate iar aparitia unor carturari fara agenda anti-prezidentiala reprezinta o exceptie.

Reteta pentru imbecilizare pare foarte simpla: se exclude reflectia sobra ori discursul comparativ; se interzic ideile proaspete si statisticile mondiale; nu sunt invitati comentatorii imprevizibili; trebuie blocate relatarile informate. Onoarea ne plictiseste iar exactitatea nu face rating.

Ne razbuna, in schimb, bolboroseala lenesa de tip Sergiu Andon, pledoaria diversionista à la Cozmin Gusa, plezirismul levantin al domnului Madalin Voicu, agramatismele lui Marian Vanghelie, neantul soundbyte emis de Lucian Bolcas si, la nevoie, argutia obraznica moderata de Cristina Sincai sau Razvan Dumitrescu. Cu acest meniu, orice om normal va gasi motive arhi-suficiente pentru a face tandari telecomanda, fara complexe sau remuscari. Ar castiga, pe termen lung, biblioteca.

Nu ne mira neaparat faptul ca o alta televiziune abdica de la slujirea cetateanului sau ca un ziar quality abandoneaza meritocratia si criteriul performantei. Traim, la urma urmei, intr-o epoca marcata de nihilismul vesel si consumerismul global. Mai greu de inteles ramane indepartarea standardelor lui Emil Hurezeanu de vechile exigente ale breslei. Daca sase luni in preajma lui Adrian Nastase au copt, in 2003, o demisie onorabila, tot jumatate de an la timona Trustului Realitatea-Catavencu ar fi putut produce patru-cinci mustrari de constiinta.

Nu voi lansa supozitii cu privire la cauzele din spatele transformarii conduitei unor canale mass-media cu realizari notabile sau chiar respectabile, acum doar cativa ani buni. Nu am acces la „cutia neagra” a acestui vehicul naugrafiat in oceanul derizoriului. Atunci insa cand se va scrie istoria compromisurilor intre oligarhii impenitenti, politicienii venali si oamenii de presa, numele lui Emil Hurezeanu va fi plasat macar sub doua-trei semne de intrebare.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16917 vizualizari

 • +29 (43 voturi)    
  Imi scot palaria in fata lui Mihail Neamtu (Luni, 27 iulie 2009, 11:04)

  witty [anonim]

  Fantastic! Excelenta analiza. Felicitari si respect pentru dl. M.Neamtu!
  • +6 (14 voturi)    
   surpriza placuta (Luni, 27 iulie 2009, 13:12)

   if0014 [utilizator] i-a raspuns lui witty

   Din fericire, incomparabil mai bine scris si mai obiectiv decat articolul despre MJ.
  • +19 (19 voturi)    
   Domnule Neamtu, m-ati uns pe suflet! (Luni, 27 iulie 2009, 14:31)

   Costa [anonim] i-a raspuns lui witty

   Excelent!
   • +13 (13 voturi)    
    10 cu felicitari ,de la mine si ai mei, Neamtule (Luni, 27 iulie 2009, 19:23)

    Eneas [anonim] i-a raspuns lui Costa

    ma uitam la Prelipceanu si Chiriac, cei doi papagali inseparabili ai stirilor,atat de etnici in euforia lor opozanta, iar acum la Razvan Dumitrescu atat de penelist in tot ce spune -se stie, mai ia salariu si de la Tariceanu sau nu ?
    cata dreptate ai d-le Neamtu ! Felicitari pt articol..
    • +9 (9 voturi)    
     Exercitiu de admiratie (Luni, 27 iulie 2009, 21:28)

     Liviu, Bucuresti [anonim] i-a raspuns lui Eneas

     O analiza excelenta facuta cu talentul jurnalistic al obiectului analizei, dragul Emil Hurezeanu.
     Se vede ca dl. Neamtu scrie cu dragostea pe care i-o poarta, ca noi toti, lui Emil Hurezeanu si cu tristetea si durerea pe care ni le provoaca imaginea lui Emil inghitit de mocirla si jegul "jurnalismului" romanesc. Sa nu-l acuzam pe Emil Hurezeanu, ce am putea face pentru a-l smulge din mocirla Realitatii?
    • 0 (0 voturi)    
     hurezeanu (Marţi, 28 iulie 2009, 21:17)

     ioan [anonim] i-a raspuns lui Eneas

     excelenta caracterizare pentru acesti manipulatori care isi permit sa faca "prostitutie" cu telespectatorii.
  • -5 (9 voturi)    
   mirobolant (Luni, 27 iulie 2009, 17:44)

   tru reloded [anonim] i-a raspuns lui witty

   domle, genial! super mega fascinant!
   da auzi, de cind domnii aia buni, carora li s-a pus pumnu in gura la trustu amintit, adica stimabilii Catalin Avramescu, Sever Voinescu, Traian Ungureanu, se ocupau de anchete jurnalistice? ca daca bine tin io minte, domnii scriau la rubrica opinii, adica, citindu-va, la rubrica "barfa de bodega".
   altfel, ca de obicei, echilibrat, fundamentalist, atingind esenta adevarului. care adevar este...
   • +2 (2 voturi)    
    N-ati fost atent (Sâmbătă, 1 august 2009, 20:20)

    Ovidiu M [anonim] i-a raspuns lui tru reloded

    O sa va acord prezumtia de bune intentii, si o sa consider ca nu vreo pornire partizana v-a facut sa faceti confuzia pe care ati facuto. Probabil ca v-ati grabit, n-ati fost atent, ca altfel ati fi observat ca acolo dl Neamtu face o trecere in revista a problemelor, o enumerare.

    Poate v-a scapat faptul ca jurnalistii de investigatie au fost incet incet lasati fara paine de catre cei din conducerea Cotidianul. Pe de alta parte, referirea la "TRU"(e), Avramescu sau Voninescu este, in opinia mea, o referire la o anumita calitate a abordarilor subiectelor, calitate pierduta prin plecarea lor, si neinlocuita cu altii capabili sa scrie la fel de la obiect si... atemporal daca vreti. Dincolo de optiunea politica a fiecaruia, o lupta intre adevaratele subiecte si aburii emanati de gargara politica contemporana.
  • +6 (8 voturi)    
   pacat ca romanii nu prea poarta palarii (Luni, 27 iulie 2009, 21:48)

   vali.d [anonim] i-a raspuns lui witty

   Intradevar un articol ptr care merita sa-ti scoti palaria.Din pacate noi nu prea folosim acest articol vestimentar si asta o stie bine si domnul EH.Cum nu putea obtine scoateri de palarii in fata domniei sale, a preferat sa-i scoata banii din buzunar lui Vintu.NU stiu de ce dar mi se pare ca situatia de la Realitatea Cotidianul seamana cu cea de la Steaua,cu dl Hurezeanu pe postul lui Hagi(antrenor).As putea paria ca si deznodamintul va fi acelasi,EH va pleca cu mai multi bani, dar cu ce pret?Si intre Vintu si Becali eu vad doar o diferenta de vocabular in rest apucaturile-s aceleasi.Becali face echipa care merge cum merge,Vintu traseaza directia in care sa se indrepte trustul si rezultatele sint la fel ca cele pe care le obtine oierul cu echipa lui.Asta se intimpla cind te faci pres in fata unor trogloditi,suporti consecintele.Din pacate le suporta si publicul care ar merita o prestatie mai buna.
  • -3 (5 voturi)    
   anticomunismul il dilueaza !! (Sâmbătă, 1 august 2009, 20:20)

   cetateanu [anonim] i-a raspuns lui witty

   Articolul SE VREA interesant, anticomunismul insa il dilueaza!
   De unde stie Mihai cum este comunismul?. Avea 9 ani la revolutzie?Este doar victima unor lozinci sau este si el mercenar?El nu vede ca acest comunism salveaza lumea din Criza? Ma refer la China, bineinteles cu care SUA fondeaza in aceste zile un parteneriat strategic mai important decat oricare altul!
   El nu a realizat inca ca de fapt totzi anticomunistii, propovaduitorii de la Europa Libera, erau doar niste mercenari ai lumii multinatzionalelor.
   Acest Hurezeanu este un tip informat copiilor, de aceia s-a retras de la anticomunisti !!!
 • +20 (30 voturi)    
  excelent articol (Luni, 27 iulie 2009, 11:08)

  dan popa [anonim]

  Jos palaria!
 • +19 (29 voturi)    
  Banul face neomul complice,iar trecutul victima. (Luni, 27 iulie 2009, 11:09)

  Tata Omidu [anonim]

  Excelent articol, felicitari!
  As lansa "supozitii cu privire la cauzele din spatele transformarii conduitei unor"... canalii mass-media.
 • +20 (30 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 iulie 2009, 11:10)

  [anonim]

 • +24 (30 voturi)    
  iRealitatea (Luni, 27 iulie 2009, 11:13)

  benu [utilizator]

  Super articolul. Si mare adevar graieste autorul. Nu mai e realitatea ce a fost la inceput, nu stiu daca e vina lu` Hurezeanu sau nu. Dar nu mai e, era singurul trust de stiri care mai ramasese obiectib, pentru ca trustul lui felix si Babele de la emisiunea lui Gadea sau domnu cu laptopu produc de mult gratza pt romani.
  • +15 (25 voturi)    
   Frumos scris (Luni, 27 iulie 2009, 12:36)

   johnesku [anonim] i-a raspuns lui benu

   Are de toate articolul tau - introducere, cuprins, intriga si concluzia. In plus are un anume farmec, care ma duce cu gandul la modul in care scrie si Plesu. Gasesc foarte multe asemanari intre voi doi dar nu ma supara, ci dimpotriva ma bucura. As vrea sa citesc cel putin o data pe zi un articol de calitatea celui de mai sus. Felicitari!
 • +17 (27 voturi)    
  articol (Luni, 27 iulie 2009, 11:13)

  o romanca [utilizator]

  felicitari ptr articol, imi place si mi se pare un diagnostic destul de precis al situatiei; imi place dl. Hurezeanu si mereu am spus ca e cu multe clase deasupra marii majoritati a comentatorilor, ziaristilor, analistilor...; in ultimul timp intr-adevar a scazut calitatea prestatiilor dlui. Hurezeanu si ma surprinde neplacut; sa speram ca isi va reveni
 • +20 (26 voturi)    
  articol (Luni, 27 iulie 2009, 11:18)

  lucian [anonim]

  superba analiza, daca ar citi si H. poate totusi schimba directia. {daca il lasa superiorii) incep sa cred ca era in misiune si pe vremea E .L.
 • -13 (29 voturi)    
  nu cumva... (Luni, 27 iulie 2009, 11:19)

  ahaaa [anonim]

  matale esti analistu' cu "excelentul" articol despre MJ?

  credeam c-ai disparut deja, e bine totusi ca ti-ai schimbat fotografia

  muuuult mai inspirata :)
  • +5 (9 voturi)    
   El este (Luni, 27 iulie 2009, 13:08)

   if0014 [utilizator] i-a raspuns lui ahaaa

   Dar daca atunci n-am reusit sa gasesc nimic pozitiv in articolul lui, de data aceasta a scris si frumos, si corect (sau atat de corect cat poate fi o opinie personala). Cel putin pare sa creada ceea ce zice, nu pare ceva scris la comanda.
   Ar fi pacat sa criticam un articol bine scris doar pentru ca anteriorul a lovit unde chiar nu era cazul, si cu argumente luate din diverse tabloide.
 • -13 (25 voturi)    
  Esti proBasescu? (Luni, 27 iulie 2009, 11:22)

  VDN [anonim]

  cel putin acesta este izul ce razbate din articol.

  Dnul Hurezeanu este cum ai spus la inceputul articolului un om de mare clasa.

  Trebuie doar sa ai incredere si rabdare daca esti convins de ceea ce ai afirmat despre dansul in prima parte a articolului.

  Intri cu analiza intr-o lume pe care nu o cunosti si te raportezi in parte la o alta realitate straina Romaniei.

  Pe de alta parte admir stilul tau rafinat si chiar academic.

  Numai bine
 • -10 (22 voturi)    
  Sint de acord doar cu inceputul (Luni, 27 iulie 2009, 11:23)

  alex [anonim]

  Mi se pare aiuritor sa crezi ca daca pui un om chiar de calibrul lui Hurezeanu director, in citeva luni (de criza, sa nu uitam) un ziar precum Cotidianul - o publicatie care se straduieste sa tina flamura sus - se va transforma peste noapte in Frankfurter Allgemeine Zeitung. Iar ca o televiziune de stiri din Romania, repet: de stiri , din Romania, care trebuie sa tina telespectatorii in priza sui sa aiba si audienta sa vorbeasca doar despre "sursele dezordinii bancare, sau amenintarea nucleara asupra Israelului".
  A acuza un om ca Hurezeanu de relele existente in presa romaneasca mi se pare a fi un act izvorit din alte credinte. De exemplu, e grozav de iritant pentru unii ca Hurezeanu da cu tifla idioteniei cu "mogulii", ca nu e taliban si lingusitor ca TRU, ca a sesizat din timp cameleonismul, minciuna si versatilitatea presedintelui, ca nu s-a inrolat in ceata de laudatori ai lui Basescu.
  • +17 (21 voturi)    
   Hai las-o jos ca macane! (Luni, 27 iulie 2009, 11:42)

   Oops! [anonim] i-a raspuns lui alex

   Bun! Nu s-a inrolat in ceata de laudatori ai matrozului. Nicio problema!
   S-a inrolat in ceata detractorilor. Chiar crezi, maitre Alex, ca i-ar fi stricat lui EH putina, just putina, impartialitate?
   Sau bonusurile la salariu il impiedica?
   Evident, nu trebuie sa-mi raspunzi! Sunt intrebari retorice. Sper ca te-ai prins.
   Si unde vezi matale ca autorul "acuza un om ca Hurezeanu de relele existente in presa romaneasca"?
   De ce crezi ca este rau ca un om, mai ales daca este si politician, sa fie si versatil? Chiar nu stii ce inseamna?
   • -9 (11 voturi)    
    mai tataie...las-o mai moale (Luni, 27 iulie 2009, 13:48)

    Tim [anonim] i-a raspuns lui Oops!

