Dan Selaru prezinta, pe blogul lui, 10 pasi pentru redistribuirea averii statului catre masele "mai putin largi si nepopulare": vanzarea locuintelor ANL catre chiriasii actuali.

  1. 14000 de locuinte ANL scoase la vanzare. Pret mediu 40000 Euro.
  2. Se baga gogoasa subprime pe banul statului, aia cu garantarea a 80 de procente din credit prin programul "Prima casa".
  3. Preturile cresc.
  4. Vine evaluatorul "independent". Se uita la piata, se uita la casele ANL si zice ca face cam 60000 de euro, in medie, o casa ANL.
  5. Porneste navala celor de la ANL spre banci. Fara avans. Statul pune mana pe 840 de milioane de euro. Pogea are bani de joaca inca o luna.
  6. Bancile dau credite ca la vadu' lat. Chiar cu procente mai jos la dobanda ca nu-i o drama. Avans mic, rata mare, riscuri mari.
  7. Ne mai taraim vreo 2 ani prin criza, o zice Stiglitz, nu eu. Pogea ne lasa in pace.
  8. Baietii indatorati nu mai platesc. Sunt executati de banca, aceasta are de recuperat doar 20 de procente din imprumut. Scoate casa cu 15000 de Euro si afla de licitatie cine trebuie. Adica "baietii destepti". Preturile oricum au scazut pe la 30000 de Euro.
  9. Statul da bancilor ceva sute de milioane de euro. Numai ca viitorul Pogea se imprumuta ca n-are de unde sa plateasca atata amar de bani, actualul Pogea a papat tot. Se imprumuta la banci, unde altundeva?
  10. Aia raman pe drumuri si cu banii luati. Cine trebuie vinde casa cu 30000 si se produc cateva sute de milioane pentru "baietii destepti". Toata lumea e fericita.

Redistribuirea depinde doar de procentul din locuitorii ANL care nu o sa fie in stare sa plateasca. Si uite asa se redistribuie averea Statului maselor largi populare sau mult mai putin largi si nepopulare . Si bancilor.

Comenteaza pe Romania Obiectiva.