​Op-ed

Un articol discutabil din Codul Fiscal: plata asigurarii sociale de sanatate a persoanelor fizice fara venituri nu mai e optionala, ci obligatorie din 2016

de Cornel Grama     Consultant fiscal
Marţi, 8 septembrie 2015, 11:58 Actualitate | Opinii


Cornel Grama, consultant fiscal
Foto: Hotnews
Daca pana acum plata asigurarii sociale de sanatate a persoaneor fizice ce nu aveau venituri de niciun fel si vroiau sa aiba calitatea de asigurat era optionala, ei bine din 2016 ea devine OBLIGATORIE !! Altfel spus, toata suflarea omeneasca ce nu e cotizanta undeva la bugetul de asigurari sociale de sanatate va trebui sa se inregistreze fain frumos la ANAF sa depuna o declaratie, iar  onor ANAF-ul  ii va emite o Decizie de impunere omului , urmand ca acesta sa achite CASS trimestrial pana in 25 a ultimei luni din trimestru.

Redam mai jos cum e reglementat asta in Codul Fiscal 2016 :
INREGISTRAREA IN EVIDENTA FISCALA A PERSOANELOR FIZICE CARE NU REALIZEAZA VENITURI
""Art. 180. - (1) Persoanele fizice care nu realizeaza venituri de natura celor mentionate la art. 155 si nu se incadreaza in categoriile de persoane exceptate de la plata contributiei sau in categoriile de persoanepentru care plata contributiei se suporta din alte surse, DATOREAZA, lunar, contributie de asigurari sociale de sanatate si AU OBLIGATIA SA SOLICITE INREGISTRAREA  la organul fiscal competent, in termen de 15 zile de la data la care se incadreaza in aceasta categorie.
(2) Contributia prevazuta la alin. (1) se calculeaza prin aplicarea cotei individuale de contributie asupra bazei de calcul reprezentand valoarea salariului minim brut pe tara si se datoreaza pe toata perioada incare sunt incadrate in aceasta categorie.""

DEPUNEREA DECLARATIEI
"Art. 181. - (1) Persoanele fizice prevazute la art. 180 alin. (1) au obligatia sa depuna la organul fiscal competent, in termen de 15 zile de la data la care se incadreaza in aceasta categorie, o declaratie in vederea stabilirii obligatiilor de plata.
(3) Modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a declaratiei prevazute la alin. (1), se aproba prin ordin al presedintelui A.N.A.F..""

STABILIREA SI PLATA CONTRIBUTIEI
""Art. 182. - (1) Organul fiscal competent stabileste contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele prevazute la art. 180, pe baza informatiilor din declaratia prevazuta la art. 181 alin. (1) si emite anual decizia de impunere la termenul si in forma stabilite prin ordin al presedintelui A.N.A.F..
(2) Pentru persoanele fizice prevazute la art. 180 alin. (1), plata contributiei de asigurari sociale de sanatate stabilita potrivit alin. (1) se efectueaza trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru."
Exista cateva categorii de persoane exceptate  de la plata contributiei de sanatate si anume :
"a) copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni de la terminarea studiilor, ucenicii sau studentii ;
b) tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului ;
c) sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate ;
d) persoane persecutate politic , veteranii de razboi , revolutionari ;
e) persoanele cu handicap ;
f) bolnavii cu afectiuni incluse in programele nationale de sanatate stabilite de Ministerul Sanatatii,
 g) femeile insarcinate si lauzele, daca nu realizeaza venituri asupra carora se datoreaza contributia sau daca nivelul lunar al acestora este sub valoarea salariului de baza minim brut pe tara ;
...si cam astea ar fi exceptiile!

Restul,  incolonarea si la ANAF pentru inregistrare si plata contributiei la asigurari sociale de sanatate la salariul minim (acum e 1050 lei deci ar fi  58 lei /luna la o prima strigare 696 lei/an ).
Din ce, daca omul nu are venituri ?

Adica nea Vasile din Cucuietii din Deal ce traieste din ce are pe langa casa , deci nu are venituri va trebui sa se inregistreze in termen de 15 zile de la data la care se incadreaza in aceasta categorie." la ANAF si apoi sa depuna declaratia dupa care ANAF ii emite decizie de impunere si va plati contributia de asigurari sociale de sanatate .

E drept, nu vad cum se pot pune in aplicare, practic, aceste articole, mai ales pentru ca s-ar putea sa aiba o problema de constitutionalitate. Poate ca Avocatul Poporului ar trebui sa se sesizeze asupra acestui fapt , intrucat Constitutia Romaniei la art . 56 alin (2)spune asa : "(2) Sistemul legal de impuneri trebuie sa asigure asezarea justa a sarcinilor fiscale."
Sa fiti sanatosi !

