Ii vedeti? Se pregatesc de guvernare si pentru asta toti guzganii bagati in adormire de dosare si de stampila de primii corupti ai tarii sint reactivati. Defileaza umar la umar, rinjet linga rinjet pe la toate televiziunile. Miki Spaga, Adrian Nastase, Octav Cozminca, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, pina si Dan Matei Agaton, care pina mai deunazi facea pe realizatorul la un mini TV de nisa, au rasarit proaspeti si pleznind de energie. Vine iar vremea lor! Isi freaca victoriosi palmele de procentele luate la consiliile judetene si de protocoalele incheiate dupa trocul cu liberalii. Strigatul de lupta:izolati PD-L anunta reinstaurarea PSD. Cireasa de pe torutul de nunta este Bucurestiul.

Reintoarcerea in viata publica a greilor PSD a fost posibila doar dupa ce blocarea dosarelor penale a devenit certitudine. Momentul de triumf a fost marcat de realegerea lui Nastase in fruntea Consiliului National si de instalarea lui Mitrea la butoanele campaniei, ambele bucurindu-se de sustinerea "neconditionata" a lui Iliescu. Pe scena maturata de camerele de luat vederi, au urcat apoi, in aplauzele moderatorilor trasi de sfori de producatorii de euroi, domnii Cozmincaaaaa si Spagaaaaa ( saru-mina boierilor, bine-ati venit), Agatooon si Iacubooov, Teodorescuuu si Iliescuuu. Restul echipei e la incalzire. Urmeaza dupa turul doi sau mai la toamna.

Semnalul ca restauratia PSD incepe sa prinda contur nu e dat atit de rezultatele alegerilor, cit de ofensiva televizata a dosariabililor de trista amintire. Damful pesedist, al fostului patrulater rosu, editia 2008 a coalitiei 322, te pocneste in moalele capului cum apesi pe telecomanda. Refugiul e doar pe Animal Planet sau Discovery.

Sint bucurosi nevoie mare, au luat 16 presedinti de consilii judetene, 25% din votul politic, vreo 4-5 primarii de mari orase si cu ajutorul fratesc al PNL vor cistiga in turul doi restul. Au o singura problema, suierata bolsevic de batrinul sef de clan Iliescu: PDL- Basescu. "Obiectivul nostru este izolarea partidului lui Basescu, lupta impotriva dreptei" au dat ordin capii acelui PSD din cauza caruia in 2004 iti venea sa-ti faci bagajele si sa emigrezi in Congo.

Comanda a fost ca busuioaca pe gitlejurile insetate de razbunare si de eterna guvernare a radicalilor liberali. Antonescu, Nicolai si Hasotti nu concept decit o alianta cu PSD, tovarasul de nadejde al guvernarii 20%. Asta din cauza dictatorului de Basescu, evident.

Tandemul Hrebenciuc- Antonescu a expus pe intelesul oricui noile teze ale luptei cu dreapta: ori la guvernare cu PSD, ori in opozitie. Si pentru o mai mare siguranta ca opozitia nu va fi posibila, ci doar guvernarea, deja s-au incheiat protocoale post-electorale in Maramures, Cluj, Timis, Botosani, Dimbovita, Covasna, sectorul 1 si sint gata redactate cele din Vaslu, Bihor, Bacau, Prahova si Bucuresti, restul tranzactiilor urmind sa se perfecteze dupa turul doi. Aferim!

Mizind pe proverbiala amnezie romaneasca, pe greata provocata de intoxicatia televizata cu politicieni, greii PSD in armonie cu greii dreptei incearca sa reobisnuiasca publicul cu ideea revenirii lor la guvernare. Asa cum am spus, pietrele din pantofii italienesti cu scirt sint Basescu, PD-L si Blaga la Bucuresti. Ele trebuie roase, dumicate, sfirtecate zilnic in prime-time, luna de luna, trimestru de trimestru pina la alegerile din toamna. In speranta ca pina atunci sau se vor macina sub piatra de moara a celor 322 de goarne, sau publicul va capia complet si va sta acasa. Ori va vota cu ei doar ca sa nu-i mai auda.

La Bucuresti insa se va juca meciul decisiv in campionatul restauratiei pesediste. Un Bucuresti injectat cu drogul de proasta calitate al independentei, care refuza sa vada in spatele "doctorului frauda", cum bine l-a numit colegul meu Tapalaga, rinjetele satisfacute ale lui Iliescu, Nastase si Voiculescu, caruia nu-i mai pasa de impostura unei beizadele din Primaverii, care tragea chiolhane cu fetita lui Dej si baietelul lui Vlad. Un Bucuresti anesteziat de fumul gratarelor, al mitocaniei si nesimtirii, conectat la circ politic si Inima de tigan, care nu vrea sa admita ca sub Oprescu Bucurestiul va fi pus pe butuci de lipsa de elementara pricepere in treburile urbei.

Dincolo de toate acestea, un lucru e cert, capitularea Bucurestiului in fata PSD va fi balonul de oxigen pentru revenirea dosariabililor la putere. Dupa cum arata se vad deja instalati la Victoria, cu Miki Spaga pe post de usier la biroul in care doamna Dana tine contabilitatea comisioanelor.