Ideea lui Mihnea, de la “Politica si New Media”, e foarte simpla, crede Doc pe blogul sau. Haide sa facem, inca odata, un pas in fata politicienilor. Ei n-au reusit (sau n-au dorit) nici macar sa treaca in legea noastra electorala votului electronic sau cel prin corespondenta. Nimic nu ne opreste insa pe noi sa le-o luam usurel inainte, prin intermediul sondajelor online facute imediat inaintea votului efectiv.

“As dori sa va propun un experiment anul acesta. Doresc sa fac primul ‘pre-entry poll’ online din Romania si doresc sa-l fac cu 24 de ore inaintea publicarii rezultatelor de la alegerile locale, in sambata din weekendul respectiv. De la 8 dimineata la 8 seara, timp de 12 ore, in cadrul unei campanii online (care va incepe prin Martie, cred), mi-as dori sa primesc oameni pe acest site care sa-mi spuna, sub protectia anonimatului si in cadrul unui sistem online de vot securizat cu ce partid vor vota a doua zi (realizez faptul ca primele alegeri sunt cele locale).

Evident, ideea principala este sa ne apropiem cat mai mult de rezultatele adevarate de a doua zi, sa dovedim faptul ca internetul este o platforma din care se pot strange voturi si care are potentialul de a fi folosita pentru campanii online.”

(Mihnea - “Localele pe Internet“)

Doc scrie ca pagina dedicata acestui proiect o gasiti aici, cu un sondaj de test, pentru bun inceput. Cum mai avem ceva timp pana la alegerile locale, proiectul urmeaza sa se dezvolte. Stati pe receptie, o sa va tinem la curent. :)

Voteaza si comenteaza subiectul pe pagina lui Doc.