    Hurezeanu l-a cam aparat pe marinar, nu l-a atacat. Si asta nici dupa atacul jenant lansat de Base asupra lui pentru ca avut tupeul sa-l critice o data. Sever Voinescu a plecat singur, TRU la cat pupa in fund e mai bine ca a plecat. EH este impartial. Greseala lui nu e acum ci cand a mers pe mana lui Nastase, crezand ca-l schimba...
    Articolul e bine scris, nu sunt de acord cu cele enuntate acolo. Enumeram plecarile de la Cotidianul uitand cum au fost unele sau mai bine zis de ce...
  • +9 (15 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 iulie 2009, 11:48)

   [anonim] i-a raspuns lui alex

  • +16 (18 voturi)    
   Fara daca si parca:Bravo:Articol superb! (Luni, 27 iulie 2009, 12:21)

   Victor [anonim] i-a raspuns lui alex

   Alex mergi prea departe cu viziuniile tale proprii.Autorul ne-a redat pas cu pas de la inceput si pana la sfarsit ascendenta si descendenta lui Hurezeanu.Sunt unul din aceia,care a stat cu urechea la Europa Libera si a ascultat vocea lui Hurezeanu.Au trecut peste 35 de ani de atunci si metamorfoza Hurezeanu numai exista.Hurezeanu nu a ramas fidel educatiei si meritelor sale din trecut.S-a urcat intr-un car cu boi,care nu are viitor.Acei TRU &CO.,au sarit din car ptr.ca directia nu era cel pe care ar fi dorit ei sa mearga.Vezi articolul cu Vantu si Geoana!
   Deocamdata Hurezeanu este in conflict cu ascensiunea profesionala si cea financiara.
   Presa,TV au rolul de-a educa,pe cand in Ro.este de-a analfebetiza.Atata subrezime de talkisti,nu am intalnit si auzit in viata mea.Si asta sub directia fostului mare Hurezeanu.
   Iti dau un citat al unui francez(numele nu mi-l aduc aminte),care i se potriveste lui Hurezeanu:
   "Warum folgt man die Mehrheit?Etwa,weil sie mehr Vernunft hat?Nein,sondern weil sie mehr Macht hat"
   De ce se merge pe calea multimii?Oare,ptr.ca sunt mai inteligenti?Nu,ptr.ca au mai multa putere".
   Romana mea nu mai este compatibila prezentului,de acea rog pe translatori sa nu mi-o ia in nume de rau.Am incercat sa redau ceva ,care se potriveste drumului mers de Hurezeanu.
 • +11 (15 voturi)    
  Hurezeanu (Luni, 27 iulie 2009, 11:26)

  Huhurezeanul [anonim]

  Adevarat!
  "interviurile memoriale cu Helmut Kohl sau Henry Kissinger";
  "sase luni in preajma lui Adrian Nastase".
  Chiar daca dumneavoastra spuneti:
  "Nu voi lansa supozitii cu privire la cauzele din spatele transformarii conduitei",
  cred totusi ca omul este un mare admirator al puterii pe care el nu o poate exercita (desi o doreste).
  • +1 (1 vot)    
   Om de prim-plan (Miercuri, 29 iulie 2009, 0:20)

   Petra [anonim] i-a raspuns lui Huhurezeanul

   Autorul articolului - o revelatie!
   D-nul Hurezeanu merita toate superlativele atribuite, suntem in fata unui personaj de exceptie - prin cultura, talent si inteligenta - care face spectacol televizat oricand apare. Trustul de presa Realitatea-Catavencu i-a apreciat, prompt , meritele si nu pot sa nu ma intreb de ce n-a facut acelasi lucru si Televiziunea Romana, de pilda,oferindu-i postul de director general? Atunci abia am putea sti daca banuita fascinatie a puterii are numai un resort material sau izvoraste dintr-o chemare lucida de a fi in prim planul
   vietii de aici, cu tot tumultul si neprevazutul ei.
   Independenta actiunilor d-lui Hurezeanu este cea a noastra, a tuturor.
 • +15 (23 voturi)    
  excelent (Luni, 27 iulie 2009, 11:27)

  flic [anonim]

  o analiza excelenta! de mult nu am mai citi un articol atit de bun!

  FELICITARI!
 • +11 (19 voturi)    
  Remarcabil (Luni, 27 iulie 2009, 11:28)

  griffonu [utilizator]

  Bravo!
 • +3 (11 voturi)    
  Un biet om sub vremi... (Luni, 27 iulie 2009, 11:29)

  Cetateanul turmentat [anonim]

  E si el parte dintr-un mecanism mai mare al unor asa-zisi "Rex Deus" care-si inchipuie ca pot sa prelungeasca la infinit impostura audo-declaratei lor "origini divine".

  Fie iertat!

  Rex Deus, beware: Clarles and whomever else, you're being watched!
  • +7 (7 voturi)    
   Typo: Charles, nu Clarles! Dar sunt sigur ... (Luni, 27 iulie 2009, 11:54)

   Cetateanul turmentat [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul turmentat

   ca v-ati dat si singuri seama despre cine-i vorba.

   Iar voi, Rex Deus si amicii lor, luati-va labutele de pe Romania si terminati cu magariile sa n-o patiti!
 • +10 (18 voturi)    
  excelent! (Luni, 27 iulie 2009, 11:29)

  dragos [anonim]

  o analiza impecabila!
 • +2 (14 voturi)    
  da (Luni, 27 iulie 2009, 11:30)

  ast [anonim]

  Ai mare dreptate, dar personal nu-l invinuiesc pe Emil Hurezeanu - probabil se confrunta cu 2 optiuni: isi pastreaza standardul si castiga putini bani si n-are nici un canal pe care sa isi impuna vreo parere - ceea ce ar face ca in 2 luni sa fie uitat complet de public, sau se coboara la nivelul cerut, castiga si bani si ramane macar in atentie.

  I-as condamna coborarea standardului daca as stii ca doar bani ar pierde - dar cum memoria si constiinta publicului cu greu depasesc pe cele ale unui peste din acvariu, sunt sigur ca orice decizie de a-si arata integritatea i-ar fi uitata in scurt timp, ba chiar ar fi criticata de public pt ca pune in discutie valoarea principiilor deasupra banilor, care e inconfortabila pentru majoritate. Cum zici si tu, interesul pentru asumarea istoriei si a dezbaterilor sobre este la minim.

  La un moment dat, standardele vor fi asa joase ca publicul va reactiona invers. Momentan se cauta acest minim, dar poate in cativa ani trendul va deveni ascendent.
 • +7 (15 voturi)    
  felicitari (Luni, 27 iulie 2009, 11:41)

  CC [anonim]

  Sa speram ca articolul va fi citit si de cei cu drept de decizie din marile trusturi mass-media romanesti si sa speram de asemena ca ii va pune pe ganduri si se vor autoanaliza.
 • -11 (15 voturi)    
  Hurezeaanu e cica ziarist (Luni, 27 iulie 2009, 11:47)

  Dumitru [anonim]

  Jegosul asta de Hureazeanu l-a criticat pe Presedinte !
  Un gunoi !
  Vorba lui Traian Basescu, sigur hurezeanu era securist cand vorbea la Europa libera.
 • -6 (14 voturi)    
  V-ati uitat vreodata la The money channel? (Luni, 27 iulie 2009, 11:48)

  dinu [anonim]

  Cine vrea sa fle despre sursele dezordinii bancare sau despre celelalte teme enumerate de dl Neamtu poate butona telecomanda spre The money channel, sau poate citi excelentul magazin Money Express. Si, din cite stiou eu, acestea fac parte tot din Trustul Realitatea-Catavencu unde director este dl Hurezeanu.
  Asa ca aceasta nliza mi se pare trasa de par.
 • +11 (19 voturi)    
  Mihail Neamtu: chapeau ! (Luni, 27 iulie 2009, 11:50)

  Reddog [anonim]

  De mult timp nu am mai citit un articol atat de bun, o analiza atat de pertinenta a prestatiei maestrului Hurezeanu, a Irealitatii-Erevan Tv si a ziarului Cotidianul.

  De acord cu cele scrise, pana la ultima virgula.
  Doar o scurta adaugire: la "performantele" deosebite ale IRealitatii-Erevan TV poate fi adaugata inclusiv imbecila campanie mediatica "free Gigi" (in limbaj popular frigigi) ce nu a facut altceva decat sa revigoreze monstrii politici Gigi Becali si VC Tudor !
  Iar rezultatele le stinm cu totii: monstrii sunt in Parlamentul European !
  • -1 (1 vot)    
   fri-gi-zii (Marţi, 28 iulie 2009, 11:13)

   anton pann [anonim] i-a raspuns lui Reddog

   sa mai spun ca si campania fri-gi-gi-gi a fost tot un instrument de lupta anti-basescu din mintea intortocheata a marilor consultanti de tip andronic sau b.teodorescu ? nu stiu exact ce a fost in mintea lor, dar probabil ca mai bine cateva voturi la vadim+fecali decat la basescu - traiasca romania ! nu ?
 • +12 (18 voturi)    
  Bravo si felicitari! (Luni, 27 iulie 2009, 11:52)

  doi si-un sfert [utilizator]

  Un articol care chiar merita a fi citi!
  Bravos, daca ar exista mai multi jurnalisti cu coloana vertebrala si cu un elementar bun simt cu siguranta alta ar fi soarta acestei tari...
 • +11 (17 voturi)    
  rece si precis (Luni, 27 iulie 2009, 11:55)

  victor L [anonim]

  Excelent comentariul.
 • -7 (15 voturi)    
  quality pe naiba (Luni, 27 iulie 2009, 11:55)

  pafnutie [anonim]

  cotidianul nu a fost vreodata "quality". nici chiar atunci cand scriau acolo TRU, avramescu sau neamtu (faptul ca cei 3 semnau acolo, era chiar un motiv pt asta).

  probabil, autorul confunda o pozitionare mult mai critica fata de basescu, de cand cu alianta psd-pd, cu o scadere a calitatii. nici vorba, ziarul a ramas la fel de prost ca inainte. fara indoiala este cel mai acatarii din romania, dar tot prost este. faptul ca niste distinsi domni cu aere de elite cred ca scriu articole de elita, nu face din ziar unul de elita.

  in cea ce priveste realitatea, trebuie sa fiu de acord cu ideea scaderii calitatii. incepand cu grila de programe, continuand cu moderatorii, terminand cu invitatii si cu modul in care se intelege a se face televiziune de stiri, totul este sub nivelul de acum un an sau doi.

  dar, cum spunea cineva mai sus, 6 luni este o perioada prea mica pt a se vedea niste rezultate la nivelul unui asemenea trust.

  observ ca critica autorului la adresa lui hurezeanu vine dupa cea facuta de basescu. coincidenta, desigur.
 • +9 (15 voturi)    
  hurezeanu (Luni, 27 iulie 2009, 12:01)

  mihai stefan [anonim]

  Felicitari pentru articol. Criza financiara se resimte si in prestatia Dl Hurezeanu,sper sa-si revina.Astept sa apara mai multi ziaristi tineri ca Dl Neamtu.
 • +11 (13 voturi)    
  Excelent articol, dar directia lui e gresita (Luni, 27 iulie 2009, 12:02)

  Andra [anonim]

  De ceva timp mi se pare complet gresit atacul asupra unui ziarist sau altul, care "schimba" taberele sau isi vinde pur si simplu credibilitatea, asa cum a facut Hurezeanu.
  Pentru ca, atunci cand nu exista alternativa, adica nu exista o televiziune adevarata, care sa PROMOVEZE valorile pe care noi ii acuzam ca le batjocoresc - nu are sens sa le cerem doar LOR sa sparga regulile jocului si sa PROMOVEZE valori, acolo unde regula jocului este ca ele trebuie distruse.

  Sistemul in care functioneaza PRESA astazi este CARTELUL, adica un tip de organizatie care se constituie pentru a elimina si a limita pe cat posibil concurenta.
  Altfel spus, in conditiile cartelizarii presei, nu ai decat alternativa sa te aliniezi, sa dispari, sau sa fii limitat si ingradit, adica sa devii "irelevant" - asa cum sunteti chiar dvs. cu acest articol, ca o picatura intr-un ocean care va fi data uitarii chiar maine.

  Sunt sigura ca, daca ar exista o alernativa, toti jurnalistii care se prostitueaza astazi s-ar prostitua mai putin.
  Presa comunista pe care am mostenit-o in 1990 - tot o presa "unica", captiva intereselor unui singur partid (PDSR) cum e presa de astazi - a fost schimbata tot prin aparitia unei prese alternative.

  “Presa captiva si presa libera”, Alina Mungiu, RL, 27 Martie 2008:
  "Dupa revolutie, presa libera a fost in ascensiune: de la primele ziare tiparite pe gratis de tipografii revolutionari in decembrie 1989, noua presa a provocat si finalmente a schimbat si fata FOSTEI PRESE COMUNISTE, care a trebuit sa se emancipeze ca sa nu dispara. Presa libera a fost dominanta in 1996, contribuind decisiv la schimbarea de regim”.

