RTV-ul și-a întrerupt transmisiunea în direct a unui parastas comentat de Gigi Becali pentru a anunța știrea: comandouri de tehnocrați înarmate până-n dinți atacă tot ce are mai bun neamul românesc, de la Dragnea la Ponta, trecând prin Severin și Peia. (Numele lui Sebastian Ghiță nu e pomenit.) În stradă se aud împușcături răzlețe. Antena 3 își păstrează calmul și analizează lucid situația, aducând în studio, pe lângă invitații de serviciu, un boxer de culoare, doi preoți și o mamă cu unsprezece copii.

Vlad ZografiFoto: Arhiva personala

În Berceni, un automobil capcană aruncat în aer de tehnocrați a făcut o sută patruzeci și patru de victime, dar, în afară de cele două televiziuni patriotice, nimeni n-are curajul să difuzeze știrea. Ceilalți așteaptă să vadă rezultatul încleștării, pentru a-și confirma apoi predicțiile. Într-un sat din Covasna a aterizat George Soros, însoțit de o echipă de horticultori. Deocamdată se sapă în jurul satului. Vasluiul, Oltul și Teleormanul au pus mâna pe arme, restul țării privește la televizor.

La RTV a apărut un astrolog, la Antena 3 – un cor de adolescente. Soros și echipa de horticultori au decupat satul și au decolat împreună cu el spre o destinație necunoscută. Printr-o manevră pe cât de surprinzătoare, pe-atât de temerară, colonelul Dogaru a capturat listele de semnături pentru USR.

Derută în rândul puciștilor, pare să fie începutul sfârșitului. Cioloș ezită, Iohannis e plecat pe munte. Dragnea ia cuvântul. Se adresează cetățenilor din Vaslui, Olt și Teleorman: nu mai e nevoie să intervină. Înfrângerea tehnocraților e abruptă, aproape fără spasme.

Ia cuvântul Ecaterina Andronescu, adresându-se școlilor din întreaga țară: au scăpat de ghilotina depolitizării. Liberalii dau comunicate ambigue, Iohannis e în continuare pe munte. Imagini la RTV: tehnocrați cu cătușe la mâini și capetele plecate intră într-o dubă. În fața cabinetului lui Victor Ponta s-a adunat un grup de tineri juriști care vor să-l aibă conducător de doctorat. La Antena 3 se analizează imparțial, dar cu ironie, ultima știre: după arestarea procurorilor, sediul DNA a fost demolat.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro