Traian Halalai, seful Eximbank, castiga lunar peste 30.000 de euro (brut), iar Radu Ghetea, seful CEC Bank, este "rasplatit" financiar cu circa 27.000 de euro brut, se arata intr-un document privind numele si remuneratia reprezentantilor statului in entitatile publice. Documentul cuprinde este 870 de nume si reprezinta o premiera in administratia publica din punct de vedere al transparentei.

Traian Halalai si Radu Ghetea, printre cei mai bine platiti bancheri localiFoto: Agerpres

Mihaela Popa vicepresedinte coordonator al diviziei Corporate din CEC Bank incepand cu septembrie 2007, castiga 62.000 de lei lunar, in vreme ce Andrei Stamatian, prim-vicepresedintele CEC Bank ia 82.800 de lei lunar. Stamatian a lucrat anterior (in perioada 2005-2011) in cadrul grupului austriac Raiffeisen, unde ultima pozitie detinuta a fost aceea de presedinte al Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Intre 2000 si 2004 a mai lucrat pentru Cornerstone Research si pentru banca HVB.

La momentul numirii sale in functia de la CEC, tatal lui Stamatian era prefect de Cluj din partea PDL. El a fost propus ca prim-vicepresedinte la CEC de catre Ministerul Finantelor, controlat in acea perioada tot de reprezentantii PDL.

Banca Nationala a respins initial nominalizarea sa, care includea atributii pe zona de corporate, domeniu in care nu lucrase. Pentru a-si impune omul, Finantele au "revizuit" propunerea trimisa BNR, specificand o functie care prevedea atributii doar pe zona de retail.

Tot cu 60.000 de lei lunar este rasplatita si Mirela Iovu, vicepresedinte CEC.

La Eximbank il mai intalnim pe Florian Kubinski , vicepresedinte, platit cu peste 72.000 de lei lunar (brut). Kubinski are 20 de ani de banking, el fiind colec cu actualul sau sef Traian Halalai, pe cand amandoi lucrau la ING Bank. Kubinski a mai fost director financiar la Banca Tiriac in perioada 2000-2006 (devenita ulterior HVB Tiriac) si timp de patru ani director general adjunct al MKB Romexterra Bank,