Anumiti reprezentanti ai diferitelor autoritati locale se trezesc mai nou vorbind despre o reluare/revenire a economiei. Faptul ca ti-ai incetinit caderea libera nu inseamna nici pe departe ca ti-ai reluat activitatea. Toti politicienii care vorbesc despre revenire vor sa dea (un foarte asteptat) semnal de incredere in piata, numai ca nu ii ajuta semnalele venite din economia reala, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Foarte probabil, asa cum zicea vineri unul dintre cei mai buni economisti, dupa o prabusirea ca asta, nu urmeaza imediat revenirea, ci o perioada prelungita de criza. Nu cred ca urmeaza o primavara economica, ci mai degraba o iarna grea, a declarat vineri unul din laureatii Nobelului in economie, in cadrul unei conferinte mondiala legata de criza.

Nu inteleg de asemenea nici optimismul cu care ai nostri guvernanti pun pariuri ca pana la finele anului vom termina pe plus. Sa iti risti ultima reduta de credibilitate pe asemenea promisiuni, mi se pare usor exagerat. Dar poate de la varf se vad semne care de la baza nu sunt vizibile.