  Problema acuta in momentul actual, nu este deci ca un X sau Y (cu litera mare) isi vinde credibilitatea acumulata pana in 2004, prin lupta acelei prese adevarate - ci faptul ca, la puterea financiara de care dispune PRESA astazi, o presa alternativa cum era cea de dupa 1990, nu mai are cum sa apara.
  • +7 (7 voturi)    
   O obsrvatie de margine! (Luni, 27 iulie 2009, 12:55)

   Victor [anonim] i-a raspuns lui Andra

   Scuza-ma Andra,dar nu cred ca este un motiv sa-mi calc propriile ideologii,propriile credinte,exact din motivele cele amintesti tu.Asemenea jurnalism nu are viata indelungata.Deocamdata in Ro.
   functioneaza,dar se ignora faptul ca,si societatea se schimba razant.Multi au o educatie,experienta
   cu presa mai decenta si se uita cu sceptism la
   cea din Ro.Cum spune si autorul:Cotidianul lui Ratiu,inceraca sa supravietuiasca!Oare de ce?Ptr.ca un Vantu l-a adus prin mismanagementul sau in aceasta situatie.Acest mismanegement a avut loc cu acceptul lui Hurezeanu&Co.
   Un Hurezeanu,ar fi avut mai multa credibilitate in lume,ar fi avut potential sa obtina Venture Capital,sprijin european,mondial,ptr.infintarea unei prese independente,a unei TV serioasa,educativa.
   Dar el s-a complacut prin acceptarea anturajului unui actionar,care se lupta cu oricine si orice,ca sa mai faca un pic de capital.
   Hurezeanu daca era fidel cu sine ar fi gasit destui
   (inclusiv picatura noastra in ocean)jurnalisti,care nu se vindeau ptr.un pumn de dolari sa calomnieze,sa denigreze,manipuleze o natiune intreaga.
   • +2 (8 voturi)    
    Corect, dar: (Luni, 27 iulie 2009, 13:55)

    Andra [anonim] i-a raspuns lui Victor

    Este foarte corect ce spui si tu si Mihail Neamtu, numai ca si tu folosesti o logica gresita, logica lui "IF".
    Daca Hurezeanu "ar fi", daca creatia lui "ar fi"... etc.

    Nu e corect sa-i atribuim lui Hurezeanu intentii pe care nu le-a avut niciodata. Ai citit contractul semnat de el cu SOV? Continea aceste lucruri pe care i le reprosezi? Nu cred.
    Hurezeanu s-a vandut, punct. Daca exista o televiziune alternativa cu standardele ridicate pe care le asteptai de la Hurezeanu - iar Hurezeanu prefera cloaca lui vantu, atunci, da, puteai sa-i reprosezi ceva.

    In absenta acestei situatii, omul nu e vinovat: a executat ce i s-a cerut.
    O televiziune mai buna i-ar fi cerut altceva si pana si prostitutia lui la Vantu ar fi avut alte standarde, daca exista o televiziune concurenta de putere egala dar cu alte standarde -

    Deci, vinovati sunt in aceasta situatie doar cei care acuza, pentru ca acuza aiurea.

    Ca sa acuzi credibil, trebuie sa mergi la radacina si sa cauti cauzele, si atunci vei vedea ca de 5 ani de zile, 2 rele au crescut si au devorat totul in jurul lor, ucigand orice alternativa: Basescu (PDL) si Cartelul televiziunilor.

    Cred ca nu mai e nevoie sa demonstrez teoria publicului captiv al televiziunilor si al electoratului captiv al PDL.
    • +8 (8 voturi)    
     Imi place schimbul de pareri cu tine!! (Luni, 27 iulie 2009, 14:46)

     Victor [anonim] i-a raspuns lui Andra

     Cum ti-am mai si spus:Hurezeaunu avea(ca sa nu mai folosesc ar fi)numele si capacitatea de-a scapa societatea de analfabetizare.
     Nici tu si nici eu nu cunoastem si nu vom cunoaste vreodata ce a semnat Hurezeanu cu Vantu.Tot ce vine de la Vantu,o pers.cu palmares criminal bogat,nu are cum sa fie unul serios.
     Dar deranjant este faptul ca Hurezeanu,si-a implicat numele intr-o lume jurnalistica,despre care nu putem spune ca ar fi cireasa de pe tort.La capacitatile sale nu avea ce cauta in aceasta lume.Sunt mii de jurnalisti in lumea asta,care refuza sa accepte joburi,care nu le reprezinta viziuniile.Ca sa supravietuiasca,se duc si muncesc ca chelner sau vanzatori de ziare,dar nu se vand patronatelor care le cer prostituare.
     Ptr.mine asta inseamna sa-ti ramai fidel liniei sa-ti mergi calea si sa nu deviezi de dragul banului.De castigat vei avea tu,nu cel care este stampilat cu "deviere"de la profesionalism.
     Hurezeanu ar fi avut multe alte posibilitati de-a trai cinstit si curat,dar lui i-a placut sa se urce intr-o corabie care-i aproape de scufundare.
     Vantu este cel care va face capital,vanzand Realitatea cu marele Hurezeanu la pachet!
   • +4 (8 voturi)    
    Inca o greseala (Luni, 27 iulie 2009, 14:14)

    Andra [anonim] i-a raspuns lui Victor

    Victor: "Asemenea jurnalism nu are viata indelungata.Deocamdata in Ro.
    functioneaza,dar se ignora faptul ca,si societatea se schimba razant."

    Ce spui tu aici contrazice realitatea. Dimpotriva, un asemenea jurnalism devine EL CAPABIL sa schimbe societatea - nu societatea il mai schimba pe el vreodata.
    Exemplu: indepartarea romanilor de interesul pt. politica prin campaniile de "scarbire", (vezi studiile FSD "Cultura politica a romanior"), si succesul campaniilor anti-vot promovate de televiziuni.

    Cifrele incep sa arate paralelisme in oglinda: "60% din presa e captiva" (spune recent Alina Mungiu), si 60% dintre romani se prefigureaza ca vor lipsi si de la alegerile prezidentiale de anul acesta, in timp ce acum in iunie in Bulgaria, prezenta la vot era de 61%.

    E o teorie simpla de marketing: un monopol - in orice domeniu - se constituie nu doar pt. eliminarea concurentei ci si pentru "modelarea" cererii publicului, si apoi, a publicului insusi.
    • +6 (6 voturi)    
     Ceeace vreau sa spun este ca (Luni, 27 iulie 2009, 16:32)

     Victor [anonim] i-a raspuns lui Andra

     presa scrisa de stil bulevardist nu are viata lunga.
     Nu presa(poate in Ro.este asa,poate ca eu sunt cam departe de matca adevarului,nu stiu)schimba societatea,ci societatea schimba presa,limbajul si continutul.
     Presa in zona unde triesc eu se scrie dupa cererile publicului si nu al patronului.
     Uneori,presa din Ro.nu are nimic in clin si in manenca(in afara de cateva momente,ca cel de astazi)cu jurnalismul de-a educa si schimba ceva in societate.Presa romaneasca este un loc unde se intalnesc toti jurnalistii cu diplome facute la expres.Se preiau vesti si se redau cu titluri si mai si.La un moment dat nu mai exista vreo relevanta intre intial si sfarsit!
     Cei seriosi(in cazul nostru Hurezeanu)se las si ei dusi de acest val.
     Poate ca eu,traind departe de Ro.,vad lucrurile din alta prisma,dar o spun asa din instinct,un stil jurnalistic precum cel din Ro.,nu are sansa supravietuiri,nu are sansa schimbarii societatii,ptr.ca societatea observa cat de mincinoase si nesincere sunt articolele scrise.
     In afara de faptul ca virgula comentezi un articol,care nu-ti spune nimic,ce faci?Arunci la cosul de gunoi!
     • 0 (0 voturi)    
      Imi pare rau (Duminică, 2 august 2009, 0:41)

      Andra [anonim] i-a raspuns lui Victor

      Se pare ca faci afirmatii absurde cu buna stiinta, adica stiind foarte bine ca adevarul e altul.

      In Romania este EXACT INVERS fata de occident "de unde esti tu", si e invers dupa absolut toate criteriile.

      aici in Romania am avut o presa normala, candva, care "reprezenta" o mare parte a populatiei, populatia care VOTA, populatia educata din mediul urban care este vectorul schimbarii in orice societate.
      Azi aceasta popualtie nu mai e "reprezentata" de nimeni.

      daca nu cunosti in detaliu realitatea din romania, ar fi mai bine sa incerci sa te documentezi inainte de a face afirmatii asa de transante: "societatea schimba presa".
      Documentarea este ea insasi o chestie grea in Romania, pt. ca nu prea mai ai presa care sa informeze si de aceea, nici oameni doritori sa stie care e "realitatea".

      In Romania Presa a indepartat populaltia educata de politica si de la vot, iar astfel, populatia educata din Romania nu mai poate fi vector al schimbarii pt. nimic.
 • +10 (14 voturi)    
  presa noastra cea de toate zilele (Luni, 27 iulie 2009, 12:05)

  un cititor ca multi altii [anonim]

  In sfarsit, m-am luminat. Banuielile mele, au fost confirmate, ca si cum as fi scriu eu insusi. Nu credeam sa mai citesc si ceva care sa fie realist, finut (fara atac cu vorbe grele), dar in acelasi timp dur si la obiect.
  Eu unul as mai fi marsat pe subiectul - cine sta de fapt in spatele "transformarii" (?!), vreau sa cred cat mai de scurta durata a onorabilului EH.
 • +7 (15 voturi)    
  Felicitari (Luni, 27 iulie 2009, 12:07)

  popescu [anonim]

  Frumos scris si corect. Bravo!
 • +9 (15 voturi)    
  excelent articol (Luni, 27 iulie 2009, 12:13)

  cetatean [anonim]

  Oare toti jurnalistii din trustul realitatea au incremenit in lasitate si in grija zilei de maine?.Doresc cu disperare gesturi de impotrivire fata de manipularea abjecta care se practica acum in acest trust. Domnilor jurnalisti, nu merita sa va murdariti numele, recastigati-va respectul de sine, va implor, nu risipiti libertatea castigata atat de greu!
 • +9 (15 voturi)    
  superb (Luni, 27 iulie 2009, 12:14)

  milu [anonim]

  bravo neamtule
 • +9 (15 voturi)    
  felicitari ! (Luni, 27 iulie 2009, 12:15)

  stely [anonim]

  Asta imi ramine sa spun. Ceea ce dv.ati disecat cu mare precizie, este deja cunoscut de toti cei care i-au urmarit interventiile de la E.libera si de cind a revenit in tara.Este uluitor si dureros cum poate cineva sa abdice de la principii si sa-si mutileze propria constiinta numai de dragul banilor.Nu-mi vine sa cred ca la mijloc sunt numai banii...As vomita instantaneu numai sa-mi propuna cineva sa-mi vind valoarea si constiinta..Acum este adevarat am aceiasi reactie ,cind il ascult pe el ,pe Dinescu,S.Tanase..Este aceiasi reactie pe care o am cind ii vad laTV,pe A.Nastase,A.Paunescu,Iliescu,Voiculescu, etc..
  Datorita lor deschid extrem de rar televizorul..
 • +8 (12 voturi)    
  Hurezeanu si coloana vertebrala (Luni, 27 iulie 2009, 12:15)

  geo_36 [anonim]

  O vorba veche spune ca "banu-i ochiul dracului".
  Pe de alta parte, dl Hurezeanu ii impartaseste ideia imparatului Vespasian: Banii n-au miros!
  Coloana vertebrala? Ca a unei rame!...
 • +9 (15 voturi)    
  Mihail Neamtu (Luni, 27 iulie 2009, 12:16)

  cristi [anonim]

  percutant!
  avem nevoie de mai multe pareri critice..care sa gaseasca un spatiu de exprimare mai larg decat cel al revistelor culturale!
  de fapt avem nevoie de implicare, de bunavointa,de opinii ale tuturor [pentru ca, asa cum stim, valoarea nu asteapta numarul anilor]..
 • +9 (17 voturi)    
  BRAVO !! (Luni, 27 iulie 2009, 12:16)

  Third World Forever [anonim]

  text pertinent, scris cu patrundere si talent;
  BRAVO !!
 • +2 (14 voturi)    
  bun articol, dar nu e concentrat (Luni, 27 iulie 2009, 12:17)

  Winston Wolf [anonim]

  Nu am niciodata rabdare sa citesc articolele acestui om pana la capat deoarece nu reuseste sa transmita un mesaj concentrat, nu-l intereseaza decat sa exerseze un limbaj pretios, se pierde in detalii care nu au legatura cu titlul si ideea centrala a articolului, iar faptul ca ar incerca, chipurile, sa ofere cat mai multa informatie adiacenta sub forma de dovezi sau exemplificare nu e o scuza.
 • +13 (15 voturi)    
  in goana nebuna dupa rating (Luni, 27 iulie 2009, 12:18)

  jaston [utilizator]

  autorul articolului are in mare masura dreptate...aceasta televiziune la inceput una obiectiva si serioasa s-a degradat coborand standardul f jos...ba chiar mai mult incepand sa concureze cu Antena3 la debitul de jeguri si murdarii pe ora
  Autorul art a omis s-o mentioneze pe doamna Cretulescu..care vaneaza cocalari si pitipoance, de parca asta ne lipseste..cine a parcat pe trecerea de pietoni cu Q7 and so on...
  un alt exemplu recent e cu ultiumul sondaj de pe siteul lor: Ce femeie ar putea ajunge preşedinte al României? punand cititorii sa aleaga intre elena basescu, ridzi, macovei, columbeanu...asta-i rusine nationala si bataie de joc la adresa cititorilor...ce-i mai grav e ca inca nu s-au ''trezit''
  asa cum PDL-ul a scazut in sondaje din cauza monicai ridzi...asa si realitatea scade in ochii electoratului cu fiecare zi ce tolereaza si adopta astfel de strategii daunatoare
 • +8 (14 voturi)    
  " Emil Hurezeanu si inactualitatea romaneasca" (Luni, 27 iulie 2009, 12:23)

  george [anonim]

