HotNews.ro - opt ani de atestare documentara!

Acum opt ani, pe 3 octombrie 2000, prima monitorizare trafic.ro arata ca vreo 3-400 de oameni in carne si oase pareau interesati zilnic de pagina noastra de pe internet. Site-ul se numea pe atunci revistapresei.ro si era o jucarie lansata cu sase luni inainte de cativa ziaristi din presa scrisa, pentru a-si semnala unii altora, la prima ora a diminetii, cele mai importante subiecte aparute in print sau difuzate pe posturile TV.

Ceva istorie

octombrie-decembrie 1999 - Cativa ziaristi din presa scrisa, dupa o bere, hai, doua, constatatau ca-i tare greu, dimineata, la sedinta de sumar, sa vii cu ziarele in brate, sa le rasfoiesti acolo. Daca s-ar pune pe internet, de cu noapte, toate subiectele zilei, tare bine ar fi.

ianuarie-martie 2000 - Cu 200 de dolari si mult amatorism, pagina de internet a fost gata.

aprilie 2000 - Primele subiecte postate online.

octombrie 2000 - Apar primele statistici privind vizitatorii site-ului: aproape 400 pe zi! Pana atunci credeam ca ne citim doar noi intre noi. Ne-am lasat de job-urile din presa si ne-am apucat serios de treaba la site.

octombrie 2001 - Am adaugat o sectiune in limba engleza, pressreview.ro.

iunie 2002 - Ni s-a suit la cap. Am inceput sa facem noi propriile anchete si reportaje pe care le postam pe o sectiune speciala, anchete.ro, cu fotografii si mici materiale filmate. Ni s-au alaturat mai multi colegi din presa traditionala, studenti la jurnalism, specialisti in IT.

mai 2003 - Incepem sa transmitem zilnic, pe canalul Astral TV, calupuri de stiri in format text, trei ore zilnic, dimineata. A durat un an si a fost un fiasco financiar.

mai 2004 - Primele intalniri on-line, un fel de talk-show-uri cu moderatori si invitati, intr-un studio amenajat in garsoniera, faceam streaming, postam si scriptul discutiei in timp real si le arhivam intr-o pagina dedicata, tvweb.ro.

martie 2005 - Am strans tot ce facusem pe internet la un loc, am reproiectat site-ul si l-am botezat HotNews.ro.

martie 2008 - Hotnews.ro se poate accesa si de pe telefonul mobil.

2006-2008 - Emisiuni saptamanale in coproductie cu TVR si BBC. Reproiectarea platformei de administrare.

Ceva statistica

  • 64 de redactori si colaboratori lucreaza pentru HotNews.ro

  • 160-200 de stiri si sinteze publicate zilnic

  • 750.000 de cititori viziteaza site-ul cel putin o data pe luna, potrivit statisticilor SATI

  • 75-80.000 de vizitatori unici pe zi

  • 500-700 de comentarii sunt postate zilnic de catre cititori

  • cel putin 20 de materiale le corectam sau le completam zilnic datorita observatiilor facute de cititori

  • cel putin un material pe saptamana este readactat in urma sugestiilor cititorilor nostri

  • 3.400 de membri ai forumului au scris aproape 5.000 de mesaje

  • 31.000 de utilizatori sunt abonati la newslettere

  • peste 40 de emisiuni saptamanale au fost produse impreuna cu TVR2 (Top7.ro) si cu BBC (Discutia saptamanii) in 2007-2008

  • aproximativ 6.000 de cititori au participat cu fotografii si filme la concursurile organizate de HotNews.ro

  • in fiecare zi, cel putin o publicatie, post TV, site sau blog ne citeaza sau da cu noi de pamant

  • in fiecare zi, cel putin o publicatie, post TV sau radio ne preia un material din site fara sa ne citeze

Ceva teorie

HotNews.ro este in prezent un ziar continuu, in format multimedia, care difuzeaza stiri non-stop, in format text, foto, audio/video.

HotNews.ro reprezinta cea mai credibila sursa independenta de stiri din spatiul .ro.

HotNews.ro are o redactie proprie, cu editori, reporteri, corespondenti in mai multe tari.

Materialele HotNews.ro sunt sursa de informatie pentru redactiile agentiilor, ziarelor, radiourilor si posturilor tv de stiri.

La randul sau, HotNews.ro este abonat la principalele agentii de presa din tara (Rador, Mediafax, Agerpres, NewsIn) sau din strainatate (AP).

Continutul este completat de catre cititori, prin comentariile, informatiile, materialele foto/video furnizate, prin observatiile si criticile postate.

Suntem independenti de trusturi de presa, oameni sau partide politice, dar suntem dependenti de cititorii nostri. Incasarile publicitare sunt singura noastra sursa de venit.

Facem uneori greseli, dam “chifle”, din graba, din neatentie sau pur si simplu pentru ca nu ne duce capul mai mult. Cerem scuze.

Multumim tuturor celor care ne citesc, prietenilor care ne sustin sau ne critica, colaboratorilor si redactorilor care, de-a lungul celor opt ani, ne-au ajutat sa ne dezvoltam.

Redactia HotNews.ro

P.S. Editorii HotNews.ro sunt on-line astazi, 3 oct.2008, intre orele 11:00 si 16:00 pentru a dialoga cu dumneavoastra. Folositi formularul de comentarii din josul paginii.