Au trecut trei luni de cand Guvernul domnului Basescu a fost instalat la Palatul Victoria si privind inapoi, vedem ca domnul Boc & co nu au facut nimic concret pentru a combate criza economica in care intram tot mai adanc, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

Pentru a fi sigur ca am fost bine inteles, repet: domnul Boc & co nu au facut nimic concret pentru a combate criza economica.

Ce au facut ministri in aceste trei luni? Au facut simulari, calcule, negocieri, au participat la emisiuni tv, au conceput programe si au tot repetat expresia „vom face“. Dupa ce au terminat de facut calculele, s-au vazut in situatia de a le reface pentru ca cifrele pe care se bazau erau mult prea optimiste.

In doar cateva saptamani, prognozele de crestere economica pentru acest an au fost rectificate de la +2,5% (procent pe care este construit si bugetul) la plus/minus 1%; in urma cu cateva zile, dl Basescu ne-a anuntat ca scaderea PIB-ului poate fi mai mare de 1%, iar miercuri, am aflat ca in negocierile cu FMI, autoritatile au luat in calcul o scadere de 4%. Si cu toate acestea, Guvernul continua sa ramana incremenit in proiect.

In ultima perioada, dl Boc se lauda peste tot cu masurile pe care Guvernul le va lua pentru a ajuta economia, insa oamenii de afaceri inca asteapta sa vada punerea lor in practica. Pe zi ce trece, imi este tot mai clar faptul ca Guvernul este complet depasit de situatie insa din pacate, nu il putem schimba pentru ca nu avem ce pune in loc.

Dl Geoana, aflat de ceva vreme in campanie electorala, ne-a anuntat ieri ca PSD va fi de acord cu contractarea unui imprumut de la FMI doar in anumite conditii, pe care le-a detaliat. Dintre toate aceste conditii, una mi-a sarit in ochi: banii de la FMI trebuie sa finanteze sectorul public si nu pe cel privat. Se pare ca presedintele PSD nu stie ca sumele primite de la FMI vor merge in totalitate la BNR, nu la Guvern si deci nu este posibil ca acesti bani sa fie cheltuiti pe majorari de salarii si pensii, asa cum probabil viseaza dl Geoana.

Tot ieri, acelasi personaj a cerut crearea unui „Consiliu pentru relansarea economica” format din cele mai luminate minti pe care le are tara, organism care ar trebui sa supravegheze Guvernul pentru ca acesta sa nu o ia pe aratura. Trecand peste faptul ca cererea d-lui Geoana incalca legea (doar Parlamentul poate controla Guvernul), trebuie sa admiram modul in care acest domn doreste rezolvarea problemelor - avem o problema, cream o comisie; daca problema persista, infiintam o a doua comisie care sa o supravegheze pe prima.

Cu o clasa conducatoare lipsita complet de simtul raspunderii, cu atat de multi incompetenti aflati in functii de conducere, cu atat de multe promisiuni si atat de putine realizari, cum naiba sa mai poti ramane optimist?

Off topic: de ce isi face lumea blog.

Later Edit: spuneam ca Guvernul nu a facut nimic concret pentru a combate criza. Acum imi dau seama ca de fapt a facut ceva concret: a ajutat criza prin cresterea taxelor.

Citeste si comenteaza peblogul lui Khris.