  O analiza profunda, obiectiva, profesionista, a ccea ce inseamna "evolutia" valorilor in societatea romaneasca. Felicitari si la mai multe asemenea articole.
 • +8 (14 voturi)    
  Nu ma pot abtine! (Luni, 27 iulie 2009, 12:24)

  Gheorghe [anonim]

  Am promis ca nu voi mai comenta pe forum dar ma mananca degetele. De cateva luni bune nu ma mai uit la Realitatea Tv. si culmea nici sotia care era nedeslipita de acest canal. Citind articolul am inteles pe deplin de ce nu am mai agrat acest post. Domnul Hurezeanu cred ca are ceva foarte nebulos in trecutul sau si numai CNSAS-+ul poate face lumina.
 • +8 (16 voturi)    
  Neamtu, THE BEST! (Luni, 27 iulie 2009, 12:32)

  John [anonim]

  excelenta analiza dle neamtu!!!!!!!!!!!!!


  sa va dea domnul multa sanatate acolo unde sunteti!
 • +7 (13 voturi)    
  de pe http://mihailneamtu.com (Luni, 27 iulie 2009, 12:33)

  MindLord [utilizator]

  Din aprilie 2007 până în luna martie 2009, Mihail Neamţu a fost comentator-invitat la ziarul Cotidianul, poziţie din care a demisionat în urma demiterii lui Traian Ungureanu din funcţia de senior-editor.


  hmm...
  • +5 (7 voturi)    
   MindLord (Luni, 27 iulie 2009, 14:37)

   Lord [anonim] i-a raspuns lui MindLord

   'Hmm'-ul nu isi are rostul, inseamna ca dl. Mihail Neamtu cunoaste f bine fenomenul chiar din interiorul lui. Cand ne vom debarasa de prostul obicei comunist de a ataca omul (atunci cand nu avem altceva a spune) prin fapte din CV-ul lui? Patetic!
 • +4 (14 voturi)    
  Bravissimo! (Luni, 27 iulie 2009, 12:34)

  Ela [anonim]

  hurezeanu s-a vandut pt un pumn de galbeni!!!!!!!!!!!  rusine si mascaricilor tanase si dinescu!!!!!!!!
 • -6 (16 voturi)    
  O tampenie (Luni, 27 iulie 2009, 12:37)

  bird [anonim]

  Domnul, il voi numi domnul doar din politete, contu\inua seria de articole abracadabrante, cu titluri tabloid (exact lucrul pe care cu atata ostentatie il combate), risipa de cuvinte umflate si continut utilizabil nul.

  Aflam din articol ca Dl Neamtu lectureaza periodic Frankfurter Allgemeine Zeitung si Daily Telegraph, vizioneaza programe culturale la voga - ARTE, Radio Vaticana sau History Channel.

  Aflam in schimb prea putine argumente in favoarea titlului sau concluziei prezentului articol. argumentele nu se bazeaza pe activitatea Domnului Hurezeanu cat pe activitatea a 3 redactii. Daca Dl Neamtu isi inchipuie ca Dl Hurezeanu personal se ocupa de productia fiecarui articol sau emisiuni ale trustului Academia Catazencu imi permit sa-i adresez un persiflant "naiv" si un caragialesc "dobitoc". Jumatate din articol urmareste activitatea postului Realitea si a zilnicului Cotidianul. Dupa care arunca nemultumirile produse de acestea (nu voi comenta natura acestei coerente) in spatele Domnului Hurezeanu. Domnu' Neamtu, ati auzic cumva de redactori? De consilii editoriale? Ar fi fost cazul, publicati deja de ani.

  Din pacate Dl Neamtu nu este nici naiv nici dobitoc. A gasit insa inca un prilej de acordare a unei sanatoase limbi in cur, dupa obiceiul purceilor mici care se vizeaza vieri mari. Al cui posterior? Al sau, fapta ce denota o coloana vertebrala mobila si bine intretinuta de exercitii periodice.

  Ca de obicei Dl Neamtu reuseste a nu spune nimic intr-un numar impresionant de exprimari bombastice. Il felicitam pe domnul Neamtu pentru vocabular. Ii atragem atentia ca publicul caruia AR TREBUI sa se adreseze va citi printre randuri. Dl Neamtu poate pacali cu frazeologia inflorita un public modest. Aveam impresia ca tanjea la un alt tip de interlocutori.

  Mi-e din ce in ce mai scarba de Dl Neamtu, in insectarul personal s-a adaugat categoriei de tineri lupi, al caror egoism, cinism si lipsa de scrupule depasesc pe cel al inaintasilor. Un vier in acest caz.
  • +6 (12 voturi)    
   @bird (Luni, 27 iulie 2009, 12:57)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui bird

   Aveti dreptate domnule Hurezeanu!
  • +8 (10 voturi)    
   Neamtu, Hurezeanu, Bird (Luni, 27 iulie 2009, 13:39)

   jaston [utilizator] i-a raspuns lui bird

   cred ca Domnul Hurezeanu e vinovat de faptul ca accepta si lasa ca lucrurile din redactia televiziunii sa se cianureze cu productii gazetaresti demne de WC...la fel de vinovati sunt si Robert Turcescu, Mihai Tatulici si Adrian Ursu ( pe care eu ii respect si ii admir pt profesionalismul lor) pentru ca tac ''vinovat'' in ce priveste dezmatul dezlantuit,
   toti spalandu-se in acelas lighean.
   Domnule Bird, cred ca si dumneavoastra ati observat degradarea fara limite acestui post de tv.
   Conducerea Realitatii TV poarta pe umeri intreaga responsabilitatea...
   Sper ca cineva de la ei sa citeasca si sa reactioneze pozitiv.
   Presa trebuie sa se reformeze.
   • -4 (10 voturi)    
    @jatson (Luni, 27 iulie 2009, 14:34)

    Bird [utilizator] i-a raspuns lui jaston

    Nu incerc sa iau apararea nici redactiei Cotidianul, nici celei a postului Realitatea.

    Sunt iritat insa de creatiile Dlui Neamtu. M-a bucurat prima sa contributie editoriala, contributie pe care mi-o inchipuiam ca festin intelectual. Prima, la fel si urmatoarele, s-au dovedit a fi un dezamagitor bors subtire cu pretentii de "Crème d'Asperges".

    Contest impostura compozitionala care pare a fi singurul schelet pe care Dl Neamtu intelege a-si cladi discursul. Contest concluziile sale care nu au nici cea mai mica legatura cu pasajele care le preced. Contest zarzavatul intelectual scremut in toate bucatile de maculatura pe care le-a produs pana acum pe post de articole de opinie.

    Si sunt scarbit de vizibilul efort de a-si cladi parerile pe pozitii populiste, facile si plicticoase, intr-o urmarire a propriei popularitati in defavoarea unor teme adevarate.
    Va recomand lecturarea insailarilor sale cu pretentii de articol aparute pana acum pe Hotnews.ro. Alcatuiesc, indraznesc sa spun, un portret graitor al ipochimenului.

    @mihai; plictisitu' - nu am nici o legatura cu vreun trust. E parerea unui cititor. Atat.
  • +4 (6 voturi)    
   In sfarsit.... (Luni, 27 iulie 2009, 13:42)

   plictisitu' [anonim] i-a raspuns lui bird

   Chiar asteptam sa citesc raspunsul fostilor sai colegi de la Cotidianul si nu a trebuit sa astept mult, multumnesc!
   Chiar ati crezut ca mai era necesara o confirmare a celor scrise de d-nul Neamtu despre dvs?
 • +5 (13 voturi)    
  excelent (Luni, 27 iulie 2009, 12:57)

  lili [anonim]

  foarte bun articol, o placere sa-l citesti
 • -5 (13 voturi)    
  Mediocritate (Luni, 27 iulie 2009, 13:12)

  gogu [anonim]

  Cand vad o mediocritate frustrata ca critica o mediocritate de succes ma trece un fior rece pe la spate! Sa critici lipsa de substanta fara sa oferi absolut nici o substanta, nici macar o coerenta, insirand cuvinte goale "ce din coada au sa sune", iata o reteta prin care multi incearca sa se bage in seama. Am si eu o intrebare, e in stare domnul in sepia sa faca o analiza cap-coada, cu cauze, mecanisme, efecte si sa propuna solutii?
 • +3 (5 voturi)    
  !!!!!!!!!! (Luni, 27 iulie 2009, 13:22)

  Danut D Deleanu [utilizator]

  @ Ecce homo ! ( la nivel jurnalistic.Chiorul e rege in tara orbilor.) No coment.DDD
 • +3 (11 voturi)    
  Vantul si buzunarele dlui Hurezeanu (Luni, 27 iulie 2009, 13:38)

  GAVRILACHE [anonim]

  De obicei se spune, cand oamenii raman fara bani, ca le sufla vantul prin buzunare! Dl. Hurezeanu s-a gandit ca, dupa ce isi umfla buzunarele, o sa opreasca vantul si va reusi sa se afle in clasica situatie romaneasca, adica si-n caruta si-n teleguta! Si cu banii in buzunar si cu trustul impartial! Sunt convins ca Vantu face cam acelasi joc practicat si de Gigi Becali : pe de o parte antrenorul are mana libera, pe de alta "ce ba, e banii mei, fac ce vreau"! Liota de nulitati interesate cu greu mai poate fi data afara de la nunta, mai ales ca joaca exact cum le canta tzambalagiu! Excelent articol, mii de regrete pentru un ziarist prabusit in propria constiinta!
 • -2 (8 voturi)    
  geek (Luni, 27 iulie 2009, 13:39)

  gogu [anonim]

  imi cer scuze, e putin cam dur, dar tocmai am citit o chestie care se potriveste ca o manusha cu articolul: What makes a geek?. The need for nerds to prove others wrong. In alta ordine de idei, cam tot ce se spune in articol este adevarat, dar abordarea si formularea este de nivel de forum, forumistii pot sa scrie chestii din astea, ei nu au pretentii, unul cu pretentii de 'telectual ar trebui sa treaca de nivelul de compunere de scoala generala cu maxima utilizare de neologisme de mica circulatie
 • +8 (12 voturi)    
  studiu de caz (Luni, 27 iulie 2009, 13:41)

  un om sictirit [anonim]

  E cel mai bun articol pe care l-am citit in ultima vreme ! O analiza extrem de pertinenta,obiectiva ,profunda, un adevarat studiu de caz asupra presei romanesti de astazi.
  Citind printre randuri, acest articol tinteste cred mult mai departe decat EH si Trustul RC si poate fi, sper, debutul unei serii de analize asupra mas-media din Romania pe care imi doresc s-o citesc in curand pe hotnews!
  Cat despre EH, isi va reveni probabil dupa alegeri,dar cu ce pete va ramine!?
  FELICITARI SI MULT SUCCES AUTORULUI! BRAVO !!
 • +9 (9 voturi)    
  Emil Hurezeanu (Luni, 27 iulie 2009, 14:04)

  Viorel [anonim]

  Excelent! Minunat! Felicitari!
 • +11 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 iulie 2009, 14:08)

  [anonim]

  • -1 (7 voturi)    
   doar o observatie (Luni, 27 iulie 2009, 15:01)

   jaston [utilizator] i-a raspuns lui

   dupa ce ti-am citit primele paragrafe m-am grabit sa-ti dau ''+'' pt ca ai gandit ca si mine. Ei bine, dupa ce am citit si restul comentariului am observat ca am votat gresit. N-ai reusit sa ramai impartial pana la capat si ai derapat spre zona politicii aderand spre o grupare sau alta....
   Hai sa-ti spun totusi ceva: daca crezi ca PNL toti sunt rai si corupti si daca crezi ca in PDL toti sunt buni si drepti ..te inseli in ambele cazuri... tu si toti care cred la fel..
   un criteriu pe care utilizez eu cand cataloghez un om politic sau oarecare e acela de a cantari in balanta calitatile/defectele si faptele pozitive/negative...punerea fata in fata ma ajuta sa imi fac o imagine clara si nedeformata
   in functie de aceste aspecte acord sau nu credibilitate politica sau morala respectivului om
   • +4 (4 voturi)    
    + o observatie (Luni, 27 iulie 2009, 17:07)

    buha [utilizator] i-a raspuns lui jaston

    la fel am gresit si eu in cazul tau acum.
   • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 iulie 2009, 18:26)

    [anonim] i-a raspuns lui jaston

 • +2 (12 voturi)    
  Emil Hurezeanu (Luni, 27 iulie 2009, 14:21)

  FLORIN POPA [anonim]

