Campania pentru locale s-a terminat. Noile administratii locale vor fi judecate peste 4 ani daca si-au indeplinit programul votat de catre alegatori.

In cazul dlui. Oprescu, lucrurile vor fi simple: domnia sa a avut un program din care concretul a lipsit, fara obiective, fara termene de finalizare. Asadar, chiar daca nu se va schimba nimic in Bucuresti in urmatorii 4 ani, programul dlui. Oprescu va fi indeplinit.

Ceea ce mi se pare trist nu este faptul ca reprezentantul celui care a chemat minerii in urma cu fix 18 ani a gastigat - bucurestenii au uitat, se pare, acele evenimente. Mi se pare trist ca alegerile locale din Bucuresti nu au fost despre programe, despre cat de realiste ar fi si despre ce are nevoie cetateanul. Aceste alegeri au fost din nou, despre zvonuri, despre atacuri la persoana, despre cu totul si cu totul alte lucruri.

De exemplu, niciun candidat nu a ridicat problema unei adevarate autonomii locale. Oare Metrorex va ajunge sau nu la primaria Bucuresti? Cum, cand? Depinde de cine va conduce viitorul guvern?

Oare soarta scolilor si a spitalelor nu-i intereseaza pe bucuresteni? Nu ar fi mai normal ca aceste institutii sa fie controlate de comunitatea locala? Acum, cu un doctor - primar, se vor mai da spagi in spitale? Nu ar fi trebuit sa fie un punct in agenda dlui. Oprescu eliminarea spagilor din spitalele bucurestene? Oare asa ceva nu-i intereseaza pe bucuresteni?

Pe de alta parte, dl. Blaga - datorita experientei domniei sale - putea puncta cu o eventuala reducere a birocratiei pentru cetateni: de ex. sa puna un termen in cat timp un bucurestean isi va putea ridica buletinul (adica un proces de 5 minute in opinia mea, cu tot cu cerere, simplificata).

Repet, dl. Oprescu nu a promis nimic, asa ca nici nu se va intampla mai nimic in urmatorii 4 ani. Poate totusi bucurestenii vor avea o sansa si PSD-ul va castiga si alegerile generale din toamna si va aloca fonduri de la bugetul central pentru proiecte in Bucuresti.

Insa, cred ca peste 4 ani Bucurestiul va arata ca cel de azi. Poate un pic mai aglomerat, un pic mai poluat, un pic mai urat si mai putin prietenos cu turistii, si asa putini.

Insa sper sa ma insel. Sper ca dl. Oprescu sa-i determine pe bucuresteni sa vina in numar mare la vot peste 4 ani si sa-l realeaga.

Succes!

Comenteaza pe Jeopardy.