De la ce a inceput totul? De la un fragment din interviul dat Evenimentului Zilei:

EvZ : Exista riscul sa ni se taie fondurile europene?

Monica Macovei : Nici eu nu v-as da bani dv. daca nu as fi sigura ca-i folositi corect. In cazul Bulgariei, blocarea fondurilor a fost legata de verificarile OLAF pe fondurile de preadeare. Ni s-ar putea bloca fondurile in cadrul mecanismului de verificare si cooperare, dar acordarea banilor poate fi amanata sau suspendata si dupa incheierea lui, potrivit actului aditional de aderare.

EvZ : Unii politicieni au spus ca e inadmisibil ca imprumutul de cinci miliarde sa fie conditionat.

Monica Macovei : Ar insemna ca mecanismul de cooperare si verificare sa ramana in vigoare pe toata perioada in care primim si rambursam imprumutul, timp de sapte ani. Daca politicienii, judecatorii, CSM-ul nu rezolva problemele, atunci cred ca trebuie sa folosim presiunea externa, asa cum am folosit-o pentru orice schimbare reala din 1990 pana acum. Vreau sa avem garantia ca banii nu se duc in buzunarul lui Ionescu, ci spre binele comunitatilor si dezvoltarea tarii.”

(Evenimentul Zilei)

Pasajul acesta a primit replica presedintelui PSD:

“Este inacceptabil ce a declarat Monica Macovei in presa de azi, faptul ca Romania ar merita sa nu primeasca bani pentru ca Romania e un stat in care acesti bani nu pot fi cheltuiti transparent si corect. E o atitudine antinationala pe care a avut-o si o are dna Macovei. Fac un apel la conducerea acestui partid pentru a analiza daca aceste declaratii sunt conforme cu statutul unui europarlamentar roman. Monica Macovei a facut un gest ostil la adresa intereselor romanesti”

(Mircea Geoana)

Trec peste faptul ca una a declarat dna Macovei si cu totul altceva a inteles dl Geoana. Fostul ministru al Justitiei a spus ca banii europeni trebuie sa vina cu garantia ca sunt cheltuiti corect si transparent. E o declaratie anti-nationala? Pai, tinand cont de antecedente, o fi; cel putin pentru “natiunea” care se intinde de la Mircea Geoana si pana la Marian Vanghelie. E probabil o jignire profunda adusa naturii acestor oameni de partid sa le ceri sa cheltuiasca banii publici la modul transparent. E o atitudine “antinationala”, asa cum e definit termenul de politicienii care au facut cor permanent impotriva dnei Macovei, sa ceri ca banii europeni sa nu ajunga in buzunarele lui X si Y.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Inventarul Stricaciunilor Politice.