N.red: Cornel Grama este consultant fiscal din Cluj, serviciile sale acoperind urmatoarele domenii: intocmirea declaratiilor de impozite si taxe, asistenta pe probleme fiscale si in materie de creante bugetare, reprezentare in fata organelor fiscale, instruire si perfectionare in domeniul fiscal. Opiniile exprimate in acest rticol apartin in exclusivitate autorului.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

48175 vizualizari

 • +7 (9 voturi)    
  Contributie la minim pe economie???!!! (Marţi, 8 septembrie 2015, 12:21)

  Dumitru [anonim]

  Din cate vad eu va reincepe si nebunia cu venituri de 12 lei/an la care trebuie platit 696 lei CASS/an.
  Si sunt vreo cateva milioane de "investitori" fara alte venituri (coasigurati), ramasi cu actiuni in valoare de cativa zeci de lei de la "cuponiada" de dupa lovitura de stat din '89.
  Culmea este ca nu pot nici scapa de aceste actiuni deoarece nici un broker nu se incurca sa le vanda, asa ca sunt buni de plata (sau de iesit in strada).
  "SUCCESURI!!!"
  • +6 (6 voturi)    
   sunt neconstitutionale (Marţi, 8 septembrie 2015, 12:58)

   Mumulea [utilizator] i-a raspuns lui Dumitru

   exista o decizie CCR nr.335/2011 prin care articolul 257, 2f, din legea sanatatii 95/2006 care prevede o contributie minima nu mai mica decat o suma oarecare, necorelata cu nivelul venitului real este neconstitutionala. Cu toate acestea CAS si ANAF au invocat pana de curand acest articol anulat, in dispretul statului de drept si intru jumulirea fraierului fara asistenta juridica.
   Deasemenea, legiuitorul s-a conformat deciziei CCR (dupa ceva ani) si a abrogat acel articol, dar multiplicand aceasta aberanta filosofie de taxare in textul altor legi, in dispretul decizIilor CCR, statului de drept si al cetatenilor.

   Bineinteles, armata nationala de juristi si aparatori ai justitiei tace neinteresata (daca nu sare banul) calificandu-se cu succes la intregirea sfintei treimi a dracilor in sutane, halate albe si in robe.

   Remember, remember !
   The fifth of November,
 • 0 (12 voturi)    
  NU e chiar corect cum puneti problema (Marţi, 8 septembrie 2015, 12:26)

  falcoind [utilizator]

  Pt nea Vasile din cucuieti din deal care trăiește din ce are în ograda exista un venit minim garantat , practic din acel venit minim garantat ( nu e aici locul sa dezbate m dacă e mic sau mare) automat ar trebui sa i se plătească asigurarea minima de sănătate, diferența urmând sa o primească .
  • +4 (6 voturi)    
   ?? (Marţi, 8 septembrie 2015, 13:03)

   Rodica [anonim] i-a raspuns lui falcoind

   Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu "exista un venit minim garantat". Unde credeti ca exista?? In neant poate....
   • +3 (3 voturi)    
    peste tot (Marţi, 8 septembrie 2015, 14:42)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Rodica

    Nu este obligatoriu sa vina de la stat, dar presupune si sa muncesti. Stiu, nasol pentru unii...
   • 0 (0 voturi)    
    VMG (Joi, 10 septembrie 2015, 12:47)

    falcoind [utilizator] i-a raspuns lui Rodica

    http://www.primariatopana.judetulolt.ro/ro/right/acte-utile/acte-necesare-in-vederea-acordarii-venitului-minim-garantat--ajutor-social-

    și da mai exista și opțiunea sa muncească , chiar cu ziua , azi dacă ai nevoie de un om la lucru găsești foarte greu , dar crâșma e plina de indivizi în plina putere care freacă menta toată ziua și își beau mințile .
  • +1 (9 voturi)    
   NU are!! (Marţi, 8 septembrie 2015, 13:59)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui falcoind

   NU primeste acel "venit minim garantat" daca are o fasie de gradina pe langa casa si 2 - 3 animale din care sa traiasca!

