Vor putea fura, din nou, in familie. Liber la contracte pentru sotii, copii si rude. Dezincriminarea conflictului de interese arunca Romania de pe harta UE / Atacul la justitie,  in ultimele faze

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Marţi, 4 aprilie 2017, 20:34 Actualitate | Opinii


Dan Tapalaga
Foto: Hotnews
Inevitabilul se intampla. Din puzderia de proiecte de legi care modifica legislatia penala, incep sa treaca de Parlament, una cate una, modificari-cheie care-i ajuta pe gestionarii de bugete ai Romaniei sa fure bani publici fara a mai raspunde penal. Cel mai recent exemplu: modul in care au dezincriminat, marti, deputatii-juristi conflictul de interese. Proiectul de lege initiat de cinci deputati PSD, UDMR si unul de la minoritati a trecut deja de Senat, marti a primit raport pozitiv in comisia juridica din Camera Deputatilor si va fi votat foarte probabil in plen. Una dintre cele mai importante sanctiuni gandite ca mod de disciplinare a administratiei publice risca sa devina curand istorie. De ce este gravissim?

Cum este azi definit conflictul de interese
 • (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
Cum propun deputatii-juristi sa se modifice
 • Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv pricinuind prin asta un prejudiciu de interes public, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani.  (Autor: dep. Marton Arpad)
 • Dispoziţiile alin.(l) nu se aplică în cazurile în care actul sau decizia se referă la următoarele situaţii: a) emiterea, aprobarea sau adoptarea actelor normative; b) Exercitarea unui drept recunoscut de lege sau îndeplinirea unei obligaţii impuse de lege, cu respectarea condiţiilor şi limitelor prevăzute de aceasta (amendament Eugen Nicolicea - n.r.)
Altfel spus, legea in vigoare pedepseste penal primarul care semneaza contracte pentru firmele sotiei sau ale copiiilor ori parlamentarul care isi angajeaza sotia la cabinetul parlamentar. Incriminarea conflictului de interese n-a fost vreun moft, ci o conditie cheie inainte de aderarea la Uniunea Europeana. Acest text de lege sanctioneaza imoralitatea unui functionar public care se foloseste de puterea sa decizionala pentru a-si favoriza propriile afaceri. Fapta produce distorsiuni majore, competitia in piata dispare, lucrarile sau serviciile prestate au costuri obscene, la o calitate mai proasta, in fine, banii publici sunt prost chivernisiti. Din acest motiv, legislatia romaneasca sanctioneaza azi conflictul de interese, pe buna dreptate, ca o fapta grava, de pericol social. Fiind inca un fenomen larg raspandit in Romania, nu exista nici justificare rationala pentru a o dezincrimina.

Cu toate acestea, parlamentarii PSD si UDMR au propus o definitie noua. Astfel, primarul poate semna contracte pentru firmele sotiei sau ale copiiilor iar parlamentarul poate sa-si angajeze sotia, daca nu pricinuieste “un prejudiciu de interes public”. Prin introducerea acestei conditii, au dezincriminat practic conflictul de interese. Primarii vor spune, da, am dat contractul de asfaltare firmei mele, firmele sotiei, ale copiiilor, se ocupa de curatenia in oras, dar n-am produs nici un prejudiciu. Am turnat asfaltul, drumul exista, am curatat trotuarul, totul e in regula. Care-i problema? Unde-i infractiunea din moment ce n-avem prejudiciu?

Parlamentarul isi va angaja sotia, dar va spune ca din moment ce poate dovedi ca a lucrat zi de zi la biroul lui, unde-i prejudiciul? Si, atentie mare la sintagma: ce inseamna in fond “prejudiciu de interes public”? Mai multi juristi cu care am vorbit s-au crucit auzind de asa ceva. Exista si prejudicii care nu sunt de interes public? Cum arata ele? Altfel spus, conflictul de interese se transforma dintr-o fapta de pericol social intr-o fapta de prejudiciu, in absenta caruia nu avem infractiune.

Aceasta modificare au intentionat sa o faca inca de acum cativa ani. Iata ca astazi este la un pas de adoptare in Camera Deputatilor. Sigur, presedintele Klaus Iohannis o va intoarce la Parlament si n-am nici o indoiala ca majoritatea PSD – ALDE plus UDMR o va vota din nou la fel. Intr-o atare situatie, doar Curtea Constitutionala va mai putea opri dezincriminarea conflictului de interese.

