Un link pentru inceput: La concursul pentru titularizare, candidatii care au absolvit "Spiru Haret"-Deva au fost scosi din examen.

Faptele, pe scurt: ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu (”Cati” pentru girantul “care este”, Abramburica pentru cunoscatori), aflata in razboi cu Universitatea Spiru Haret, decide ca absolventii de Spiru Haret nu pot participa la examenul de titularizare in invatamant. Prin urmare, candidatii respectivi sunt scosi din salile de examen. Pur si simplu.

Abramburica a hotarat, cu de la sine putere, ca diplomele respective nu sunt valabile. Nici nu e de mirare: in Romania, justitia stabileste nivelul salariilor, parlamentul devine instanta de judecata, guvernul da legi. Ca tot romanul, priceput la toate, doamna ministru este intaiul jurist-judecator al tarii. Cu facultate absolvita la Partid.

Evident ca Abramburica nu merge pana la capat: scoaterea din sistemul de educatie a tuturor absolventilor de Spiru Haret. Ce a fost, a fost. Abramburica este “principiala”, dar nu toata ziua.

Statul de drept a fost un pic violat de Abramburica. Iar vigilentii aparatori ai statului de drept erau (tot un pic) ocupati: Dl Boc ascutea coasa pentru o noua demonstratie de virtuozitate, iar Dl Basescu (vanatorul de ministri liberali ilegalisti) isi pregatea munitia pentru a-si etala calitatile de piroman la Tusnad. Statul de drept poate sa mai astepte.

Asteptam cu interes solutia de la CEDO si marimea despagubirilor pe care statul roman le va plati. Ca de suportat, le vei suporta tot tu, nea contribuabilul…

Citeste si comenteaza pe Jeopardy.