O tara intreaga dezbate actiunile lui Traian Basescu. Pe de o parte sunt dusmanii declarati ai acestuia, pe de alta aliatii neconditionati. La mijloc societatea, pierduta intr-o criza economica reala si o criza morala mostenita din vremea comunismului, scrie Dan Selaru pe blogul sau.

Presa, scaldata de interese, neglijeaza realitatea in favoarea subiectului "Basescu". Acesta nu mai este presedintele tarii, un reprezentant al Statului, acesta a devenit un subiect de presa, a fost adus in stadiul de Sexy Braileanca politica. La acest derapaj a contribuit si personajul in cauza din plin.

Prin propriile iesiri iresponsabile, si nu ma refer la palavrele cu salata si Herodot, ci la atacurile impotriva Guvernatorului BNR, si prin sustinerea pe care o acorda unor personaje cel putin incompetente dar care se disting prin lipsa de personalitate, vezi cazul Boc sau Anastase plus o lista lunga, Traian Basescu se expune nemultumirii populare...

Un sceptic nu accepta idei prefabricate, are dubii asupra binelui absolut sau raului absolut, foloseste mintea nu sufletul. Cele 70 de procente care nu participa la viata politica au priceput lectia. Fapte masurabile nu vorbe mari. Nu condamnarea comunismului ci eliminarea din viata publica a comunistilor. Nu plan anticriza ci masuri anticriza concrete. Faptele persoanei nu persoana. Nu raul cel mai mic ci binele cel mai mare.

Citeste integral pe Romania obiectiva