In caz contrar, daca aceasta oroare devine lege, sutele de alesi locali trimisi in judecata in ultimii ani pe baza articolului 301 din Codul Penal (conflict de interese) scapa cu totii de procese. De aici incolo vor putea drena banii publici catre firmele rudelor fara teama de noi anchete. Vor trebui doar sa aiba grija ca nu produc un “prejudiciu de interes public”. Cu alte cuvinte, ajungem iarasi in situatia de dinainte de aderarea la Uniunea Europeana, cu o administratie publica invitata sa fure banii publici in familie.

Ca sa va faceti o idee, doar in 2016 au existat 48 de trimiteri in judecata, 46 rechizitorii si 2 acorduri de recunoastere a vinovatiei, din care 1 deputat, 17 primari si 4 viceprimari. In perioada 2014 – 2016, Parchetul General a trimis in judecata pentru conflict de interese 215 persoane.

De notat ca in decizia din 2015, Curtea Constitutionala a stabilit ca sintagma “raporturi comericale” din definitia conflictului de interese nu este clara si previzibila. Or, deputatii juristi au emliminat-o complet, in loc sa defineasca mai clar ce inseamna. Asta ne arata reaua credinta cu care parlmentarii se folosesc de pretextul punerii in acord a Codului Penal cu deciziile Curtii pentru a opera dezincriminari pe banda rulanta, pe care judecatorii constitutionali nu le-au impus nici o secunda.

Tot marti a mai trecut de Parlament eliminarea incompatibilitatii intre statutul de parlamentar si cel de director, administrator sau membru in CA in firme. Legea in vigoare spune ca nu poti vota legi cu o mana iar cu cealalta sa semnezi contracte in calitate de om de afaceri. Legea fostei senatoare PC Cristiana Anghel spune ca poti face asta, dar nu “in mod sistematic si efectiv”. Iarasi, nimeni nu stie exact ce inseamna  “sistematic si efectiv”? Cine defineste de la cate contracte semnate in sus ai desfasurat o activitate comerciala sistematica? Conditia introdusa fiind extrem de vag formulata face practic incompatibilittea inoperabila. Legea a trecut marti de Parlament si merge la promulgare.

Pe langa mutilarea legislatiei operata in Paralment, crestea constant presiunea asupra institutiilor cheie cu scopul paralizarii activitatii lor. Chiar daca nu i-a revocat pe Kovesi si pe Lazar, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a reusit sa puna o presiune teribila pe DNA si Parchetul General prin raportul critic, urmat de avertismentul ca va urma un audit extern. Cu satarul politic deasupra capului, cu o capacitate de ancheta mult subrezita dupa eliminarea SRI din anchete in urma deciziei CCR, cu magistrati timorati de inspectia judiciara (de doua luni inspectia scotoceste prin DNA), cu o legislatie slabita si puteri taiate, cu presiuni politice si mediatice infernale, lupta anticoruptie incetineste ritmul vazand cu ochii, de la o zi la alta.

Apropo, Agentia Nationala de Integritate mai traieste, n-are nimic de zis?

Romania se intoarce implacabil la vremurile de dinainte de integrarea in UE, daca societatea va accepta resemnata iesirea de pe harta lumii civilizate.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

33080 vizualizari

 • -120 (134 voturi)    
  luati o pauza (Marţi, 4 aprilie 2017, 20:38)

  xanti [utilizator]

  La fel ca antena 3 ,aveti numai articole despre justitie.
  Sa nu cumva sa va plesneasca vre-o vena de nervi.
  Oare jurnalistii din Romania mai stiu sa scrie si despre altceva?
  Ceva interesant precum stiinta aplicata,informatica...
  • +81 (87 voturi)    
   boulean (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:04)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Poti sa ai stiinte aplicata sau informatica pana la cer daca rezultatele sunt furate de niste absolventi de Spiru Haret. Iar piata libera devine o gluma in lipsa legii privind conflictul de interese.
   Mars la Moscolva caci se pare ca aia sunt maestri la stiinte si informatica aplicata(hacking)
  • -85 (101 voturi)    
   inca o zi (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:09)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   inca o stire manipulare despre Dragnea. A3 e mic copil pe langa voi la scos stiri pe banda rulanta.
   • +21 (39 voturi)    
    mosia din Brazilia mai exista? (Marţi, 4 aprilie 2017, 22:00)

    king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    nimeni nu mai zice nimic de ea....
   • +40 (50 voturi)    
    Ce catzi aici pensionar milionar? (Marţi, 4 aprilie 2017, 23:05)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    du-te pe forumurile tale de securisti, bate-te pe burdihanul slaninos cu alde Dogaru, sociopatilor!
   • +12 (24 voturi)    
    In ce consta manipularea? (Miercuri, 5 aprilie 2017, 3:11)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Concret.

