Intrerup articolele legate de situatia din justitie, pentru ca declaratiile de ieri mi-au enervat papagalul care da bilete si ma bate la cap pentru spatiu editorial. Deci, iata castigatorii si explicatia biletelor, pe scurt:

1. Monica Iacob-Ridzi, pentru ca si-a imbolnavit mama. Dna Ridzi si-a depus demisia din fruntea MTS pe motiv ca “familia nu mai poate suporta prelungirea acestei situatii. Mama e deja bolnava”. Dar cum anume ar fi vrut dna Ridzi sa NU se mai prelungeasca aceasta situatie? Si ce a impiedicat-o sa puna capat prelungirii acestei situatii, asa cum a facut-o azi, de cand au inceput dezvaluirile? Caci n-a reusit intre timp sa ofere nicio explicatie, niciun argument care sa pledeze pentru o alta solutie!

2. Traian Basescu, pentru ca e Petru Groza. Daca prin acuzatiile formulate de comisia de ancheta la adresa unui ministru ne intoarcem la perioada Ana Pauker, atunci, tinand cont de antecedente, dl Basescu unde s-ar incadra?

3. Calin Popescu Tariceanu, pentru ca e Traian Basescu, si invers. Doar ca fostul premier a fost mai putin colorat, acuzatiile reprezentantilor PD-L la adresa lui ar fi “o intoarcere la tribunalele comuniste”. Ca paranteza, cum spuneam acum cateva zile, e bine ca politicienii sa se certe; de plans e atunci cand ajung sa spuna aceleasi lucruri aiurea. Nu e vorba nici de sentinte si nici de tribunale, comuniste sau de alt fel. Avem de-a face cu prerogativa Parlamentului de a cere urmarirea penala pentru ceea ce considera a fi infractiuni. Trimiterea in judecata o fac procurorii, sentintele le dau instantele.

4. Traian Basescu, pentru ca nu inteleg cum poate fi pus semnul egal intre “o chestiune minora” de acum cateva zile si o parte a unei intelegeri “mai toxice si mai imorale decat multe dintre actele ilegale care s-au petrecut in Romania in ultimii 20 de ani” de azi.

5. Presa (stie ea care), pentru ca accepta sau chiar sustine ca A e egal cu B, dar in acelasi timp nu accepta sau chiar respinge vehement pretentia ca B ar fi egal cu A. Nu am vazut vreun jurnalist sau post de televiziune care sa conteste faptul ca banii de la MTS ar fi servit si la cumpararea de stiri de la televiziuni. Dar aceeasi presa pastreaza tacerea daca nu chiar se indigneaza de pretentia ca televiziunile ar fi vandut stiri cuiva.

Citeste si comenteaza pe Inventarul stricaciunilor politice.