   Porcaria asta de Cod Fiscal e facuta SPECIAL ca sa-i distruga pe micii fermieri si pe cei care incearca sa-si mai pastreze oarece independentza!
   • +1 (5 voturi)    
    serios? (Marţi, 8 septembrie 2015, 14:44)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    Si ala care are o masina si face curse carand marfa e mai prost si nu trebuie sa fie independent, nu? Conditia independentei: taran cu o fasie de pamant. Misto logica, mai ai?
    • -1 (3 voturi)    
     exceptiile nu fac regula (Miercuri, 9 septembrie 2015, 9:35)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     Daca tragem linie, cel care are pamant si animale are practic o mica avere. Se compara oare cu cineva care are o amarata de masina? Tu ai da la schimb cateva hectare si animalele de langa casa pentru o amarata de masina care probabil nu face mai mult de 2-3000 de euro?
     Daca ai o mica afacere si nu-ti declari veniturile (implicit nu-ti platesti taxele), atunci vorbim de evaziune fiscala. E cu totul alt subiect. Dar daca nu ai nici o "afacere" si totusi ai o proprietate suficient de mare incat sa iti hranesti toata familia si sa mai si vinzi prin piata? Micii agricultori nu colecteaza TVA, nu platesc taxe.. Dar daca au un accident si ajung intr-un spital de urgenta? Cineva trebuie sa plateasca. Daca faci agricultura de subzistenta, dar vrei sa beneficiezi de avantajele unei societati cat de cat moderne, cu administratie centralizata, politie, armata, drumuri, spitale, educatie.. trebuie sa contribui la aceste cheltuieli. Nu-ti convine? sunt destule tari in Africa unde poti sa-ti aperi cu arma in mana bucatia ca de pamant.
 • +8 (14 voturi)    
  Multumim din Inima. Iohanis si Ponta, eroii mei. (Marţi, 8 septembrie 2015, 12:26)

  dinica [anonim]

  La revedere cu statul social!

  Chiar asa domnule Presedinte, e un cod foarte bun!
  Socrul meu are o pensie de vreo sapte milioane, iar soacra nu are nici un venit.
  Deci, va trebui sa platim cca 500 de lei pentru soacra mea.
  La fel toti pensionarii de la CAP. Au pensii de 400 de lei, in total 4000 pe an. Dau la sanatate 500, raman cu 3500. O micsorare a pensiei cu peste 10%.
  Multumesc, Iohanis si Ponta, nici macar Basescu si Boc n-au reusit asta. Dar voi aveti salarii 300%. SUPER!!!!
  • +4 (4 voturi)    
   Persoane exceptate (Marţi, 8 septembrie 2015, 13:02)

   Daniela [anonim] i-a raspuns lui dinica

   Ar trebui sa cititi mai cu atentie la persoanele exceptate de la plata contributiei. Toate exemplele pe care le-ati dat dumneavoastra sunt exceptate.
   • -1 (1 vot)    
    Pensionarii vor plati, toti, din pacate! (Marţi, 8 septembrie 2015, 15:56)

    dinica [anonim] i-a raspuns lui Daniela

    Asta este problema .
    Pana acum pensionarii erau scutiti la un venit mai mic de 1000 de lei/luna. Deci toti pensionarii vor plati CAS.
    Pana acum socrul meu nu platea. Avaea 700/luna.
    Acum socrul meu va plati aproape 700 de lei/an, iar soacra-mea va fi persoana intretinuta. Am scris soacra-mea in loc de socra-miu, dar suma este aceeasi.
    Deci PENSIONARII VOR PLATI TOTI ACUM CASSS.
    Am citit codul fiscal, am crezut ca e gresit articolul. Din pacate, nu!
    Daca gresesc, trimiteti articolul unde scrie ca sunt pensionarii scutiti.
   • +1 (1 vot)    
    Aveti dreptate, scuze (Marţi, 8 septembrie 2015, 16:47)

    dinica [anonim] i-a raspuns lui Daniela

    Sunt scutiti cei cu pensia sub 1 pct. 830 lei. art.160
  • +2 (6 voturi)    
   da (Marţi, 8 septembrie 2015, 13:36)

   Fas [anonim] i-a raspuns lui dinica

   Da voi PSD-istii suntenti prost? Iohannis trebuie sa publice codul oricum ar fi fost, cine mata a facut codul asta, si cu care sa mentinut in functie?
   • -1 (3 voturi)    
    Multumesc de lamurire (Marţi, 8 septembrie 2015, 16:00)

    dinica [anonim] i-a raspuns lui Fas

    In primul rand nu-nteleg nimic din ce scrieti. Iohannis trebuia sa spuna: Atentie micsorati pensiile la amarati, mai ganditi-va, atunci cand l-a retrimis. Pe el l-a interesat numai sa aiba bugetul bani pentru barosani. Se vede din post ca-i iubesc pe amandoi Ponta si Iohanis. Iar daca prin mata intelegeti ma-ta, ma simt onorat ca un om cu buna Dumneavoastra crestere a bagat-o pe mama in seama.
 • +5 (5 voturi)    
  asta e 'revolutia' ANAF (Marţi, 8 septembrie 2015, 12:34)

  gogu [anonim]

  ne arata obsesiv manelistii cu limuzine la TV, dar in practica scot bani din piatra seaca, pe principiul robin hood inversat, adica, iau de la saraci si dau tot la bogati.