    Anyway, ceea ce ai scris tu se poate reformula astfel: "ziua si pupicul dat de tine pe dorsalul sefului PSD (aka, sefului hotilor in tara asta)." Sefu' nu are nume, doar forma si fese. Oricine ajunge in "varf" este rasplatit delicat si regeste de catre tine.

    Bravo tie! Stii ce vrei in viata ... Si pentru tine nu exista compromis mare sau mic.. nici macar compromis. Tu doar astepti ca hotul suveran sa se aseze pe tron si-ti incepi treaba sarguincios si meticulos.
   • +16 (22 voturi)    
    oamneni de nimic (Miercuri, 5 aprilie 2017, 9:04)

    csan [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    din cauza unora ca tine s-a instalat comunismul si nu a mai plecat 50 de ani. Chiar crezi ca o s-o duci asa de bine tot pupand mafoiti in dreapta si stanga? Nu vezi ca se mananca intre ei? Cum crezi ca te vor trata cand nu vor mai avea nevoie de pupaturile tale? Uite la Geoana, Ponta , Constantin, etc. Se vor gasi alti linagai mai sarguinciosi si adio , vei ramane ceea ce esti ,o nuliatae .
  • +58 (66 voturi)    
   Cand infractorii sunt in guvern si parlament... (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:19)

   Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   ...si dau legi pe banda rulanta pentru ei si mafia din partid e normal sa apara astfel de luari de pozitie. Locul infractorilor e la puscarie nu in parlament.
  • +19 (27 voturi)    
   Îţi arde acoperişul... (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:26)

   LiaPetrean [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   XANTI, îţi arde acoperişul deasupra capului şi tu tot la panseluţe te gîndeşti ?

   Despre ce ai vrea să scrie Tapalagă atunci când eşti în apă până la genunchi? Bineînţeles, la succesele pioniereşti din Lunca Livezilor! Ascunde numai gunoiul sub covor, să vezi ce păţeşti,..
  • +24 (32 voturi)    
   Ti-am spus o data ca ma miram ca pareai (Marţi, 4 aprilie 2017, 23:04)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   ca ai fi trecut de partea dreptatii. Iti adunasesi plusuri, ca lumea uita...nu te uit Sanchi, never, cum ai tinut cu OUG. Si tu tot noaptea, ca hotii si asasinii.
  • +15 (21 voturi)    
   Trist (Marţi, 4 aprilie 2017, 23:27)

   alexpro [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Esti omule
  • +5 (13 voturi)    
   Pai vad ca ... (Miercuri, 5 aprilie 2017, 3:05)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   ..pe tine si gasca din care faci parte nu va intereseaza decat stiinta furtului si a hotiilor, caci daca te interesa altceva, nu erai pe-aici pe forumuri sa-ti debitezi ineptiile si sa iei apararea tuturor hotilor la fiecare articol.
  • +3 (9 voturi)    
   Au scris vre-o (Miercuri, 5 aprilie 2017, 8:54)

   Nickson [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   lucrare cei ce guverneaza tara (dragnea, tariceanu, grindeanu etc) in domeniul stiintelor aplicate si noi nu stim? Sau poate purceii lui dragnea s-au inscris la facultatea de informatica si presa a trecut cu vederea o asemenea stire senzationala?
   Daca hotii fac legi pentru favorizarea hotilor, asta e o stire intr-o tara-membra UE. Doar in jungla africana complicitatea intre hoti si legiuitori este o banalitate.
  • +3 (9 voturi)    
   Te oboseste? (Miercuri, 5 aprilie 2017, 9:19)

