Candidata democrata la alegerile prezidentiale din Statele Unite, Hillary Clinton, a denuntat luni un mesaj pe care l-a considerat "deschis antisemit" postat pe Twitter de rivalul sau republican Donald Trump, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Trump a provocat indignare sambata cu un mesaj pe Twitter acuzand-o pe Hillary Clinton de coruptie, folosind imaginea rivalei sale alaturi de o stea cu sase colturi si bancnote de 100 de dolari. Mai tarziu, el a acuzat mass-media de "incorectitudine" pentru a fi estimat ca steaua semana cu Steaua lui David, spunand ca era o stea similara cu cea a serifilor.

"Recurgerea de catre Donald Trump la o imagine deschis antisemita de pe website-uri rasiste pentru a-si sustine campania este suficient de tulburatoare in sine, dar faptul ca aceasta face parte dintr-o tendinta ar trebui sa provoace cea mai mare ingrijorare a alegatorilor", a declarat tabara lui Hillary Clinton intr-un comuunicat.

"Nu numai ca el nu si-a cerut scuze, dar raspandeste minciuni si ii acuza pe altii", a adaugat aceasta sursa.

Tweet-ul a fost sters rapid si inlocuit cu o noua imagine unde sloganul contra dnei Clinton figura pe un cerc rosu si nu pe controversata stea. Mesajul original postat pe Twitter este inca vizibil pe diferite media.