  Hotii tot cu limuzinele or sa ramana (evident nu-si pot da legi care sa-i afecteze pe ei), de romi nu se va atinge nimeni pentru ca unele institutii vor considera discriminare sau pur si simplu nu va avea nimeni curaj sa intre in satre, iar oalele sparte vor fi achitate de omul de rand, cum necum.

  Si uite asa se lauda primul ministru cu super excedent bugetar. Doar ca, in loc sa mulga frumos vaca, au taiat-o prematur. Sa vedem la anul ce vor mai mulge.
 • +3 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 septembrie 2015, 12:36)

  [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
   ref 1 (Marţi, 8 septembrie 2015, 14:41)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui

   Dupa cum spuneam si mai jos, corect. Dar sa se dea varianta optiunii tuturor platitorilor.
 • +1 (3 voturi)    
  asa, si? (Marţi, 8 septembrie 2015, 12:42)

  Nevermind [utilizator]

  Nea Vasile din Cucuietii din Deal, bea tot din ce are pe langa casa. Cum ziceau aia care refuzau munca necalificata, platita ca atare, pe contract de munca? Ca mai bine stau acasa pe minimul garantat sau pe ce pica din stanga si din dreapta?

  Stupida insa obligativitatea inregistrarii. Ar trebui sa fie din oficiu, ca si decizia de impunere. Dar statul are bazele de date varza si transfera munca contribuabilului.
  • -4 (6 voturi)    
   stii tu PRECIS (Marţi, 8 septembrie 2015, 14:02)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   Ca nea Vasile bea!! Ai vazut TU cu ochii tai cum toti cei fara venituri beau, asa e?!!
   Probabil, te iei dupa ce ai vazut pe la tine prin casa!
   • +5 (7 voturi)    
    stiu (Marţi, 8 septembrie 2015, 14:37)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    - ca nu gasesc un necalificat pt lucru cu ziua
    - ca eu imi platesc contributia multiplu, pentru diferite surse de venit, si cand am nevoie platesc la privat ca sa nu omor vreun spagar nesimtit care cere upfront
    - ca este un serviciu care trebuie platit de cei care POT munci, in caz ca nu ai vazut exceptiile sau nu stii sa citesti/intelegi
    - etc

    Daca un atac la persoana lame este tot ceea ce poti in materie de argumentatie, esti bine. Mai ca as putea sa-ti inteleg supararea ca va trebui sa platesti pentru meserie clasificata ca ilegala, chiar daca cea mai veche. Asta in caz ca nu crezi ca ma pot cobora sa ating gingas o adevarata doamna.
 • +7 (7 voturi)    
  Eu nu inteleg un lucru. (Marţi, 8 septembrie 2015, 12:50)

  eGerula [utilizator]

  Cum poti sa-i ceri cuiva care nu are nici un venit sa plateasca o taxa. Cum dracu scadeti voi din zero ceva si sa rezulte un numar pozitiv?!
  Bun, am inteles, nu platesti CAS -> nu esti asigurat, asta e.... Doamne ajuta.
  • +2 (4 voturi)    
   intotdauna mai ai ceva de vandut sa achiti taxe (Marţi, 8 septembrie 2015, 13:46)

   holiu [anonim] i-a raspuns lui eGerula

   si cand nu mai ai nimic material, iti poti inca vinde sufletul. Asta vor cu ANAF-ul.
  • +5 (5 voturi)    
   corect (Marţi, 8 septembrie 2015, 14:40)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui eGerula

   Ar trebui si varianta in care persoana neplatitoare sa nu fie asigurata, mergand pana la caz extrem de refuzat inclusiv urgenta sau urmarita plata ei dupa, pana la inchisoare/munca in folosul comunitatii.