  Cativa scriitori din Cluj au banuiala ca Emil ar fi un foarte bine infiltrat in Europa Libera. Extraordinar de bine camuflat. Un excelent disimulator.
  • +2 (6 voturi)    
   completare (Luni, 27 iulie 2009, 18:47)

   clujean [anonim] i-a raspuns lui FLORIN POPA

   STIU (nu am doar banuieli) ca multi scriitori din Cluj se vindeau pe o ciorba, un gratar si-o bere! Cornel Udrea a recunoscut in direct la Tv NCN, acum 3 ani, altii ar fi bine s-o faca pana nu sunt dati in gat! ca atare, nu tine figura cu distragerea atentiei catre Hurezeanu, boys! ati lins contra cost, acum pocaiti-va!
   • +1 (1 vot)    
    o mare dilema (Luni, 27 iulie 2009, 23:59)

    directia 5 [anonim] i-a raspuns lui clujean

    2 recunoscuti profesionisti al terorismului international-plesita si carlos 'sacalul' -au 'repurtat' un esec in tentativa lor de a instala o bomba la postul EL,explozia a avut loc la sectia ceha si nu la sectia romana, asa cum a ordonat 'carmaciul' ,aceasta dilema naste la randul ei cateva intrebari
    a] s a dorit protejarea 'cartitelor' din sectia romana a E L ?
    b] s a dorit punerea anchetei pe o pista falsa ?
    c]au dat cu 'picioru' in pamant' cei 2 profesionisti ?

    daca analizam 'evolutia' unu i max banus sau intrebarea retorica a lui emil h intr o discutie cu 'iacobinu' ctp-mai este de actualitate o lege a lustratiei ?-ori dosarul lui nicolai c munteanu de la CNSAS ,atunci raspunsul corect este varianta 'a'
 • -4 (6 voturi)    
  Emil Hurezeanu si inactualitatea romaneasca (Luni, 27 iulie 2009, 14:44)

  larus [anonim]

  Nu mai inteleg nimic. Parca si voi erati afiliati la TRC.
 • +8 (14 voturi)    
  Excelent (Luni, 27 iulie 2009, 14:52)

  Dana [anonim]

  Excelent articol. Din pacate, MOMENTAN, ceilalti sunt mai multi......Intariti randurile domnule Neamtu!!! Keep up the good work !
 • +8 (14 voturi)    
  Dl Hurezeanu si evolutia mass media in Romania (Luni, 27 iulie 2009, 15:02)

  gand la gand [anonim]

  EXCELENT SI INEDIT articolul dvs. d-le Mihail Neamtu!! BRAVO! O analiza pertinenta, eleganta si subtila, bine argumentata in concret! Asa este, dl Hurezeanu a abdicat de la eleganta si profesionalismul prezentei sale, pe sticla sau la radio, in favoarea unei pozitionari in topul conducerii Trustului RC. Daca este omeneste sa ai slabiciuni, nu poti insa sa ai parte de aceeasi apreciere ca in trecut, asta e clar! Dl Hurezeanu va suporta consecintele faptelor si posturilor sale, asta e sigur. Articolul dvs. este doar un inceput, sper, al unor dezbateri pe tema libertatii mass media din Romania, a fenomenului de cartelizare si deprofesionalizare a trusturilor mediatice si a jurnalistilor lor. Poate aceste dezbateri le vom putea urmari si noi la un post de radio sau canal tv doritor in a le gazdui, avand ca invitati, pe langa oameni din presa, si tineri invitati neangajati in politica. Oricum fara 'analisti politici', ne-am saturat de aceasta specie 'strutocamila', domni care isi vand 'analizele' unor partide sau oameni politici si apoi apar invitati sa faca analize impartiale. Nu e normal ce se intampla la noi si cineva trebuie sa ia 'taurul de coarne', macar prin a spune lucrurilor pe nume ca in acest articol. Am intepenit cand am citit ca Adrian Paunescu a castigat 28.000 euro de la Realitatea tv, anul trecut. In ce tara traim?
 • +6 (12 voturi)    
  Toata consideratia! (Luni, 27 iulie 2009, 15:02)

  wanda [anonim]

  Ati spus totul cum nu se poate mai clar. Usor de inteles pentru oricine. Dureros de rusinos in special pentru dl. Hurezeanu. Tabloidizarea Cotidianului s-a accentuat in special DUPA venirea d-lui. Hurezeanu (ma refer doar la Cotidianul, deoarece la RTV am renuntat de mult). "Marca URSU" si-a facut simtita prezenta cu o agresivitate de neanchipuit. N-am avut niciodata asteptari de la Ursu, dar am avut de la d-nii Hurezeanu si Buscu. Nu mai am. Si nici nu voi mai putea avea vreodata. Situatia in care se complac acestia nu le mai poate permite vreodata sa ridice ochii din pamant. Acceptarea acestei situatii de catre dl. Hurezeanu in special, nu are semnificatia unei rataciri, ci arata ceea ce este dl. Hurezeanu cu adevarat. "Cuplarea" domniei sale cu Adrian Nastase ar fi fost suficient de graitoare pentru cine avea ochi sa vada ceea ce este de vazut. Cei care s-au lasat sedusi de motivatia d-lui Hurezeanu si i-au acordat credit deplin mai departe, au primit raspunsul usturator acuma. Mi se pare atat de josnic tot ce se intampla in acest trust (RFM, face o exceptie) incat orice as spune imi da impresia ca nu nu poate acoperi nici pe departe realitatea rusinoasa in care se afla!
 • -5 (13 voturi)    
  Un taliban care scrie prost. (Luni, 27 iulie 2009, 15:03)

  perseverent. [anonim]

  Ma numesc "perseverent". Marturisesc ca habar nu aveam ca exista Mihail Neamtu. Cand i-am vazut fotografia, am vrut sa trec mai departe, dar ceva m-a oprit. Dupa ce i-am citit asertiunea, mi-am dat seama ca instictul primar, de protectie, pe care l-am simtit la inceput, trebuia respectat. De ce spun acest lucru? In primul rand, pentru ca Mihail Neamtu scrie prost! Nu are "pix", este monoton si neinteresant . Un individ (nu pot sa-i zic jurnalist) amorf si anodin. In al doilea rand, pentru ca este un taliban din categoria celora care au infectat societatea romaneasca de prin 2004 incoace, o data cu promovarea camarilei de pseudo-destepti din jurul lui Traian Basescu.
  In al treilea rand, pentru ca promoveaza non-valoarea ( "comentatori talentati precum Catalin Avramescu, Sever Voinescu, Traian Ungureanu " poti sa crezi????), si jigneste pe cei din jur("proximitatea vulgara a unui Cristian Tudor-Popescu, clovneria lui Mircea Dinescu, aura de nulitate a lui Cornel Nistorescu"). In concluzie, faptul ca am luat la cunostinta de existenta acestui Mihail Neamtu imi produce si avantaje, pentru ca acum sunt atentionat sa nu calc in el, din greseala!
  • +11 (11 voturi)    
   un taliban...perseverent (Luni, 27 iulie 2009, 15:32)

   Musette [anonim] i-a raspuns lui perseverent.

   Sincer, am citit comentariul dvs. si prea putin ma intereseaza pe mine si pe cei care acceseaza acest site daca dvs. stiati sau nu despre Mihail Neamtu. E strict problema dvs. Dar de aici pana la a afirma "acum sunt atentionat sa nu calc in el, din greseala!" este un gest de marlanie tipica damboviteana, produs de unul dintre cei care "au infectat societatea romaneasca" cu "talibanismul" lor, ca sa va citez ! Nu aveti dreptul de a combate o opinie liber exprimata printr-o injurie! Sunteti cel putin penibil...
 • -8 (8 voturi)    
  cateva lepre din cluj (Luni, 27 iulie 2009, 15:09)

  un' [anonim]

  nu-si simt propria duhoare
  (proverb turcesc)
  cum il cheama pe acest domn Rachitin
  care zice ca printele sau Zosima
  aflat pe catafalc pute in loc sa miroase a
  tradafiri ca sfintii ?
 • +6 (10 voturi)    
  **** (Luni, 27 iulie 2009, 15:23)

  CB U [anonim]

  Felicitari si - la mai multe. Avem nevoie de minti tinere, ne_stantate de rutina si "fixuri".
 • +3 (5 voturi)    
  incorect (Luni, 27 iulie 2009, 15:36)

  touretul [anonim]

  nu stiu cine e neamtu, dar "proximitatea vulgara" e incorect. a vrut probabil sa spuna "proximitatea fata de vulgar", daca ar dori cineva acest gen de exprimare pretioasa. iar david frost a fost un prezentator de emisiuni de divertisment care a facut un interviu cvasimediocru cu Nixon, salvat in extremis printr-o ultima intrebare. De vazut Frost/Nixon in acest sens. De altfel Frost nu s-a remarcat prin nimic ulterior acelui interviu, iar acum nu si-a gasit un alt loc in presa decat ca si colaborator la Al Jazira.
 • +10 (12 voturi)    
  emil hurezeanu (Luni, 27 iulie 2009, 16:04)

  ioan [anonim]

  si tu emil hurezeanu?
  traim o adevarata tragedie,nu mai avem sperante,nu mai avem idoli,am crezut in cornel nistoresc,mircea dinescu,stelian tanase si mai ales emil hurezeanu,si acum....dezamagire....
 • +9 (11 voturi)    
  E. Hurezeanu.... (Luni, 27 iulie 2009, 16:38)

  Miki [anonim]

  Felicitari d-lui Neamtu!Voi urmari cu interes maxim articolele domniei sale.
 • +9 (11 voturi)    
  excelent! (Luni, 27 iulie 2009, 16:48)

  ciudatu' [anonim]

  de foarte multa vreme n-am mai citit un articol de bun simt, care sa articuleze atat de bine "realitatile" mass mediei romanesti.

  felicitari!
 • -6 (8 voturi)    
  Intre a zice si a spune (Luni, 27 iulie 2009, 17:18)

  Franz [anonim]

  Citez din inceputul articolului: "Toate textele sale scrise in ultimele trei decenii au respirat prospetimea selecta si informatia bogata, insotite de-o perfecta civilitate central-europeana. Radiofonic, Emil Hurezeanu era magnetizant.".
  Conform Wikipedia, autorul are 31 de ani. Scazand cei 20 de ani care au trecut de la revolutia din 1989, imi rezulta ca autorul avea la acea vreme varsta de 11 ani. Este foarte posibil ca acesta sa fi citit "toate textele" lui Hurezeanu, dar imi e greu sa cred ca "Actualitatea romaneasca" putea "magnetiza" un pusti aflat, la varsta respectiva, in perioada prepubertatii.Deci periuta, autorul bate campii cu gratie, sperand ca va trece nebagat in seama. In alta ordine de idei, el face pe Hotnews munca voluntara? Oare generozitatea sa e atat de mare incat isi scrie textele si le preda gratis intru luminarea "boborului" ? Hai sa nu fim ipocriti. Si la Realitatea, si la Europa Libera, Emil Hurezeanu este sau era platit, lucru normal de altfel. Despre inregimentare, nu inteleg de ce nu il critica nimeni pentru ce spunea pana in '89? In fond, respecta si atunci politica postului. Si un ultim lucru: Se pare ca autorul crede ca limbajul pretentios, in mintea unora, elitist chiar, ii este tare drag. Sa nu uite ca marile adevaruri sunt spuse in cuvinte simple, eventual scrise cu un creion. Daca vrea exemple laice, sa reciteasca Noica, si, pentru ca tot are un doctorat in teologie, sa reciteasca Steinhardt, Cleopa sau Staniloaie. Pe scurt,, am intalnit multi baiet isteti, asa ca semnatarul articolului, Diferenta este ca ei macar dau senzatia ca mai e si altceva in sfera lor de preocupari in afara de ei. Spun asta pentru ca nici acum nu am scapat de senzatia ca, indiferent despre cine vorbeste, acesta nu face altceva decat sa incerce a-si face loc cu coatele intr-un tramvai aglomerat, acela al intelectualitatii romane contemporane.
  Cu stima si cu promisiunea ca e ultimul comentariu despre acest autor,
  Franz, aka kostak68
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 iulie 2009, 22:18)

   [anonim] i-a raspuns lui Franz

 • +9 (9 voturi)    
  Mostra de jurnalism (Luni, 27 iulie 2009, 17:41)

  Radu [anonim]

  O mica mostra de jurnalism a la Realitatea&Catavencu:
  Articol in Business Standard: “Prima Casă” a confirmat aşteptările şi a condus la creşteri de preţ de 10-15%. Articolul refera un studiu al Colliers privind preturile locuintelor din Buc. care afirma: "Nu este o creştere majoră, încadrându-se în limitele a maximum 4%, dar creşterea este constantă în toate sectoarele". De nicaieri nu rezulta 10-15%. Daca asta nu e dezinformare atunci cum o putem numi?
 • +9 (9 voturi)    
  felicitari pentru articol (Luni, 27 iulie 2009, 17:59)

  zoro [anonim]

