Dan Selaru prezinta pe blogul sau o analiza realizata de Mirel-Valentin Axinte, alias Bleen, care ilustreaza motivele pentru care statul prefera sa ajute bugetarii, asistatii si pensionarii, in locul celor din mediul privat. Antreprenorii, tinerii, salariatii din mediul privat nu merg la vot. In consecinta, mediul politic isi adapteaza deciziile in favoarea celor care au mai ramas si care se prezinta la urne. Citeste mai jos concluziile analizei lui Bleen, via Dan Selaru.

“Nu te prezinti, nu te reprezint”

De ce politicienii iau decizii doar in favoarea pensionarilor, asistatilor si bugetarilor si uita de mediul privat, de antreprenori, de tineri, de salariatii din mediul privat? Fiindca fraierii din mediul privat nu se duc la vot. Neexistind cerere din partea acestei categorii, partidele si politicienii isi adapteaza oferta pentru categoriile de asistati: bugetari si pensionari. De ce? Fiindca aia se duc la vot.

Sintagma “nu votezi, nu existi” este foarte adevarata in cazul asta. Fraierii care lucreaza la privat s-au auto-exclus din viata cetatii, iar, in consecinta, problemele lor nu exista. Batalia deciziilor economice se va da intre bugetari si pensionari. Cine da mai mult bugetarilor si pensionarilor acela va fi in Parlament, la guvernare, la Presedintie. Salariatii din privat si tinerii, in general, nu exista si nici nu vor sa existe. Vom avea de ales intre prime si sporuri mai mari pentru bugetari, pensii mai mari pentru pensionari si manele si pomeni mai multe pentru asistati.

Structura prezentei la vot spune: pensionarii, bugetarii si asistatii decid structura Parlamentului, culoarea guvernarii si Presedintele. Deci, problemele lor sint singurele care conteaza. Daca vrei sa pierzi alegerile, sa nu intri in Parlament, sa te zbati la 5%, atunci adreseaza-te tineretului si salariatilor si renunta la bugetari si pensionari. Daca vrei sa iesi din politica pe usa din dos scade salariile din administratie, nu mai acorda cresteri de pensii si sporuri bugetarilor, scade taxele si sprijina mediul privat.

Mai pe intelesul celor care cred ca le-au dat o lovitura mortala politicienilor neducindu-se la vot: cea mai buna solutie sa dai faliment e sa vinzi iPod-uri atunci cind stii ca singurii cumparatori care se deranjeaza sa iasa din casa si sa-ti calce pragul sint taranii de peste 60 de ani. Asta le cerem noi politicienilor. Astazi, in Romania anului 2009, politicianul care se adreseaza tineretului, paturii educate de la orase, salariatilor si antreprenorilor din mediul privat, este pur si simplu un imbecil sinucigas.

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Bleen.