   benicio [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Ma, nu stiu cum sa-ti zic eu tie, dar eu imi platesc toate darile la zi, n-am intarzieri si platesc totul ca la carte. Pe mine unul ma intereseaza orice stire referitoare la bugetele publice, la care contribui si eu. Ma intereseaza ca cineva sa fie cu ochii pe functionarii care au grija de banii mei. Intamplator, in p[rezent o mare parte din acesti inalti functionari sunt niste golani, niste cocalari smecheri care au pacalit o groaza de prostovani sa-i voteze. Si atunci, chiar trebui sa fii cu ochii pe ei zi de zi si... noapte de noapte. Daca ti se pare obositor, ai la indemana sute de site-uri funny, cu poze, filmulete, glumite, caterinca... De ce te chinui suplimentar si intri aici?
  • +3 (7 voturi)    
   Mai xanti (Miercuri, 5 aprilie 2017, 10:56)

   happylight [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   E cazul ca tu sa iei o pauza din validarea, prin postarile tale, a praduirii banului public! Apropo, care este partea ta? Ca de convingeri etice, evident ca nu poate fi vorba.
  • +2 (6 voturi)    
   ar scrie dar stiinta (Miercuri, 5 aprilie 2017, 11:00)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   fara organizare, fara disciplina, fara investitii nu exista.. In Romania e doar aasa mentiunta la linia de plutire..
  • +3 (7 voturi)    
   "luati o pauza" la furat poate (Miercuri, 5 aprilie 2017, 11:05)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Daca tai trunchiul, copacul cade. Asa e cu lucruri importante cum e justitia, fiindca Romania si-a asumat statul de drept. Gata nu mai e loc de furat.

   Cand Iordache, Tariceanu si Dragnea vor vorbi de lupta anticoruptie, cand se vor ocupa de infrastructura tarii, de educatie, sanatate, intarirea socieattii atunci vor apare si articole despre stiinta.. cel putin despre stiinta nefurata
  • +1 (7 voturi)    
   Nu avem specialiști în știință aplicată... (Miercuri, 5 aprilie 2017, 11:30)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   ... de exemplu în coruptologie aplicată, materie care ar trebui studiată încă din clasele V-VIII de orice pui de dac care în viitorul lui apropiat, va trebui să șpăguiască: pe doctor, dacă va fi bolnav; pe premare, dacă vrea să își facă casă; pe judecător, dacă vrea să câștige procese; etc. etc.....
   Coruptologia este o știință esențială pentru bunul mers al societății române. Dragnea, doctor în coruptologie aplicată ,are, prin fiul lui și alți interpuși, afaceri de sute de milioane în Diliuorman și Prazilia/Fortalezza, ceea ce dovedește superioritatea coruptologiei față de știința managementului. Este drept că pionierii acestei științe au devenit martiri: Micky Șpagă, Hrebe, și ultimul mare coruptolog, Ghiță, care e așteptat la Portiță... aia Albă....
 • -55 (73 voturi)    
  Vor putea fura, din nou, in familie (Marţi, 4 aprilie 2017, 20:44)

  CataiDaniel1 [anonim]

  "Vor putea fura, din nou, in familie" frumos si "adanc" scris dar,.......dar nu ti-am "citit" cerneala pe care ai pus-o pe articolele nescrise si pana in 2014 referiroare la ANRP, Microsoft, Casa Nationala de Sanatate, Cocos, Udrea etc. De ce oare atunci taceai stimabile?
  • +39 (55 voturi)    
   Gandire comunista. (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:02)

   alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui CataiDaniel1

   "Daca atunci ai tacut, taci si acum" echivalent cu "Daca m-ai votat, taci si inghite".

   Omul, cat traieste, invata. Evolueaza. Oftica ta este futila.
   • +25 (33 voturi)    
    Gresit (Marţi, 4 aprilie 2017, 22:24)

    imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

    Gandirea lui este "Daca altii fura, ce daca mai fura si astia? Mai ales daca o fac legal"

    Si ca acest Daniel mai sunt multi. Rezultatul indobitocirii a 30 de ani din educatie, sanatate si televiziune.

