"Acum 20 de ani aveam 2 ore de TV pe zi. Azi am 24 din 24, 7 zile din 7. Vegetam in fata unui ecran chiar si in baie. Schimbam telecomanda cel putin odata pe an, televizorul la 2 ani ca sa facem mancare cu el, sa dormim cu el, sa facem dragoste cu el, sa ne facem nevoile cu el, sa bem cu el, sa VORBIM cu el. Si nu mai facem nimic altceva. Pentru ce muncim? Muncim ca sa consumam ceea ce vedem la televizor", scrie Gabriel Marin pe Forumul HotNews.ro.

Acum 20 de ani aveam 2 ore de TV pe zi.

Cateva stiri de propaganda si un film decent sau o piesa de teatru destul de buna. Nu ne puteam uita mai mult la TV.

Si ce faceam cu timpul ?

Munceam de la 8 la 6, apoi ieseam la o plimbare, vizitam vecinii, ne socializam cu semenii nostri, combateam si condamnam comunismul cu bunicii, si ascultam europalibera

Azi am 24 din 24, 7 zile din 7, acelasi lucru la 100% din posturi.

Ne pierdem timpul, vegetam in fata unui ecran mai mult sau mai putin plat in dormitor, in sufragerie, in bucatarie, si unii chiar si in baie.

Butonam telecomanda, incat trebuie sa o schimbam cel putin odata pe an. Schimbam televizorul la aproximativ 2 ani si ne luam altul mai bun la care "sa tina tubul (plasma, cristalele sau oled-urile)" cel putin 10 ani, desi, in 2 ani vom lua altul.

Ca sa ce ? Pai ca sa ne uitam la el, sa facem mancare cu el, sa dormim cu el, sa facem dragoste cu el, sa ne facem nevoile cu el, sa bem cu el, SA VORBIM CU EL, sa injuram cu el, si nu in ultimul rand, cand nu suntem cu el, sa vorbim despre el (eg: l-ai vazut p'ala aseara la televozor ?).

Si nu mai facem nimic altceva. Servici - acasa - televizor - in vizita la cineva - televizor - in bar - televizor - in magazin - televizor - pe strada - televizor.

Suntem manipulati, distrasi de la adevaratele evenimente, dopati cu doza zilnica de irealitate, educati in snobism, educati sa consumam.

Cine suntem ?

Suntem noi consumatorii. Asa ne numesc ei. Asa si suntem. Consumatori. Consumam tot, suntem ca termitele pe o scandura de lemn, care, spre deosebire de ele tot noi suntem cei care producem ceea ce consumam.

Pentru ce muncim ? Muncim ca sa consumam ceea ce vedem la televizor. Suntem educati sa vrem ceea ce vor ei sa ne vanda.

Sa luam credite sa consumam. Suntem disperati ca nu mai putem lua credite sa consumam, sa cumparam ceea ce nu avem nevoie, dar din televizor toti ne spun ca trebuie sa cumparam.

Nu rezolvam mare lucru cu acest subiect de forum. Vizitatorii acestui subiect sunt deja tratati. Acesti vizitatori nu se mai drogheaza cu televizorul de mult timp.

Faceti voi, cei din presa, cei de la televizor o propaganda. Aveti curajul sa rugati "privitorii" in direct sa nu se mai uite la televizor. Aveti curajul voi cei ce va numiti ziaristi de renume sa spuneti in ce hal am ajuns din cauza televizorului.

Dati un exemplu. Iesiti la televizor pentru ultima data si rugati telespectatorii sa nu se mai uite la televizor.

Comenteaza pe Forumul HotNews.ro