  Felicitari. De oameni asemenea dvs. Are nevoie romania. Mercenari ca hurezeanu,ctp,ursu sunt o rusine si un blestem pentru acest popor. Mizeriile politicienilor nu ar fi posibile fara complicitatea acestor monstrii ca hurezeanu,ctp,ursu,chireac si multi altii. Va rog continuati sa demascati mizera umana a acestor vinduti
 • +5 (7 voturi)    
  chapeu !!! cioclii sa stea in banca lor (Luni, 27 iulie 2009, 18:35)

  george haiduc [anonim]

  excelent articol. putin cam lung si putin cam pretentios, dar transant, unitar in alcatuire si respectuos cu rigorile jurnalistice. dincolo de acel iz partizan invocat de unii marlani manelizati care ataca autorul, nu subiectul, aacest articol prezinta coloana vertebrala si transmite un mesaj clar care este fidel conceptiilor de dreapta ale autorului. atunci cand avem de-a face cu un articol atat de bine scris, mie si nu numai (iar proportia celor care au apreciat este graitoare) ma face sa-mi spun ca inca nu mi-am pierdut decenta si umanitatea, ca civilizatia mai are o mica palpaire in mine si in tara asta indobitocita. faptul ca manelizarea, becalizarea si indobitorcirea romaniei este telul unora de la bucuresti nu ar trebui sa ne faca sa renuntam sau sa lasam armele. este esential sa ne pastram verticalitatea si sa luam atitudine, chiar daca suntem poate putini, poate rupti si imprastiati in toate zarile. ar fi bine sa ne coagulam intr-o buna zi. am in plan vrearea unei miscari civice a bunului simt.
  fara sa incerc sa- scuz, Hurezeanu, pur si simplu s-a dat pe brazda. poate si din lipsa de alternative. altii ne hotarasc destinele. si al lui intra in aceasi oala. stie din ce parte bate vantul, iar acest vant nu depinde de altii. indobitocirea este esentiala pentru elite. prietenii stiu ce vorbesc. la fel si eu. e un an de cand nu mai urmaresc programele de stiri din romania. desi am avut o stima deosebita pentru realitatea, comparativ cu antena 3.
  cioclilor si manelistilor retardati le transmit sa puna mana pe carte pentru ca ignoranta nu a fost niciodata o binecuvantare. un ignorant nu stie, de exemplu, ca notiunea de taliban a devenit peiorativa doar pentru a servi elitelor, in fapt acei oameni fiind luptatori pentru independenta si suveranitate. e ceea ce am facu noi, idiotilor pe la 1848, pana la razboiul de independenta 1877-1878. voi faceti sa fie legitimi toti politrucii si escrocii care conduc tara asta.noi nu avem cu cine vota.
 • +7 (9 voturi)    
  speranta (Luni, 27 iulie 2009, 18:37)

  curaj Mihai [anonim]

  O inteligenta care ne bucura sufletele. Desi subiectul este trist, cand citesti asa ceva parca mai rasare o speranta, o mica luminita. Articolul asta este ca o masa adevarata romaneasca sanatoasa. iti cade bine :)
 • +6 (8 voturi)    
  DA! (Luni, 27 iulie 2009, 19:14)

  inador [anonim]

  In sfarsit ceva respirabil.Felicitari d-le Nematu!.Ceea ce suspinam noi in tacere a fost spus public fara menajamente.Sper sa nu fie doar o "rara avis"!
 • +5 (7 voturi)    
  citeste si trimite acest articol mai departe! (Luni, 27 iulie 2009, 19:56)

  ema [anonim]

  excelent! dar din pacate nimeni nu asculta asemenea voci sau articole precum cel al dlui Mihail Neamtu. cei din trustul Realitatea-Catavencu isi vad veseli de drum.
 • -8 (10 voturi)    
  nu are rost ... (Luni, 27 iulie 2009, 19:57)

  Dan [anonim]

  sa vorbiti de rau de fostii colegi de trust domnule Neamtu.
  Din pacate sunteti la fel si nu aveti calitatea morala sa dati lectii nici macar lui Hurezeanu.
  Acest lucru se datoreaza faptului ca ati acceptat sa lucrati pentru un trust de presa detinut de unul ca Vantu, adica o nulitate, iar o vorba spune ca ce se aseamana se aduna.

  Daca cei care au murit in inchisorile comunistilor ar fi facut ca dvs., adica sa colaboreze toti cu cei care au nenorocit Romania , atunci era vai de capul celor care mai suntem mindrii ca am avut stramosi ca ei.
 • +6 (6 voturi)    
  hurezeanu (Luni, 27 iulie 2009, 20:38)

  villapas [anonim]

  Bine scris,excelentă "trezire".Bravo.domnule Neamtu!
 • -5 (5 voturi)    
  Greu de priceput .... (Luni, 27 iulie 2009, 20:58)

  Radu Humor [anonim]

  Pe cand o analiza la fel de la obiect despre luarile de pozitii, mai mult decat indecente, ale unor TRU, CPreda, SVoinescu,MMihaies,APlesu sau NManolescu( in ordine descrescatoare) , ajunsi in ipostaze cel putin jenante, in efortul lor caraghios de a justifica intr-un mod hilar actele necontrolate a unui presedinte ce i-a cumparat in vrac, si-i supune unui tratament inuman( mult peste puterile lor de compromis) de ridicare in slavi a unor nulitati politice, in frunte cu mult iubitul :lol:
 • +7 (7 voturi)    
  Realitatea si Vantu, pe faras! (Luni, 27 iulie 2009, 21:01)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Vantu mai are putin si va intra in linie dreapta sa mearga la DNA. Apropo, cum a ajuns Vantu in Delta cand in cazul FNI a scapat pe motiv ca nu poate merge la Tribunal. E disperat puscariasul!
  Realitatea TV a devenit Mizerabilitatea TV. Faptul ca este o televiziune falimentara ca si intregul trust, spune totul.
  Cel mai important spune ca oamenii nu mai pot fi pacaliti ca in anii 90. Eu nu ma mai uit la voi de mult timp. La fel si prietenii mei.
  Mai aveti putin baietii de Realitatea-Catavencu si inchideti sandramaua!
 • +2 (4 voturi)    
  pentru dan (Luni, 27 iulie 2009, 21:31)

  george haiduc [anonim]

  de ce ataci persoana si nu subiectul discutiei, starea de fapt / persoana analizata ? de ce nu tii cont de faptul ca acest domn Neamtu a iesit din trust si s-a distantat in momentul in care TRC a virat 90 de grade spre trivialism, snobism si servilism... chair nu vezi diferenta ? sunt doua momente diferite. asta apreciaza 95% dintre cei care au postat pe forum.
  se pare ca evidenta faptelor si radiografierea corecta a personajelor nu-i impiedica pe unii sa continue sa apere lipsa de caracter si promiscuitatea.
  (cei care lauda articolul si luarea de atitudine nu au acces in sistem pentru ca gandesc altfel, stiai asta ?)
  practic, asa se explica de ce nemonclatura inca face azi politica si traseaza repere si fixeaza valori.
  pe votul si sustinerea cui se bazeaza si exista oare ?
  asa gandesc toti, de la mici profitori de partid la marii escroci si rechini care au halit tzara asta. iar scopul acestor neajutorati care vorbesc de cei ce au murit prin inchisori este sa devina rechini si becali. se culturizeaza cu manele si cu stirile de la ora 5.

  parca Berkley zicea ca "Atât de puţini oameni ştiu să gândească şi, totuşi, toţi ţin să aibă păreri. "
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 iulie 2009, 22:16)

   [anonim] i-a raspuns lui george haiduc

   • -2 (2 voturi)    
    nu atac nici o persoana.. (Marţi, 28 iulie 2009, 0:10)

    Dan [anonim] i-a raspuns lui

    Urmariti putin logica postarii.Vantu era sef si atunci si acum.
    Nu as lucra pentru un ca Vantu sau Patriciu sau Voiculescu si daca ar fi sa mor de foame.
    Asta am acuzat si mai sus in postarea anterioara. Inainte de a te angaja la un gunoi ca Vantu trebuie sa te gindesti ce faci.
    Dupa aceea , dupa ce pentru unul ca mine este minjit, poti sa te dai rotund cit vrei.
    Si asta se aplica la toti angajatii lui Vantu si Voiculescu si Patriciu.
    Acum domnul Neamtu da lectii.
    Dar cui i le da ???
    Lui Hurezeanu ? :)
    Sa fim seriosi. Omul are interesul sau si putin ii pasa de ceea ce scrie domnul Neamtu sau de ce gindim noi.
 • +2 (6 voturi)    
  Citeva citate din Protocoale... (Luni, 27 iulie 2009, 21:41)

  samurai [utilizator]

  scrise de francmasoni in 1879 !
  "Ce rol joacă astăzi presa? Ea serveşte adeseori la aţâţarea patimilor şi la întreţinerea egoismelor de partid. Ea este plină de deşertăciune, nedreptăţi şi minciuni, iar cea mai mare parte a oamenilor nu-i înţeleg deloc menirea. Noi mai întâi o vom subjuga şi îi vom pune oprelişti puternice, iar apoi vom face la fel şi cu celelalte lucrări tipărite, căci la ce ne-ar servi subjugarea presei, dacă nu ne vom pune la adăpost şi de focul aţâţător al broşurii şi al cărţii?"

  "Literatura şi ziaristica sunt cele două forţe educative mai însemnate, de aceea guvernul nostru va trebui să fie proprietarul celor mai multe ziare. Prin aceasta, înrâurirea dăunătoare nouă a presei private va fi îndepărtată, iar noi vom câştiga o influenţă uriaşă asupra majorităţii minţilor. Dacă încuviinţăm să apară 10 ziare noi, îndată vom întemeia 30 de ale noastre şi aşa mai departe."

  etc,etc. Ce se intimpla in societatea si presa romaneasca nu este decit reflectarea la scara mai mica a mersului intregii lumi: aurul si nu valoarea are Puterea, indobitocirea maselor prin promovarea non-valorilor,instaurarea unei stari generale de stress si lehamite,distrugerea si/sau inregimentarea elitelor care ar putea arata oamenilor unde-i Nordul.
  Aceste lucruri plus criza economica , plus gripa porcina nu sint decit mici bucati de puzzle din tabloul mai mare care se numeste Noua Ordine Mondiala. Prietenii stiu ce vorbesc...
  Cunoastem in parte si ne-avind toate datele problemei nu stim (inca) cu adevarat daca EH a facut pactul cu diavolul sau nu-timpul ne va arata/ar fi groaznic daca da-. Ce putem face noi ca cititori si ascultatori e sa avem mereu in minte tabloul mai mare si sa avem propriile noastre pareri si nu cele pe care "formatorii"de opinie vor sa ni le bage in cap.Incepeti prin a urmari mai putin programele TV si cautati informatie pe Net (cit o mai fi liber) sau cititi o carte. Sugerez un titlu :Psihologia multimilor scrisa de Gustav Le Bon.
 • +9 (9 voturi)    
  Hurezeanu (Luni, 27 iulie 2009, 22:36)

  Sorescu Duka [anonim]

  Domnule Neamtu, citind articolul dumneavoastra am inteles, ca mai exista oameni cu mult mai inteligenti si corecti, ca multi altii care se "produc" in media romaneasca.
  Eram disperat de ceea ce se intampla si asteptam ca cineva sa faca o analiza serioasa a ceea ce se intampla in media romanesca si desigur asupra modului in care tot mai multi ziaristi devin de fapt aparatorii unor interese de grup. Si in particular,cum un eminent ziarist s-a metamorfozat. Dintr-un aparator al libertatilor individului, a devenit un vajnic aparator al unor oameni care se afla in spatele unor trusturi media.
  Ma bucur sa stiu ca mai sunt oameni onesti care au curajul sa scrie adevarul. as dori tare mult sa nu ma dezamagiti si dumneavoastra.
 • -7 (9 voturi)    
  Harjoana intre coioti. (Marţi, 28 iulie 2009, 0:01)

  Centrul de monitorizare a elitelor [anonim]

  Oameni buni, veniti-va in fire! Nu va dati seama ca totul este o harjoana intre diferite gasti? Neamtu este un carierist si un opportrunist fara pereche. Astazi lucreaza pentru o gasca, maine pentru alta. Daca scrie impotriva unui oligarh, fiti sigur ca are in spate pe alt oligarh. Daca latra impotriva trustului Realitatea-Catavencu, inseamna ca se are pe bune cu trustul lui Vantu. Sau vice-versa. Cineva tot il plateste, ii da o bursa. Vedeti cine il lauda pentru acest articol: cominternistul Volodea Tismaneanu ca sa va dati seama de integritatea sa morala.Vin alegerile si coiotii au inceput sa se sfasie intre ei. Nu e nici o diferenta intre Neamtu si Hurezeanu. Daca a ajuns Neamtu mare constiinta a neamului, putem sa tragem tragem obloanele si sa plecam cu totii din Romania.
 • +8 (8 voturi)    
  eh (Marţi, 28 iulie 2009, 0:04)

  mocca [anonim]

  un articol in trendul ziaristicii interbelice, care era lipsita de atacul la persoana si bogata in atacul sau apologia unor idei. toata stima ! este singurul articol apologetic pe care l-am gasit in ultimii 20 de ani si care mai are calitatea de a nu fi libidinos si obedient.
 • +8 (8 voturi)    
  excelent aricol! (Marţi, 28 iulie 2009, 0:08)

  nell [anonim]

  Va multumesc,Dle Neamtu,chiar nu credeam ca mai exista asemenea condeie in geografia romaneasca.
  Cu acest articol reusiti sa produceti o bresa(cat de mica) in blocada de fier beton a mass-mediei romanesti.
  Si sa fiti sigur ca sunteti in asentimentul multor cititori.
  Chiar daca n-am fost un fan al Dvs.,am devenit unul spontan.
  Va admir curajul,elocventa si precizia chirurgicala a analizei.
  Nu as vrea sa devin patetic,insa acest text ar trebui predat la jurnalistica.
  Va rog,in continuare,tot asa.
  Aveti sansa sa deveniti unic.Va rog.
 • -7 (7 voturi)    
  atac la persoana (Marţi, 28 iulie 2009, 0:09)

  miki de la capital [anonim]

  Citesc cu stupoare articolul publicat de Mihail Neamtu si mai ales comentariile de dupa.

  Ma intreb ca si poetul:

  1. Daca este adevarat ca autorul avea 11 ani atunci cand Emil Hurezeanu incanta pe cei din romania cu emisunile lui de la Europa Libera, atunci de ce nu publica mai degraba o carte cu parerile lui despre istoria jurnalismului pe meleagurile romaniei, mai ales ca se zice ca e bine documentat?

  2. De ce era neaparat necesar ca sa scotoceasca MN in buzunarele lui EH, cu un articol cu multe cuvinte din vocabularul "obligatoriu al elitei" ca sa aplaude comentatorii articolului la fel cum fac si piscotarii omniprezenti la manifestarile "oamenilor de cultura si de arta"?

