Dupa alegerile europene au avut loc tot felul de negocieri la Bruxelles, in Parlamentul European, dar si pentru realegerea lui Barroso in functia de presedinte al Comisiei Europene. Care sunt rezultatele citeste peblogul lui Anne-Marie Blajan.

David Cameron, liderul conservatorilor britanici, si-a indeplinit obiectivul de a crea un grup eurosceptic in Parlamentul European, grupul reformatorilor si conservatorilor europeni (ECR).

PES nu mai exista, insa socialistii au creat, prin includerea italienilor de la Partidul Democrat, o alianta: Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor (APSD).

Polonezul Jerzy Busek are toate sansele sa fie presedinte al PE, pentru o jumatate de mandat pe care popularii il vor imparti fie cu socialistii, fie cu liberalii. Inca nu e transata aceasta problema.

Liderii europeni il sustin pe Barroso pentru un nou mandat, iar Merkel si Sarkozy au indicat clar ca ar vrea ca el sa primeasca votul PE la prima sesiune plenara a acestuia, in 15 iulie. Insa eurodeputatii - socialistii, verzii si chiar liberalii - nu agreeaza aceasta idee si vor sa amane pentru toamna acest vot.

Citeste mai mult si comenteaza pe Menaru.