Mi-am amintit ieri ca astazi sunt alegeri. Am stat 5 minute sa ma gandesc daca are sau nu vreun rost sa merg la vot, iar dupa o matura chibzuinta, constiinta a castigat razboiul cu lehamitea si prin urmare, am decis sa votez.

Pot gasi oricate motive doresc pentru a nu merge la vot, insa am un motiv extrem de bun pentru a nu ma limita la a sta pe margine si a comenta despre cat de penibila este clasa politica. Iar acest motiv este corectitudinea, asa cum o vad eu.

Pe acest blog am criticat de multe ori Guvernul, l-am criticat pe dl Basescu pentru alianta “imorala” cu care ne-a fericit dupa alegeri, la fel cum am criticat deciziile fara nici o noima ale d-lui Pogea, insa nu pot continua sa scriu critic la adresa politicienilor daca nu merg la vot. Pentru mine votul este atat o problema de constiinta, cat si una de principiu.

Unii protesteaza impotriva sistemului stand acasa, fara sa se intrebe ce rezolva de fapt cu asta. Reciproca nu este valabila - poti protesta acordand un vot alb sau anuland buletinul de vot. Cum ar arata rezultatele daca in loc de 70-80% absenteism, s-ar anula 70-80% dintre buletinele de vot?

Una peste alta, desi aceste alegeri nu reprezinta o miza prea mare si nici politicienii nu ne-au dat prea multe motive pentru a ii vota, imi voi face datoria si voi merge la vot.

Va indemn si pe voi sa faceti la fel.

Citeste si comenteaza pe Khris.ro.