  3. De ce nu ia telefonul MN si sa il sune pe EH (ca de aia s-a inventat telefonul) si sa il intrebe de motivele pentru care este director peste o gramada de oameni ?

  Eu nu stiu exact raspunsurile dar banuiesc o foarte mare doza de ipocrizie.


  PS. scuzati greselile de ortografie, sper sa le corecteze gughelu'
 • -4 (6 voturi)    
  Padurea de brazi (Marţi, 28 iulie 2009, 0:41)

  odojak [anonim]

  Domnule Neamtu,
  Confirm o stare de letargie indolent-interesata a presei din Bucuresti. In provincie nu se pune problema. Dar constat ca in opinia dumneavoastra toata lumea e incapabila ori cumparata. Cunosc oameni despre care faceți vorbire, despre care știu că nu v-au întâlnit niciodată. Altfel spus - aveți opinii foarte clare despre ce nu aveți habar. Textul de mai sus vă aruncă într-o lumină de a-tot-cunoscător. Ați atins sublimul și bodega, patriotismul și mahalaua, profesionalismul și perorația declamatoare. Totuși, îmi veți permite o măruntă rezervă legată de hagiografierea numelor Ungureanu și Voinescu, scriitori talentați și iluștri oportuniști. Personaje care și-au vândut pixurile băsescului pentru o pâine mai albă... o icră mai neagră. Într-u pupatul târtiței prezidențiale, aceste două caractere au ajuns până la sfidarea logicii. Domnule Neamțu, pe ce lume trăiți? Dacă aveți impresia că, în cuget și simțiri, trebuie să ne opunem sistemului, ați întârziat. Este, cu adevărat, drama luptătorului. Când nu mai are cu cine lupta, se simte trădat de vechii tovarăși de rezistență. Am o veste pentru dumneavoastră: s-a terminat, domn'e. Nu ne mai luptăm decât pentru publicul care le legitimează existența.
 • -5 (5 voturi)    
  truisme (Marţi, 28 iulie 2009, 1:45)

  luana [anonim]

  :) pana la urma, tu, mihail neamtu, ai fost prea slab pentru ce faceau ei acolo. te-a recuperat tapalaga, el insusi un ostracizat de pe-acolo.

  poate nu strica sa spui, de dragul vericalitatii tale, si informatiile astea.

  publicul nu e idiot, nu tre sa-i dai mura-n gura. da' macar fii sincer pana la capat.
  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 iulie 2009, 22:25)

   [anonim] i-a raspuns lui luana

 • +3 (5 voturi)    
  Daca articolul despre MJ a fost o greseala (Marţi, 28 iulie 2009, 1:54)

  Tantza si Costel [anonim]

  Daca articolul despre MJ a fost o greşeală abominabila în schimb acest articolul despre marile nulităţi (Adrian Păunescu & Cornel Nistorecu, samd) din presa romanească este excelent.
 • -4 (4 voturi)    
  copi-past (Marţi, 28 iulie 2009, 2:09)

  EBA [anonim]

  EBA Says:

  July 27th, 2009 at 8:17 pm
  Deci chear si pentu mine care deci am creeri odihniti dela marijoiana situoatiea este klara.
  Deci cit la laudat pe taty zearul Cotideanul a fost fuarte bun, intelectoal si sofizticat si pentu citiori la fel da inteligianti si de cinztiti si moraly ca si generatiea nexpirata. Si deci domnul Sorynel Ovidiu Vantu jupinul lui zearului erea uan mogul de byne.
  Dar insa deci acum in prezant zearul Cotideanul a intors insurektia inpotriva lui taty deci in konsecinta zearul Cotideanul sa facut trashi iear inculpatul Vantu Ovidiu Sorin este uan inculpat carea dixtrus aciast zear al lui Ratziu si deci a pacalit lumea cu FNI.
  Deci h-ai cam obosit la creeri va las ca sa deskis seziunea de seara la magazniul Vuieton si deci sa trayesc bine la Bruscklesx cu gramatika invatata deci la fakultatea de pryvata caream invatato.
 • +4 (4 voturi)    
  EOD (Marţi, 28 iulie 2009, 2:28)

  principala morengo [anonim]

  din nefericire Emil Hurezeanu e o picatura de apa limpede intr-un ocean de pipi, nici nu se simte in RTV. adevarata putere, cea editoriala, e in mainile redactorului sef Coman si-a EOD-ilor [acei tipi numiti pompos Editor of the day] gen Eugen Chelemen, acest guru al breaking news-urilor pt. orice baba lesinata in strada... Tocmai aici, in sistemul asta al EOD-ilor prin rotatie e sursa necazurilor. Fiecare incearca pe tura lui sa se evidentieze prin rating, adica sa bata Antena 3 minut cu minut, nu exista alta ambitie... asa ca nicio constructie serioasa pe termen lung nu are sanse. e ca si cum o echipa de fotbal ar avea 5 antrenori, cate unul pentru fiecare zi a saptamanii de lucru...
 • +5 (5 voturi)    
  Felicitari, domnule Neamtu! (Marţi, 28 iulie 2009, 3:09)

  Raluca [anonim]

  Un articol excelent despre o mare dezamagire a mea: emil hurezeanu...pacat ca si-a vandut sufletul pentru nici 30 de arginti... Cat despre Realitatea TV, cam de pe la inceputul verii se bucura de acelasi tratament din partea mea ca si Antenele, adica nu zabovim ci trecem mai departe...
 • +7 (7 voturi)    
  minunat articol! (Marţi, 28 iulie 2009, 3:52)

  ana [anonim]

  Recunosc ca am ajuns sa citesc acest articol chiar accesand un link de pe un blog "cotidianul". Insa am ramas impresionata... sunteti singura persoana din presa care a avut curajul sa spuna ce simteam demult... eu nu mai locuiesc de o vreme in Romania, am acces numai la on-line-ul presei romanesti, si sunt de ceva vreme pur si simplu siderata de prestatia celor de la realitatea pe care sunt nevoita, din lipsa de altceva mai functional pe net, sa-i ascult si sa-i citesc. Aveam impresia din pricina lor ca in Romania nu mai exista speranta, ca singurii ramasi sa stinga lumina sunt indivizi gen Paunescu, Nistorescu, Sorin Rosca Stanescu, Gusa, Razvan Dumitrescu, etc. Ma bucur sa citesc... scuze dar nu gasesc o expresie mai potrivita... "un roman normal". Felicitari domnule pentru articol si promit sa va mai urmaresc pe net.
 • +5 (5 voturi)    
  bun articol (Marţi, 28 iulie 2009, 5:48)

  zooo [anonim]

  felicitari
 • +8 (8 voturi)    
  Super! (Marţi, 28 iulie 2009, 8:00)

  big_fufu [utilizator]

  Am savurat fiecare cuvintel!
  Din pacate, pt noi toti dl Hurezeanu a constituit o mare dezamagire, si parca inca nu ne vine a crede. Realitatea si Cotidianul au decazut mult, si iarasi.... e mare pacat.
  Dar, iata ca se ridica o noua generatie, din care faceti parte si dvs, si care ar trebui sa preia friiele in jurnalistica, prin stabilirea unor noi standarde. Chiar exista un public mai numeros decit s-ar crede pt asta, drept dovada sta si avalansa de postari la articolul dvs.
  Inca odata, felicitari, va citesc de fiecare data!
 • +9 (9 voturi)    
  Adevaratul Emil Hurezeanu (Marţi, 28 iulie 2009, 8:23)

  hotnewsfil [utilizator]

  Inainte de '89, moralitatea lui Emil Hurezeanu era, deja, pusa sub doua-trei semne de intrebare.
  Dupa '89, Hurezeanu si-a mai adunat multe ale semne de intrebare, dovedindu-se a fi un fond de imoralitate poleit cu o diversionista incarcatura de informatii de toate felurile.
  Angajarea in slujba lui Vantu, acest monument al moralitatii, il descrie perfect pe Hurezeanu.
  Hurezeanu era, inainte de '89, ca preotul despre care se spune :"Sa faci ce spune popa, nu cum face popa".
  Pe scurt, Hurezeanu este un oportunist rafinat, lipsit de scrupule, o vulpe ultra-sireata. Aceasta "calitate" i se poate citi acum, perfect. in privirea lui.
 • +9 (9 voturi)    
  excelent felicitari (Marţi, 28 iulie 2009, 9:08)

  JONES [anonim]

  cel mai bun articol citit de mine in ultima perioada si poate cel mai bun de hotnews de pana acum.
 • +8 (8 voturi)    
  Admirabila analiza!! (Marţi, 28 iulie 2009, 9:18)

  Dr Marutza [anonim]

  Excelent! Esta exact ceea ce, cu vorbe si fraze mai putin alese si bine plasate, o spun multi forumisti. Pacat, dle Hurezeanu ca te-ai lasat atras de marasmul inconjurator.Pe de alta parte, am cumva impresia ca pe unde apare Mircea Dinescu, se scufunda toate corabiile! Mahalaua e la ea acasa! Interesele materiale ingroapa orice fel de profesionalism:macar acesta nu se sfieste s-o spuna pe fata: cand cu Iliescu, cand cu Udrea la Cetate, cand cu Tariceanu la telefon direct din studioul tv, cand pro cand cotra, dupa cum ii canta lui interesele! Ceilalati nu merita nici o atentie ca n-au har gazetaresc si sunt doar latrai inregimentati! Dar Hurezeanu? Uite cum cade si ultimul bastion!!
  Pacat!!
 • +8 (8 voturi)    
  Presa din Romania (Marţi, 28 iulie 2009, 9:41)

  Pamfil Seicaru [anonim]

  Este foarte regretabil ca sume uriase de bani furati din banii publici sau ai cetateanului, de indivizi fara scrupule precum Vantu si Voiculescu (dar mai sunt si altii) sunt folositi de acestia pentru fondarea unor asa-zise carteluri de presa, cu care opinia publica este siluita, dezinformata si distrusa iar jurnalistii platiti pentru aceasta . Fenomenul se cunoaste de mult timp dar nu se ia nici o masura ( o noua lege a presei, spre ex. dupa standarde europene stricte! Dar cine sa o promoveze cand toate partidele politice profita de pe urma acestor"carteluri de presa? ) Ca sa nu mai vorbim ca nici Vantu, nici Voiculescu nu sunt luati la intrebari de nici una din institutiile competente ale "statului de drept" pentru a da socoteala in final pentru gravele escrocherii si delapidari ale banului public sau al cetateanuluii!!!!
  Solutia nu poate fi decat una singura , ca si in cazul justitiei si va veni cu siguranta: monitorizarea de catre institutiile comunitare de la Bruxelles a modului si bazelor pe care functioneaza presa in Romania. Pentru ca Romania nu poate practica principii guvernand functionarea presei libere care de fapt o distrug in final, contrapunand-o interesului cetateanului de a fi informat corect, in contradictie cu standardele europene in acest domeniu.
 • +8 (8 voturi)    
  Pacat! (Marţi, 28 iulie 2009, 10:00)

  gssca [anonim]

  Excelent,excelent!.
  Felicitari, iata ca se mai face si analiza de calitate, pacat ca e singulara in peisajul media romanesc.
  Mai mare pacat e ca, subiectele oferite pentru acest gen de analiza abunda in viatza de zi cu zi.
 • +7 (7 voturi)    
  Si eu imi scot palaria! (Marţi, 28 iulie 2009, 10:14)

  palarie [anonim]

  Excelent, o gura de aer curat, multumesc!
 • +9 (9 voturi)    
  Plang si ma cutremur! (Marţi, 28 iulie 2009, 10:38)

  Costica [anonim]

  Uitasem cum arata o analiza de calitate si mai ca ma lasam si eu acaparat de tampenia propagata. Va multumesc si sper sa nu fie ultimul articol citit. Banii distrug multe , si mai ales constiinte. Sper sa aveti/castigati suficient incat sa nu va schimbati!
 • +5 (5 voturi)    
  Presa? Nu numai! (Marţi, 28 iulie 2009, 11:32)

  Tanasie [anonim]

  Acest articol-pamflet si acest nume cvasianonim a ridicat o stacheta peste care a sarit ...din prima. Fara s-o doboare ! Record pentru starea cultural-sociala si politica a tarii.
  Se mai antreneaza cineva? Competitia a inceput. Si nu numai cu valabilitate in presa.In sfarsit!
  Doamne, cat de departe suntem de celebrul indemn revolutionar:"Ioane,fa-te ca lucrezi!"
 • -6 (8 voturi)    
  Parerea mea (Marţi, 28 iulie 2009, 12:02)

  Horea [anonim]

  Asta nu e o analiza.O analiza se bazeaza pe fapte si mai putin pe emotii sau pareri. Aici domnul asta scrie care e parerea lui despre un cotidian, un post de televiziune si pentru ca nu are argumente foloseste o tehnica de manipulare jalnica. ia niste nume de oameni prezumtiv antipatici si ii lipeste peste obiectul "analizei". Pentru a da greutate spunerii ia un baiat simpatic pe care il caina ca s-a data cu dusmanul. Articol slab, fara noima in nota cu care Mihai Neamtu m-a obisnuit.
  • 0 (4 voturi)    
   Horea - parerea mea... (Marţi, 28 iulie 2009, 13:22)

   Closca si Crisan [anonim] i-a raspuns lui Horea

   D-le, ori nu intelegeti ca o analiza se bazeaza nu numai pe 'fapte si mai putin emotii sau pareri', asa cum explicati dvs., sau nu ati facut nicio analiza a unei opere literare la 'Limba si literatura romana', cand erati elev, sauati lipsit cand s-a predat capitolul din Pihologie care explica impactul emotiilor, a parerilor personale asupra faptelor ulterioare - personale sau ale unei colectivitati manipulate prin aceste trairi ...Daca vreti fapte, va dau doar 2,chiar nu incerc sa va conving de ceva care sunteti deja convins 'beton': 1.schimbarea radicala a atitutidii si continutului informativ transmis de postul Realitatea Tv, urmat de toate celelalte componente ale TRC (fac apel la niste cunostinte sumare de teorie din materia 'Jurnalism' predata la orice facultate de profil, la toate mijloacele jurnalistice folosite); 2. nu Mihail Neamtu, ci Emil Hurezeanu i-a platit, in calitate de director general, cei 28.000 euro lui Adrian Punescu. Sunt curios cat primesc cei care sunt acum 'invitatii permanenti' ai IRealitatii Tv, in calitatea lor de oameni politici sau analisti impartiali si avizati in toate.
   Ca articolul este 'slab, fara noima in nota cu care Mihai Neamtu m-a obisnuit' - va citez - asta este chiar parerea dvs. si o respect, inseamna ca nivelul dvs. de asteptari il depaseste pe cel al tuturor celor care si-au exprimat aprecierea fata de dl Neamtu.
  • -3 (5 voturi)    
   Ai dreptate (Marţi, 28 iulie 2009, 22:37)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Horea

   Si mie mi s-a parut un articol slab, stil pretentios (si care dilueaza mesajul), cuvinte nu foarte bine alese. Inteleg ca jurnalismul romanesc nu e BBC dar tot il gasesc slab.

