Intr-un interviu din 2005 in Saptamana Financiara, fostul rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAB), Ioan Alecu spunea:

Am fost controlati de Curtea de Conturi, de Garda Financiara, de Comisia de cercetare a abuzurilor de la Camera Deputatilor si de la Senat. In raportul secretarului general al Comisiei de cercetare a abuzurilor si a petitiilor de la Camera se spune foarte clar: „Am facut cercetari pe tema scandalului Baneasa. Acuzarea conducerii Universitatii este o eroare. Totul este legal si corect”.

Acum la Curtea de Conturi doarme Nicolae Vacaroiu (numit pe criterii de competenta de PSD). Oare va lansa o ancheta?

In interviu apare si un citat din Ecaterina Andronescu, fosta (pe vremea guvernului PSD condus de Adrian Nastase) si actuala responsabila cu Invatamantul si, atentie, “cercetarea” din Romania:

Concluzia fostului ministru al invatamantului, Ecaterina Andronescu, este asemanatoare: „Am gasit pamanturi nelucrate sau foarte prost exploatate. Decizia Senatului de asociere cu o firma foarte puternica ni se pare foarte buna. Din punct de vedere juridic, am pus specialistii ministerului sa analizeze in detaliu fiecare parte a contractului de asociere. Nu s-a descoperit nici un punct in neregula. (…) Cred ca scandalul ferma Baneasa porneste fie de la un fals, fie de la niste interese abil mascate”.

Pe aceeasi tema:

Proiectul Baneasa: calcule

Investitii ale universitatilor romanesti

Cum influenteaza Proiectul Baneasa rata inflatiei

PPS. In atentia colegului Dan Selaru: si Academia Romana, in loc sa se ocupe de rolul ei de Academie si sa promoveze cercetarea, se ocupa de proiecte imobiliare….

Citeste si comenteaza pe Jeopardy.