Sunt absolut de acord cu ideea eliminarii pensiilor speciale. Cat ai contribuit atat ai pensia. E un criteriu obiectiv si normal, de egalitate in fata legii. Nu vad de ce un om care are un salariu de 2000 de lei sa iasa la pensie cu 800 iar altul tot cu 2000 sa aiba 900. O sa-mi spuneti ca ala cu 900 n-a avut nu stiu ce drepturi si de aia acum merita 900. Fals. Nimeni nu l-a pus sa faca slujba aia care-l lasa fara drepturi, el a ales-o. Sau ca slujba aluia cu 900 e mai importanta decat a celui cu 800 si asta e motivul sa aiba o pensie mai mare. Fals, asta e demagogie, daca era mai importanta avea salariul 2200 si, in consecinta, 900 pensie.

Orice posesor de pensie speciala este pur si simplu un profitor al sistemului schimonosit al valorilor din Romania.

Legea salarizarii unice. Lege care vara intr-o grila orice angajat al Statului. O aberatie cu iz comunistoid de sorginte socialista. Care sunt defectele acestei legi.

1. Nu exista criterii obiective dupa care sa compari soldatul din trupele speciale cu profesorul de liceu, asistenta de la urgenta sau functionarul de la primarie.

2. Nu promoveaza sub nicio forma competenta, am, n-am rezultate sunt in grila pe treapta 32, acolo raman.

3. In contextul descentralizarii nu permite autoritatilor locale sa aiba un instrument de aducere a competentelor pe plan local. De ce m-as duce la Cochirleni daca am acelasi salariu la Mangalia?

4. E imposibil de pus in practica. Mai precis, Guvernul actual o trece prin Parlament dar o sa o aplice Guvernul viitor. Care o sa vada ca trebuie sa plateasca de 4 ori mai mult profesorilor din preuniversitar. Fara sa aiba si resursele necesare. Si o sa o amane pentru urmatorul Guvern.

Legea salarizarii unice nu este bazata pe egalitate in fata legii ci pe un egalitarism de factura comunista.

Daca principiul egalitatii promovat de disparitia pensiilor speciale este absolut justificat, principiul egalitarist promovat de legea salarizarii unice este o aberatie care incalca legile economice eliminand tocmai ideile de concurenta si competenta.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.