    Pare la prima vedere ca spune "daca atunci taceai, taci si acum", dar de fapt, se ascund ganduri "cand aia furau nu zicea nimeni nimic, lasa, aia furau, ce daca fura si acum, cu ce e diferit?".
  • +15 (19 voturi)    
   sa intelegem ca... (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:20)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui CataiDaniel1

   1. faptul ca un ziarist nu a scris despre chestiile enuntate a oprit cumva justitia?
   2. faptul ca un ziarist nu a scris despre... e un motiv pentru eliminarea conflictului de interese?
   Mai lasati-o naibii cu ipocrizia.
  • -5 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 aprilie 2017, 8:02)

   [anonim] i-a raspuns lui CataiDaniel1

 • +38 (52 voturi)    
  inca una si inca una (Marţi, 4 aprilie 2017, 20:51)

  baronulmunchausen [utilizator]

  Nu ne ramane altceva de facut decat sa iesim iar in strada. Se mizeaza pe lehamitea romanului, care va depune armele si se va retrage in propria cochilie, exact ca la alegerile din decembrie.
  Si asta pt ca fiecare zi de guvernare este un atentat la statul de drept; initiativele acestea se succed in cascada, tocmai pt a nu da timp de regrupare unei societati civile hipnotizata de intreaga campanie pro-coruptie.
  • -22 (32 voturi)    
   Va sugerez (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:53)

   A310 [utilizator] i-a raspuns lui baronulmunchausen

   sa va mutati definitiv in strada . Aparati statul de drept al securistilor si procurorilor , va urez mult succes .
  • +7 (15 voturi)    
   anti-coruptie poate (Marţi, 4 aprilie 2017, 22:46)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui baronulmunchausen

   pro coruptie este P$D, q.e.d
  • +8 (16 voturi)    
   Se vor suspenda fondurile europene (Marţi, 4 aprilie 2017, 23:19)

   Zimbru [utilizator] i-a raspuns lui baronulmunchausen

   UE ne vor taia toate fondurile europene. Una din conditii pentru a primii fonduri europene este ca legislatia in materie de achizitii publice sa fie in regula, ori aceasta lege face ca nu mai poti da bani europeni pentru ca ei pot fi furati "legal, in familie". Deci la revedere fonduri europene. Sa vedeti atunci proteste pe strada cand nu mai intra niciun sfant.
 • +42 (50 voturi)    
  Si " strada" doarme.... (Marţi, 4 aprilie 2017, 20:52)

  Martinezu [utilizator]

  Strada inca mai crede ca a invins oprind ordonanta 13.
  • +9 (17 voturi)    
   relax (Marţi, 4 aprilie 2017, 22:47)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   vom reveni cu pancarte si mesaje de primavara fie de Post fie pline cu 'mezel" ...stay tuned...
 • +25 (33 voturi)    
  adrenalina (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:17)

  traiang [utilizator]

  Adrenalina la maxim.Pe astia nu poti sa stai decat cu ochii ca pe butelie Cand se anunta salarii mari ,de prin 2020 desigur trebuie sa te astepti la o catastrofa Problema pe care mizeaza este ca te ia lehamitea si plictiseala si chiar e greu cand iti picura in fiecare zi picatura chinezeasca de otrava Sper sa se activeze iar miscarile de strada
 • +6 (14 voturi)    
  Hai pe ei!!! (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:20)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Sa scoatem sobolanii din parlament!!
 • +12 (18 voturi)    
  conflictul de interese (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:44)

  DinuDragomirescu [anonim]

  Ar fi interesant sa publicati mai multe informatii despre modul serios in care se reglementeaza in Franta problema conflictului de interese. Daca am inteles bine, se merge pana la gradul patru de rudenie. Este vorba de un demers exact opus celui pe care il urmeaza guvernantii actuali, care par sa aiba ca obiectiv prioritar facilitarea hotiei la toate nivelurile.
 • -17 (23 voturi)    
  se fura sia cum... (Marţi, 4 aprilie 2017, 22:03)

  mihai.mihaita [utilizator]

  care e diferenta? si acum se fura, pe furis..mai tarziu pe fata.. asa ca de furat, tot se fura!
  pam pam
  • +7 (15 voturi)    
   Pam pam .. (Miercuri, 5 aprilie 2017, 3:17)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui mihai.mihaita

   .. se si omoara, atunci hai sa eliminam codul penal, ca oameni care o sa fure, omoare, violeze tot o sa existe. Pam Pam.