   Are dreptate? Nu stiu. Insa are succes la public.

   Undeva, autorul pomenea o gazeta care "tolereaza numai discursul impresionist".

   Mi-e teama ca barna din ochiul dlui Neamtu il impiedica sa vada deslusit. Sau poate vede foarte bine si nu deslusim noi ce urmareste...
 • +7 (7 voturi)    
  aprob..desi..? (Marţi, 28 iulie 2009, 12:50)

  j bilco [anonim]

  Dle Neamtu : Aprob acest articol desi imi raniti UNICUL ziarist profesionist din Romania, in a carui logica am crezut !??
  Imi pare sincer rau de ceiace se intimpla cu "intelighentia" gazetareasca romaneasca, eu fiind de fapt un "ratacit american" prin Romania...Am fost bun prieten si amic cu Vlad Georgescu, si am urmarit in anii comunisti ceiace scria atit el cit di Dn Hurezeanu !!
  Regret ca se intimpla ceiace se intimpla ! Dl Hurezeanu trebuia sa ramina un neutru pe piata romaneasca..dar argintii sint mai puternici decit noi citeodata..va urez succes, desi as avea multe critici la art dvs cam eterogen pe ici si colo...
  oricum pareti un tinar de viitor...numai bine ! john bilco
  • +5 (5 voturi)    
   hurezeanu (Marţi, 28 iulie 2009, 17:31)

   ioan [anonim] i-a raspuns lui j bilco

   bun comentariu,ma simt multumit cand vad oameni care gandesc la fel.
 • +8 (8 voturi)    
  Excelent (Marţi, 28 iulie 2009, 13:24)

  andrei [anonim]

  Excelent
 • +7 (7 voturi)    
  Hurezeanu si RTV (Marţi, 28 iulie 2009, 14:15)

  cristian [anonim]

  Decaderea RTV a inceput cu mult inainte de venirea lui E.H. (cam dupa ce Vantu a preluat controlul). In ce priveste EH nu e nimic de mirare: intotdeuna a fost foarte flexibil. Ieri in barca lui Adrian Nastase, azi in cea a lui Vantu...
 • +3 (3 voturi)    
  emil hurezeanu (Marţi, 28 iulie 2009, 17:23)

  observator [anonim]

  Bine scris,dar cateva semne de intrebare cred ca e prea putin.Ar mai trebui sa-l vad pe Liiceanu in slujba lui vantu,si atunci as emigra in Bulgaria.Cred totusi ca voi ramane in Romania.
 • -3 (5 voturi)    
  stupizenie (Marţi, 28 iulie 2009, 20:28)

  Florea [anonim]

  Puricele judeca elefantu'.Haida de...
 • -5 (5 voturi)    
  jos labele de pe Emil! (Marţi, 28 iulie 2009, 22:49)

  Gelu Urda [anonim]

  E vara,caldura mare,lumea in general plictisita de "analisti" de tot soiul...hmm ce-ar fi sa ies si eu putin la rampa,isi zise dl.Neamtu.Si-atunci nevasta vine cu o idee beton:un atac la Hurezeanu,inedit,insolit si necesar romanilor care abia asteapta sa mai traga in noroiul in care se scalda nepasatori un gentleman.
  Bravo dl.Neamtu,ai avut si tu momentul tau de glorie jurnalistica,dar acuma lasa-l totusi pe Hurezeanu in pace,el joaca in alta divizie.
 • +1 (1 vot)    
  esenta (Miercuri, 29 iulie 2009, 2:52)

  busymind [anonim]

  mi-a lipsit de mult o analiza jurnalistica de buna calitate. Placerea care iti ramane dupa un articol bun nu ma face decat sa felicit autorul acesteia. Esenta e placuta, adevarata (din pacate) si frumos prezentata.
 • +2 (2 voturi)    
  Anu' asta-n Romania / Terminam masoneria! (Miercuri, 29 iulie 2009, 10:27)

  Cetateanul turmentat [anonim]

  Vorba celor de la Pink Floyd:

  "It's the final countdown"

  Rex Deus, a Dieu!
 • -1 (1 vot)    
  50% de acord (Miercuri, 29 iulie 2009, 10:37)

  Puiu Florescu [anonim]

  De acord cu comentariile despre hahalera securista Emil Hurezeanu. In ceea ce priveste ziarul "Cotidianul", acesta e un ziar adevarat abia dupa ce a scapat de laudacii lui Basescu, gen Traian Ungureanu. Plangeti dupa ei, dle Neamtu?
 • 0 (0 voturi)    
  BRAVO!!! (Miercuri, 29 iulie 2009, 10:55)

  alex [anonim]

  M-a uns la suflet articolul! Felicitari! Bravo!
 • 0 (0 voturi)    
  Respect pentru acest articol (Miercuri, 29 iulie 2009, 14:18)

  Ioana [anonim]

  Un antidot pentru imbecilizarea la care este suntem supusi in Romania. Sa deschidem ochii larg si sa va mai citim !
 • +1 (1 vot)    
  Un balsam pentru inima si suflet (Miercuri, 29 iulie 2009, 15:54)

  Pius [anonim]

  Imi pierdusem orice speranta sa mai citesc un articol ca acesta.Mi-a mers direct la suflet.Sunt gandurile mele (si vad cu placere si a multora) pe care nu indrazneam sa le spunem direct...felicitari.Dar cel mai mult ma bucura altceva...multimea de comentarii,ceea ce denota ca nu sunt singur cu sperantele si visurile mele, ca in Romania mai exista oameni vii si sinceri care isi pusesera in E.Hurezeanu speranta ca cineva vorbeste si pentru ei...De ce "Brutus" ne-ai tradat ....
 • +1 (1 vot)    
  Oare un mare om (Miercuri, 29 iulie 2009, 17:28)

  abc [anonim]

  nu trebuie sa raspunda la "Buna ziua" pe care i-l adreseaza un necunoscut cu care urca in lift?
  In schimb ma masura cu privirea de parca cine stie exemplar exotic as fi fost.
  Pentru mine lucrurile marunte spun mai mult decat "imagine" pe care cineva vrea s-o impuna despre sine.
 • -1 (1 vot)    
  Articol scris la comanda (Joi, 30 iulie 2009, 3:42)

  RealityMe [anonim]

  Eu cred ca acest articol e scris la comanda. Putem lua orice persoana (pe dl Plesu, de ex.) si o punem in locullui Hurezeanu. Schimbam un pic figurile de stil si ajungem aproape tot acolo.

  E o problema de tabere si de afinitati. Imbecilizarea cititorilor sau a telespectatorilor se poate face si in stil Otv, dar si in stil Neamtu, Plesu, Liiceanu. (Ca exemplu, emisiunea "Altfel" devenise o gargara intelectualista, cu prea putina legatura cu realitatea.) Toate metodele acestea sunt manipulare. Ceea ce se indeparteaza de adevarul pur (care nu are prea multe metafore in el) nu e decat o minciuna, in care unii sunt dispusi sa creada, mai ales din cauza propriilor predispozitii.

  Asa ca, domnule Neamtu, mai sunt unii care raman ultralucizi, intr-o lume de manipulati cu idei proprii, dar fatalmente gresite...
  • +1 (1 vot)    
   Ca veni vorba (Joi, 30 iulie 2009, 10:48)

   abc [anonim] i-a raspuns lui RealityMe

   Cu ce fenomene se ocupa autorul pe vremea "fenomenului" Piata Universitatii? Poate scrie EH in cv ceva despre participarea la "fenomen".
 • -2 (2 voturi)    
  Jalnic text! (Vineri, 31 iulie 2009, 23:17)

  Radu Dragnea [anonim]

  Jalnic text! Sunt departe de a fi un fan al lui Emil Hurezeanu, care isi are, incontestabil, pacatele lui. Din textul lui Mihail Neamtu transpare frustrarea unui intelect mediocru si, mai ales, dorinta de a executa o comanda. De altminteri, MN este departe de a fi un inocent: a pigulit din mana celui mai mare escroc din istoria Romaniei, Sorin Ovidiu Vantu, scriind la "Cotidianul". Cand omul lui Basescu, TRU, a plecat de acolo, s-a retras si MN. Acum, convins ca Basescu va castiga alegerile prezidentiale, linge la poarta Cotroceniului: ilacuza pe Hurezenu ca nu a elogiat "Raportul final" al Comisiei prezidentiale. Ti-e pur si simplu greata!Persoane ca MN descalifica intelectualitatea romana.
 • +1 (1 vot)    
  Text excelent (Luni, 3 august 2009, 11:30)

  Radu [anonim]

  Textul este excelent si echilibrat.
  Este dorinta unui cititor onest care doreste informatii din toate sferele de acticitate si tot ce este mai important in lume. Noi nu stim ce se intampla in Basarabia decat odata la patru ani si atunci cu comentatori total dezinformati.
  Are drepate cand descalifica in ultima perioada Realitatea TV si Cotideanul.
  Felicitari Mihai Neamtu
 • +1 (1 vot)    
  tara de hoti (Joi, 13 august 2009, 18:55)

  crudu [anonim]

  Pacat de Hurezeanu banii ochiul dracului
 • +1 (1 vot)    
  Realitatea lui Hurezeanu (Sâmbătă, 28 noiembrie 2009, 1:13)

  ramureanu [utilizator]

  Felicitari pentru analiza echilibrata intr-o lume si o vreme a derapajelor ametitoare. Bune si vremurile mai putin bune: cerne caracterele. Vorba lui Nae Ionescu: "Daca ar fi usor sa fii om si caprele ar fi oameni". Suntem fiii unei natiuni care nu de inteligente duce lipsa, ci de caractere.
 • 0 (0 voturi)    
  Emil Hurezeanu - marea mea deceptie! (Miercuri, 21 aprilie 2010, 21:46)

  Lucretia [anonim]

  Am descoperit tarziu acest articol. E fascinant, elegant, rafinat. Felicitari!
  Intr-adevar: ma intrebam ce se intampla cu emisiunile acelea echidistante. Unde e Gabriel Liiceanu? Andrei Plesu? Eu nu ma dezlipeam de Realitatea. Acum ma scarbeste. Razvan Dumitrescu numai nu il pupa in dos pe Vadim!!! De la altii nici nu aveam mari pretentii, deci nici deceptia nu e mare. Unde e ACEL Turcescu?
  La istericii Grecu, Firea, Stan, Badea, oricum nu ma uitam. Sunt mai rai decat Inchizitia.
  Dar simteam nevoia unei guri de oxigen prin E. Hurezeanu!... Pacat!
  Asa cum imi pare rau si de Andrei Marga, alt idol prabusit ....
  Acum, noroc cu B1Tv!... Macar aceia sunt decenţi!
  Adio, domnule Hurezeanu!
 • 0 (0 voturi)    
  Mihai (Duminică, 12 septembrie 2010, 3:58)

  Antoniu [anonim]

  Tinere!

  Eu sint plecat din Romania din 1985. Arhitect,-acum cu Q in loc de H - traiesc in Costa Rica de 25 de ani....mult...
  Ma simt roman, sint la zi cu aproape tot ce se intimpla in tara. Vizitez Clujul in fiecare an. Ma doare mult ce se intimpla in tara...Bine, ce doream sa va spun, e ca sunt informat.

  Va citesc pe dumneavoastra si nu numai, sinteti priintre primi zece din calendarul meu intelectual.

  Doresc doar sa va fac un omagiu poate personal:

  Chiar mi-ar fi placut sa fiti fiul meu!

  Atentamente, Antoniu Mihai Balibanu, Costa Rica
 • 0 (0 voturi)    
  felicitari (Miercuri, 28 septembrie 2011, 1:35)

  roman in garmania [anonim]

  Este a nustiu cata oara cand recitesc acest articol, iar comentariile pro sant extraordinare, va multumesc tuturor din suflet ca existati si sant convins ca intr-o buna zi adevarul si onestitatea vor triumfa. Mihail Neamtu nu se dezminte si are aceeasi coloana vertebrala chiar si azi 27 sept 2011. Felicitari, oameni ca el are nevoie Romania.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by