Mogulii Vantu si Voiculescu, prin intermediari, au incasat, legal sau nu, cateva sute de mii de euro pe cele 300 de stiri in care a aparut Monica Iacob Ridzi in zilele de 1 si 2 mai.

Scandalul a inceput de la un angajat al mogulului Voiculescu si dureaza de o luna aproape. De atunci Monica Iacob Ridzi a aparut de alte sute de ori, in emisiuni, stiri, talk-showuri, pe crawl, in analize, infierari, in direct si in reluare.

Mogulii au facut alte sute de mii de euro din scandalul Monica Iacob Ridzi. Sa apari de 300 de ori in 2 zile este cultul personalitatii. Sa apari, ca subiect negativ, o luna, in fiecare zi, este linsaj media. Monica Iacob Ridzi e un borcan cu miere mediatic pentru moguli, pe care acestia-l golesc cu o viteza ametitoare si care se umple la fel de repede. Doar doua zile, uitate de public in neantul fumului gratarelor, au adus mogulilor o luna de subiecte prime-time. Daca primele doua zile au fost pe bani publici restul au fost pe banii lor.

Banii nu au miros, increngatura PDL Vantu Voiculescu da masura faptului ca mana, chiar a mogulilor, media spala mana partidelor indiferent de aparentele disensiuni. Cand e vorba de bani nici partidele, nici media nu au probleme de constiinta. Asa cum la guvernare PDL se aliaza cu mult hulitul PSD la fel media ticalosita a mogulilor este foarte buna in promovarea imaginii membrilor marcanti de partid, si nu numai.

Doar ca, dupa evenimentul foarte darnic rasplatit de PDL, media a descoperit ca e varata intr-o afacere dubioasa, in care ea doar a incasat bani publici. Si scandalul faptului ca au luat bani publici aiurea a finantat afacerea, de data asta cinstita, a prezentarii scandalului si a linsarii, binemeritate sau nu, a Ministrului Tineretului. Din care, inca o data, au facut foarte multi bani. Cu omisiunea propriei participari.

Asa s-a construit "capitalismul" romanesc, cel de buna calitate. Afaceri dubioase cu Statul urmate de afaceri cinstite. Cel de proasta calitate a ramas la afacerile dubioase cu Statul. De ce cuplul mult hulit de moguli si-a permis sa faca dintr-o afacere dubioasa la care au participat plenar un tambalau care a cuprins toate institutiile Statului? Pentru ca stiu ca atata vreme cat Monica Iacob Ridzi e intangibila sau cinstita si ei sunt intangibili sau cinstiti. Si cum nu o sa aflam niciodata cum e Monica Iacob Ridzi asa n-o sa aflam niciodata daca Realitatea si Antena3 au facut afaceri cinstite sau necinstite. Ei oricum au incasat banii.

PDL-ul sustine ca exista o campanie impotriva membrilor sai, fals. Monica Iacob Ridzi a dovedit ca se poate ajunge la cultul personalitatii in favoarea membrilor sai daca sunt bani.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Romania Obiectiva.