   Eram curios ce-o sa mai scrieti in apararea hotilor vostri. Asta cu "se fura oricum" e veche, de pe vremea lui Nascase. Se vede ca nu aveti nici macar placerea si nici creativitatea de a veni cu ceva original. Asta e, viata trista pentru voi: sa tooot pupati la hoti, tooot timpul cu batista la voi, nu e usor...
  • 0 (2 voturi)    
   "hotul neprins e negustor cinstit" (Miercuri, 5 aprilie 2017, 11:08)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui mihai.mihaita

   spune o vorba veche si e valabila oriunde pe planeta asta. Dar in acelasi timp avem sansa sa prindem hoti astfel incat sa diminuam efectele. Pe tine te fura cineva in familia ta ?
 • +19 (27 voturi)    
  este vina noastra a tuturor (Marţi, 4 aprilie 2017, 22:21)

  un_critic [utilizator]

  pentru ca noi doar ne vaicarim si nu facem nimic!

  de fiecare data cand ziaristii vorbesc cu politicienii - in privat sau in emisiuni TV - de ce nu ii iau la intrebari?

  sustineti inasprirea masiva a legislatiei anti-coruptie?
  de ce nu o sustineti?
  daca ziceti ca o sustineti cand depuneti o initiativa in acest sens in parlament?
  cum ati votat la legea cutare?
  etc

  Johannis sa faca referendumul ala promis: sustineti inasprirea imediata a pedepselor pentru orice forma de coruptie?

  Apoi o campanie mediatica masiva - pe internet, in ziare, pe unde se poate - cu tema: Coruptia e crima! orice stire cu pagube provocate de coruptie trebuie exploatata la maxim

  mici filmulete (care sa fie intelese si de tata Floarea) despre cum coruptia ucide, face pagube, etc

  fiecare cum poate trebuie sa sprijine aceasta campanie: convingeti-va toti cunoscutii si toate rudele ca asta e problema nr.1, nr.2 si nr.3 a Romaniei! Nu exista alta prioritate decat eliminarea coruptiei!

  daca lucrurile ar fi facute cu putina inteligenta si organizat... in timp rezultatele s-ar vedea cu siguranta
 • +13 (21 voturi)    
  Asa Nu se mai poate , (Marţi, 4 aprilie 2017, 22:33)

  kokos [utilizator]

  trebuie sa iesim din nou in strada!Mafiotii astia din guvern si parlament isi dau numai legi pentru ei sa poata fura in liniste si sa nu-I intrebe nimeni de sanatate.Singura speranta e iesirea in strada.Daca am iesit in februarie pe ger , cu atat mai mult in aprilie pe caldura!

  #rezist
 • +13 (21 voturi)    
  Nepotism - pai toate rudili sunt deja bugetarizate (Marţi, 4 aprilie 2017, 23:06)

  Maniu [utilizator]

  inca de pe vremea lui Ceausescu. Dar vom gasi noi leacul. Important e sa nu ne descurajam sa-l cautam.
  • 0 (6 voturi)    
   #Da (Miercuri, 5 aprilie 2017, 9:59)

   TheBlizzard [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

   Asa trebuie facut. In strada!
 • +7 (15 voturi)    
  Ce-au sarit slugile hotilor (Miercuri, 5 aprilie 2017, 2:01)

  Fu Leng [utilizator]

  Alde xanti, colonelul and co. Trist e ca stapanii lor papa friptane, postacii slugi barabule sau firimituri. Dar ei nu realizeaza tragedia vietii lor triste.
  • +5 (13 voturi)    
   Nu cred. (Miercuri, 5 aprilie 2017, 3:21)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

   Si ei papa friptane, astia nu sunt din aia care sa rabde pentru ceva mai bun, nu au principii, etica etc..nimic, sunt zero. Care le da mai mult, pentru aia canta. Daca intra Basescu in PSD si ajunge presedintele PSD, astia doar isi schimba batistutele si fac aceeasi treaba cu care au fost obisnuiti de cand au ajuns adolescenti...
   • +4 (10 voturi)    
    Reformulez, niste fomalai (Miercuri, 5 aprilie 2017, 4:55)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Dornici doar de burta plina, betii cu racnete, gipane si amante ieftine. Altceva nu stiu, nici nu su de unde, ca in Tele Orman nu gasesti o carte.
    • +1 (5 voturi)    
     au Carti, dar is de Poker (Miercuri, 5 aprilie 2017, 10:48)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

     sau cu Pokemoni
 • +1 (5 voturi)    
  Nepotismul e.. un factor al vietii (Miercuri, 5 aprilie 2017, 2:53)

