De aici aflam ca prin puterile Consiliului Judetean Constanta se impune o taxa pentru mersul pe drumurile judetene pentru anumite autovehicule. Si o vignieta judeteana.

Sa ne intrebam ce se intampla daca o asemenea hotarare era luata in Harghita sau Covasna? Si, intre noi fie vorba, noi romanii, in Harghita si Covasna nu se compara drumurile cu cele din Constanta.

Era o isterie generala, cu spume nationaliste, pe toate forumurile. Cum sa-mi puna mie bozgorul taxa in propria mea tara? Ca si cum partea aia de tara nu e Romania, e a bozgorului de facto, a mea nu e decat in acte. Dar la Constanta e altceva. Cum sa-mi puna mie turcii taxa in propria mea tara? Nu suna credibil.

Noroc ca ungurii sunt mai destepti si nu folosesc un precedent care ar fi chiar folositor pentru cele doua judete. Tocmai atitudinea noastra de excludere duce la reactia lor de indepartare. Nationalismele alimenteaza nationalismele.

Ce se intampla daca exista o taxa de mers prin Harghita?

P.S. Intrebarea este a prietenului meu Viorel si este fascinanta prin reactiile noastre sincere fata de o asemenea decizie. Care e posibila oricand. Si cu precedentul creat, normala.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.