Din jobenul patriei zboara porumbei albi ca neaua, fluturasi si iepurasi inocenti. Intr-un nemaivazut numar de magie neagra, Romania a facut sa dispara coruptia! Hocus-pocus, s-a dus! Nu mai e. Magicianul-sef, Adrian Nastase, se da peste cap in sapte dosare penale si se transforma in Fat Frumos din Lacrima. Iluzionista trupei, o doamna judecator, ne arata cum, in ziare, coruptia se vede exagerat de mare, in realitate fiind exagerat de mica. Si in fine, scamatorul national, Parlamentul, plimba la televizor carucioarele cu dosarele mortii. Iata cum oamenii taiati de procurori cu fierestraul anticoruptiei scapa vii si nevatamati! Lumeee, lumeee! Este noaptea magica a democratiei. Aceste senzationale trucuri si flic-flac-uri lasa UE cu gura cascata. Nu intelege de ce s-a luat cu niste circari.

Intra in scena Adriaaaan Nastaseeee. Iata-l cum alearga in ring cu haite mici de procurori pe urmele sale. Dupa trei ani de invartit degeaba in cercul vicios al anticoruptiei, face un tripul salt peste capul procurorilor si aterizeaza in plasa de salvare din Parlament. Da clik aicisi admira uluitoarea transformare a magicianului-sef! Ieri tanar si sarac, azi bogat si puternic! Haitele mici de procurori i-au zgariat putin termopanele dar astazi latra aiurea pe sub ferestrele din Zambaccian. Judecatorii de la Curtea Constitutionala, acesti fantastici dresori ai legii, i-au pus cu botul pe labe: “mars in Parlament dupa aviz!”. Coada intre picioare si numarul anticoruptie se incheie brusc. Cade cortina. Aplauze.

Urmeaza un numar uluitor cu marele, unicul, inegalabilul Corneliu Iacobov! O raritate. Omul inghite mii de tone de petrol cat ai zice PSD si nu i se intampla nimic, dimpotriva, devine mai cinstit si mai bun. Iata-l iesind spectaculos de sub roba judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, curatat de toate petele guvernarii anterioare, rostind urmatoarele cuvinte fermecate: “Reintru în politică pentru că vreau să fim o ţară normală”. Cine a spus asta? Omul-care-inghite-tone-de-petrol-fara-sa-pateasca-nimic, Corneliuuu Iacoboooov. Senzational! Inca o noapte magica pentru democratia romaneasca!

Si acum, un numar de iluzionism cu Justitia. Asa legata la ochi cum o stiti, cantareste la fix coruptia din tara. Lidia Barbulescu, sefa CSM, ne arata un truc ieftin cu ziarele. Daca le deschizi, se vede multa, exagerat de multa coruptie. Daca le inchizi, coruptia se face mica de tot si dispare ca prin minune! Senzational. Deschide aici agentia Reuters si vezi cat de mare se vede coruptia: “Corupţia la nivel înalt se menţine în România în pofida reformelor”. Cand deschide gura iluzionista-sefa din justitie, doamna Lidia Barbulescu, coruptia se face mica la loc. Iata: „Fenomenul corupţiei nu este chiar atât de inspaimantator. El este folosit ca marota de politicieni şi exacerbat apoi de presa“. Incredibil. Fascinant. Puteti incerca acest truc acasa, in liniste. Deschideti ziarul, inchideti ziarul. Sau televizorul. Coruptia apare si dispare ca prin farmec.

Cea mai mare, tare si vestita trupa de circ din Romania evolueaza astazi in UE, pe banii ei! Nu ratati spectacolul! Veti vedea ce n-ati mai vazut! Jonglerii cu dosare, ministri care merg pe sarma cu caltabosi si carnati in gura, fosti ministri si oameni de afaceri care scuipa flacari dupa procurori. Si un numar cu totul special din fotbal: “milionul din valiza”. Acum avem in pregatire un extraordinar numar de hipnoza in masa: o tara intreaga e gata sa voteze candidati cu unul sau mai multe dosare penale! Prima reprezentatie, pe 1 iunie! Papusarii din spatele cortinei sunt Guvernul, vreo cinci partide coalizate in Parlament, Curtea Constitutionala si cativa judecatori cu baghete fermecate.

Pe 23 aprilie 2003, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Michael Guest, se cam saturase de tot acest circ. Adrian Nastase, pe atunci seful trupei de saltimbanci, i-a dat un raspuns istoric, perfect valabil si astazi, in caz ca oficialilor de la Bruxelles li s-a facut si lor lehamite de trucuri ieftine. I-a spus asa: "Daca e o problema, spuneti, mai baieti, cine e ala corupt pe care sa-l impuscam pe stadion. Ne tot plimbam cu coruptia in gura...O scoatem afara din tara, o intoarcem, ne tot jucam cu povestile astea si nu are rost. Exista o placere masochista. Poate au cei de la SICOMED un medicament pentru asa ceva".

Deci asta e reteta, valabila pentru toti, inclusiv pentru Bruxelles: o pastila, si spectacolul poate continua! Se ridica cortina. Aplauze.

P.S. De fapt, tot acest circ e de tot plansul. Nu conteaza. Lume, lume, este noaptea magica a democratiei!