Ce distractie in ultimele zile de campanie! Ce mai freamat ce mai zbucium. Antonescu, Vosganian, Berceanu isi vad adversarii maimutoi, lacuste, lipitori de afise. Un fost militian se aventureaza periculos pe taramnul casatoriilor intre persoane de acelasi sex iar un primar anonim de la PSD protesteaza impotriva exploatarii copiiilor in campanie “pana seara tarziu”.

  • Una tare, de sub chipiu. Pavel Abraham, candidat independent, despre casatoriile intre persoane de acelasi sex: "Trebuie masuri gradate de a intelege comportamentul intr-o zona multietnica, multiculturala. Sa respectam minoritatile, inclusiv cele sexuale, dar aceasta gradat, fara a forta spiritualitatea romaneasca. Eu sunt convins ca romanii sunt capabili sa se adapteze la sistemul de valori. (...) Este normal sa recunoastem toate minoritatile, sa le respectam, dar asta nu inseamna sa stabilim masuri de impunere fortata unei populatii cum este cea a Romaniei.” Gandire pro-funda, din  bastonul unui fost militian.
  • Liderul PNL, Crin Antonescu, despre premierul Emil Boc: "Romania nu are nevoie de un prim-ministru care se maimutareste pe scena. Romania nu are nevoie de un presedinte care tunde oi si de un prim-ministru care sa-si tarasca palaria de pamant ca un maimutoi langa Maria Dragomiroiu". Adevarul e ca in campania asta mai toti s-au maimutarit pe scena. Inclusiv domnul Antonescu, cu serviciurile si pipitele lui. 
  • Stop exploatarii compiilor in campanie! O grija paterna se revarsa din faimosul oras maramuresan Tautii Magherus. Primarul Anton Ardelean (PSD): “De doua saptamani fac asta, nu de acum, dar am vazut ca nu se linistesc si am zis ca anunt politia si Protectia Copilului. (...) Ii pun pe bietii copii sa imparta pachetele pe la portile oamenilor. Ei stau in jeep-uri si ii supravegheaza, ca le este rusine sa se bage. Unde nu sunt oamenii acasa, arunca pungile cu PNL peste gard. Nu stiu ce-i in pungi, dar nu este corect sa foloseasca acesti copii pana seara tarziu, cand saracii ar trebui sa doarma”. Neinspirat. Mircea Geoana, cu lopotica in nisip? Sau, o stire de azi cu Rovana Plumb: Europarlamentarul PSD a dat startul la un concurs de biciclete pentru copii, a vizitat apoi locurile de joaca din Buciumeni, unde a stat de vorba cu copiii si cu mamicile lor. Jos labele de pe copii! Valabil si pentru PDL. 
  • Varujan Vosganian, despre Radu Berceanu care i-a facut pe liberali lacuste: “Nu va suparati prea tare pe Radu Berceanu, ca el n-are nici un cuvant de spus. El lipeste afise cu fata presedintelui. Nu va suparati prea tare pe el. Si el si ceilalti nu sunt decat niste amarati de lipitori de afise ai fetei presedintelui. In asta s-au transformat toti. Poate ca intr-o buna zi vor fi altceva si atunci am putea si noi sa colaboram cu ei. Acum, insa, nu sunt decat niste lipitori de afise ai fetei presedintelui”. Batalie crunta intre insecte politice cu gura mare: lacuste si lipitori. 
  • Alexandru Mazare, despre Elena Udrea: "Am vazut-o cu totii pe Elena Udrea, se suia pe cal, vopseau oua. Eu astept din partea ministrului Turismului niste masuri concrete, viabile si adevarate, nu chestii de-astea ca facem un imn, ca facem o campanie lipsita de continut. Merg prin Mamaia, ma plimb si vad bannere « Romania-Land of Choice », nu aici trebuie sa promovam". No choice in the land of Mazare. 

Nota: Acest material este un pamflet. Cele mai ciudate declaratii facute de politicieni in campania electorala sunt insotite de scurte comentarii. Declaratiile candidatilor au fost preluate de pe agentiile Newsin, Mediafax si Rompres.