  Pooky [utilizator]

  Eric Trump: Nepotism 'a factor of life'

  http://edition.cnn.com/2017/04/04/politics/eric-trump-nepotism/index.html
 • 0 (4 voturi)    
  Generatia Y si joffra (Miercuri, 5 aprilie 2017, 8:59)

  Thetis [utilizator]

  Lumea incepe sa se trezeasca mai peste tot. Dupa Romania au demosnstrat in Franta, acum in Rusia si Serbia. Probabil si alte exemple exista. Dar cand coruptia a devenit principalul dusman al democratiei si o piedca imensa in fata unei evolutii spre mai bine, nu avem ce face, nu-i asa?

  S-a demonstrat ca cele mai fericite tari sunt cele in care diferentele sunt minime intre max si min: salariu, acces la servicii, locuinte. EI, indiferent de culoarea politica si floricica agatat la butoniera, promoveaza legi, gasesc mecanisme subtile, joaca teatrul media al aparentelor democratice, dar rezultatul urmarit si de facto este imbogatirea fara limite a unui numar mic de oameni, per tara.
  Realitatile economice si sociale sunt ignorate cu premeditare, strazile demonstrand impotriva coruptiei au ca efect si mai subtile eludari ale legilor pe care cat de cat ni le dorim la un standard al secolului 21 european. Acest gradient urias al bogatiei va sustine miscarea, fie pe strada fie inspre frontiere si exod. Amar si dulce. Totusi genaratia Y incepe sa puna intrebari pe strada, pentru inceput! Dati-mi o joffra, va rog :():! Sa rezist!
 • -6 (10 voturi)    
  Johannis de ce a fost de acord? (Miercuri, 5 aprilie 2017, 9:30)

  Miky60 [utilizator]

  Johannis a semnat legea, de ce a fost de acord? Credeam ca ne apara de coruptia psd-ului, dar este in cardasie cu ei. Toti bloggeri care erau foarte actii in timpul strazii ca sa atraga followersi, ce fac acum? De ce nu mai sunt vocali?
  • +4 (6 voturi)    
   despre care lege vorbești (Miercuri, 5 aprilie 2017, 10:51)

   Europiu [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   matale că ar fi semnat-o Iohannis, fiind de acord cu ea?

   Pentru că articolul de față se referă la un proiect de lege "initiat de cinci deputati PSD, UDMR si unul de la minoritati", proiect care "marti a primit raport pozitiv in comisia juridica din Camera Deputatilor si va fi votat foarte probabil in plen".

   Inca nu a fost votat, deci nu a ajuns pe masa Presedintelui.

   Of, of, of, competentele astea lingvistice...
  • -2 (6 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 5 aprilie 2017, 10:53)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui Miky60

 • +2 (6 voturi)    
  foarte bine (Miercuri, 5 aprilie 2017, 10:59)

  Calin123 [utilizator]

  Eu sincer ma bucur de ceea ce fac alesii nostri si sper sa faca si mai multe magarii. Cred ca numai asa ne putem trezi sa mergem la vot in loc sa stam pasivi acasa.
  Sper sa reusim totusi sa eliminam in curand acest cancer cu numele PSD din politica...
  • +1 (5 voturi)    
   Proclamatia de la Timisoara in Ambele Editii (Miercuri, 5 aprilie 2017, 11:21)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

   + Legea Ticu INSERATE in Constitutie conduc OBLIGATORIU la trecerea in ilegalitate a P$D,penele,pemepe,iudemere,aldie, etc...aa...si PRU si PRM
 • -4 (8 voturi)    
  LASA (Miercuri, 5 aprilie 2017, 12:40)

  EmilNae [anonim]

