Face valuri, de vineri incoace, o declaratie a lui Bogdan Hossu, care dadea ca aproape sigura adoptarea unei ordonante de urgenta care sa interzica “remuneratia sub forma drepturilor de autor”. Premierul Emil Boc nuanteaza un pic, afirmind ca astfel de discutie “a avut loc” , in prezenta patronatelor si sindicatelor si ca Guvernul “va analiza” (adica ceva mai putin decit “o OUG in februarie”, cum ne spusese Bogdan Hossu), scrie Ioana Avadani pe blogul sau.

Noi ne-am obisnuit sa ni se spuna ca proprietatea privata e un moft, asa ca, pe cale de consecinta, si propriteatea intelectuala e la fel de moft. Doar ca Uniunea Europeana are un pic alta parere. De unde si asa numita Copyright Directive, al carui scop declarat este de a crea “o piata comuna interna” si in domeniul reglementarilor legate de drepturile de proprietate intelectuala. Cu alte cuvinte, România nu va putea juca dupa alte reguli.

Inteleg ingrijorarea dlui. Hossu in fata unui popor platit cu salariul minim (65% dintre angajati sint platiti la acest nivel), dar nu cred ca eliminarea drepturilor de autor - raportate, cf. ANAF, de doar 37000 de persoane - va rezolva problema.

Un comentariu corect de la Newsin aici. Zic “corect”, pentru ca imi recunosc declaratiile citate corect. Exceptie face titlul: nici Toma, nici eu nu sintem “specialisti in drept”. :)

Si o declaratie “din surse” despre cum vede Bogdan Hossu chestiunea drepturilor de autor: “La drepturi de autor se incadreaza sculptorii, scriitorii, poetii, arhitectii, si nu jurnalistii …” (citat aproximativ).

Citeste si comenteaza peblogulIoanei Avadani.