Codul Civil si Libertatea de exprimare

de Ioana Avadani     Blog de dat cu capul
Sâmbătă, 16 mai 2009, 11:38 Actualitate | Opinii

Senatorul Urban Iulian a pus aici prima parte din Codul Civil, cea care contine articolele care reglementeaza libertatea de exprimare. Forma finala, cea rezultata din negocierile cu expertii ministerului Justitiei si cu membrii comisiei parlamentare speciale, este cea subliniata cu galben.

Interesante pentru activitatea presei - si nu numai sunt articolele 77 pina la 89 , 262 pina la 270 si 272. veti vedea ca au disparut toate articolele care (supra)reglementau dreptul la replica (el este reglementat in Legea Audiovizualului, pentru radio si TV) si apar niste exceptii pentru presa la masurile reparatorii. In forma initiala, articolul ar fi permis interzicerea aparitiei unui material de presa - ceea ce ar echivala cu cenzura.

Va vine sa credeti sau nu, dar senatorul Iulian a sustinut alaturi ne noi (organizatiile de media) eliminarea acestor prevederi excesive. Bloggingul e ca sportul: dezvolta “muschiul” exersat. In cazul acesta - respectul pentru libertatea de exprimare. :)

Citeste si comenteaza pe blogul Ioanei Avadani.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

322 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    activitatea presei (Sâmbătă, 16 mai 2009, 13:43)

    baronul stanganbuch [utilizator]

    presa face, presa drege, blabla, despre care presa vorbim? Presa vintului, voiculexului, patriciului?Presa asta are oricum libertate. Libertatea de a slugari oligarhii
    respectivi.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version