  nu le plinge de mila procurorilor dna ca abia de acum incolo pot sa-si demonstreze calacitatea de procurot adevarat.Sa caute PROBE nu sa se bazeze doar pe denunturi si alea luate sub amenintare.Proba ca ea este mama si tatal justitiei.
  Daca face un dosar pe bune procurorul nu poate simti nicio presiune.Daca il face la sto atunci sa simta presiunea pina nu mai pot respira sau pina se lasa pagubas.
  Sa se termine odata pentru todeauna cu facaturile cu aranjamentele pentru a elimina oameni si sa se treaca la justitie adevarata numai pe baza de PROBE nu facaturi, nu insailari, nu telepatii, nu asa ca exemplu .Nu PROBA sa stea la baza.Ca la americani ca tot il iubiti pe klem.Stit cum este acolo." onorata instanta pentru acuzatia de crima sau furt prezentam PROBA X' si procurorul vine cu proba in plic la judecator. Acolo nu merge cu telepatii nu tine. Stiti Al Capone nu a fost bagat la bulau niciodata pentru crime desi stia tota lumea ca el le ordona pentru simplul motiv ca NU EXISTA PROBA. Desi era criminalul nr.1 nu a fost condamnat niciodata" asa ca exemplu" ca sa vada restul criminalilor ce patesc. Nu s-a intimplat asta, l-au condamat pentru ce S-AU GASIT PROBE evaziunea fiscala.
  Asa vreau si eu o justitie la noi nu cum este acuma o justitie care au condamnat la comanda data de cimpul tactic sau pentru indrazneala cum a patit o amarita ca Rarinca.
  • +1 (3 voturi)    
   tocmai aici e problema! (Miercuri, 5 aprilie 2017, 13:08)

   Europiu [utilizator] i-a raspuns lui EmilNae

   Pentru că, vezi dumneata, de acolo a și pornit discuția vis-a-vis de abuzul în serviciu: printre puținele "acțiuni" care lasă urme.

   Așa că, dacă golești de substanță toate acele infracțiuni care se pot dovedi prin probe clare, le-ai cam tăiat macaroana la procurori.

   Exact ceea ce urmăresc jegurile ajunse acum la putere.
  • 0 (0 voturi)    
   procurorii sunt doar (Miercuri, 5 aprilie 2017, 18:36)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui EmilNae

   O parte din procesul de justitie..daca procurorii fac dosare bazate doar pe denunturi ,judecatorul intoarce dosarul,sau da achitare.Vorbesti aiurea
 • -3 (7 voturi)    
  E vina voastra (Miercuri, 5 aprilie 2017, 13:25)

  Heruvim [utilizator]

  De 15 ani presa "de dreapta" a dat-o inainte cu bugetul, consolidarea, etc. O data nu v-ati pus problema cum sa rezolvati problemele sociale reale. Ati lasat partea sociala a contractului SOCIAL pe mana PSD-ului.

  Cand au venit "ai nostri" au furat si ei la randul lor.

  Oamenii ce au zis: intre aia care taie si fura si aia care dau si fura - pe cine credeti ca aleg?

  USR putea sa fie o alternativa credibila si cinstita a stangii. Nu i-ati lasat. Ati vrut sa fie tot de dreapta.

  E VINA VOASTRA! Nu va mai bociti.

  Acum, Romania se intoarce 200 de ani in istorie, la vremurile fanariote, tribale, de grup, de clan.

  E vina voastra!

  Statul Roman are cancer si se apropie de metastaza. Daca nu ajungem o tara Africana, nu se prea mai poate face nimic. Dar absolut nimic.

  Singura solutie: sa ne adopte UE! Da, ne pierdem din suzeranitate, dar NU este atat de rau pre cum pare: EXEMPLU:

  UE are drept de veto sau legiferare directa printr-un mecanism sau altul asupra legilor Romaniei.

  Asa ca la coloniile de babuini ca e singurul lucru care mai poate salva tara asta de la dezintegrare.
  • +1 (1 vot)    
   va sa zica presa de dreapta e de vina (Miercuri, 5 aprilie 2017, 22:13)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

   Ca de aproape 28 de ani esalonul 2 al PCR si securistii si apoi copii lor au furat tara asta pe toate caile posibile.
   Cat despre contractul ala social, poti sa ti-l bagi undeva. Cand a definit Contractul social, Rousseau pornea de la presupunerea ca Legiuitorul si Printul, adica legislativul si executivul, lucreaza in interesul Poporului, adica al p'limii pe limba PSD-ului.
   Sa acuzi presa "de dreapta" de hotiile comunistilor lui Iliescu, cleptocratilor lui Nastase sau idiocratilor lui Ponta si Dragnea e cam de porc!
   • 0 (0 voturi)    
    Si de ce e PSD la putere? (Joi, 6 aprilie 2017, 14:08)

    Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Pentru ca il voteaza oamenii de aia. Pentru ca oamenii aia nu au alta alternativa de stanga de aia.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by