Aici vedem cum primarul Mazare introduce din nou taxa de statiune, de azi. Taxa respectiva este aplicata tuturor celor care nu locuiesc in judetul Constanta.

Primaria Constanta a pierdut, cu hotarare definitiva, un proces, Curtea de Apel Bucuresti a declarat respectiva taxa ilegala. Dar procesul era pentru taxa de anul trecut. Acum e o noua hotarare a Primariei. Deci Mazare poate s-o ia de la capat.

Problema nu e taxa in sine. Problema este ca e discriminatorie. Pare o chestie minora. Un primar, de altfel recunoscut ca excentric, pune o taxa aberanta. Daca s-ar aplica pentru toata lumea ar ramane doar aberanta. E plina lumea de legi excentrice.

Faptul ca e discriminatorie produce un precedent extrem de periculos.

Putem sa trecem la discriminarea oficiala bazata pe criterii rasiste. In comuna Rasistul din Deal nu intra decat caucazieni. Ca asa vrea primarul si consiliul local. Sau numai blonde.

Sau criterii economice, nu intri in comuna Banosul daca nu arati ca ai 1000 de RON la tine.

Sau criterii de varsta, in comuna Tinerelul nu intra cei peste 50 de ani ca poate mor si Primaria trebuie sa faca actele de deces.

Sau o copie dupa Mazare. In Harghita si Covasna se pune o taxa de 100 de lei pentru toate masinile inmatriculate in afara celor doua judete. Absolut naturala in contextul creat. Ba chiar posibila.

Sunt sigur ca protestele ar fi de strada si in doua zile s-ar gasi o metoda si taxa ar fi anulata. Dar ele nu apar in cazul lui Mazare. Primul cetatean care a platit taxa ar trebui pe la pranz sa dea in judecata Primaria Constanta. Iar onorabila noastra Justitie sa judece in regim de urgenta si vineri s-o declare ilegala. Sau sa se sesizeze Avocatul Poporului si s-o declare neconstitutionala. Iar Curtea Constitutionala s-o declare neconstitutionala si cu asta basta.

N-o sa se intample nimic din toate astea. Si atunci nu cumva ne meritam soarta si platim Statului tot felul de prostii doar pentru ca reprezentantii acestuia au chef sa vada daca le merge sa mai spolieze putin contribuabilul? Si merge.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.