   Pe de alta parte, ar trebui sa fie optional pentru toata lumea, inclusiv pentru cei carora ni se ia obligatoriu.
 • 0 (4 voturi)    
  Pensionarii sub 1000 de lei pe luna? (Marţi, 8 septembrie 2015, 12:56)

  dinica [anonim]

  Pana acum cine avea pensia sub 1000 de lei nu platea CASS.
  Acum Da?
  E cumva o greseala in articol?
  • +2 (2 voturi)    
   CASS la pensie peste 1 pct =840 lei (Marţi, 8 septembrie 2015, 16:41)

   dinica [anonim] i-a raspuns lui dinica

   OK, m-am lamurit.
   Se va plati CAS pentru ce depaseste punctul de pensie. art.160. deci peste 840 de lei.
   Inseamna ca pensionarii cu pensia intre 840 si 1000 de lei nu vor mai fi scutiti
   • 0 (0 voturi)    
    ... (Marţi, 8 septembrie 2015, 17:14)

    CornelGrama1 [anonim] i-a raspuns lui dinica

    Exact :)
 • 0 (0 voturi)    
  completare articol : (Marţi, 8 septembrie 2015, 13:58)

  CornelGrama1 [anonim]

  Persoanele care realizeaza veniturile urmatoare platesc deja contributii deci nu le se aplica art 180 din articol :
  " Art. 155. - (1) Contribuabilii/plătitorii de venit la sistemul de
  asigurări sociale de sănătate, prevăzuți la art. 153, datorează, după caz,
  contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru următoarele categorii de
  venituri:
  a) venituri din salarii sau asimilate salariilor, definite conform
  art.76;
  b) venituri din pensii, definite conform art. 99;
  c) venituri din activităţi independente, definite conform art. 67;
  d) venituri din asocierea cu o persoană juridică, contribuabil
  potrivit titlurilor II sau III, pentru care sunt aplicabile prevederile art. 125
  alin. (7)-(9);
  e) venituri din cedarea folosinţei bunurilor, definite conform
  art. 83;
  f) venituri din investiţii, definite conform art. 91;
  g) venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură,
  definite conform art. 103;
  h) venituri din alte surse, definite conform art. 114 şi 117;
  i) indemnizaţii de şomaj;
  j) indemnizaţii pentru creşterea copilului;
  k) ajutorul social acordat potrivit Legii nr. 416/2001, cu
  modificările și completările ulterioare;
  l) indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă urmare
  unui accident de muncă sau unei boli profesionale."
  • +1 (1 vot)    
   cam tarziu (Marţi, 8 septembrie 2015, 14:46)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui CornelGrama1

   Nu e greu de gasit pe net CF inainte de a comenta si vezi foarte bine cati o fac...
   • 0 (0 voturi)    
    ... (Marţi, 8 septembrie 2015, 15:34)

    CornelGrama1 [anonim] i-a raspuns lui Nevermind

    completarea era pentru cei care nu cauta pe net Codul Fiscal pt 2016
    • 0 (0 voturi)    
     eu stiu si am facut referire in comentarii, (Marţi, 8 septembrie 2015, 16:12)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui CornelGrama1

     dar schimba multe. Bine, asta nu-mi schimba opinia ref ideea principala a articolului tau.
     • 0 (0 voturi)    
      Pensionarii sunt scutiti de declaratie, dar nu de (Marţi, 8 septembrie 2015, 16:20)

      dinica [anonim] i-a raspuns lui Nevermind

      Pensiunarii sub 1000 de lei nu declara la fisc, asa este, dar platesc direct prin casa de pensii.
      Deci micsorare pensii in mana 10%?
    • 0 (0 voturi)    
     Nu sunt scutiti, li se opreste la casa de pensii (Marţi, 8 septembrie 2015, 16:14)

     dinica [anonim] i-a raspuns lui CornelGrama1

     Eu inteleg ca pentru pensionari platescte casa de pensii. Si ce am inteles eu este ca va opri CASS si la cei scutiti pana acum adica sub 1000 de leu pe luna
     Art. 155. - (1) Contribuabilii/plătitorii de venit la sistemul de
     asigurări sociale de sănătate, prevăzuți la art. 153, datorează, după caz,contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru următoarele categorii de venituri: b) venituri din pensii, definite conform art. 99;
     Art. 99. - Veniturile din pensii reprezintă sume primite capensii de la fondurile înfiinţate din contribuţiile sociale obligatorii făcute către un sistem de asigurări sociale, inclusiv cele din fonduri de pensii facultative şi cele finanţate de la bugetul de stat, diferenţe de venituri din pensii, precum şi sume reprezentând actualizarea acestora cu indicele de inflaţie.
     Gresesc?
 • +3 (3 voturi)    
  serviciile medicale (Marţi, 8 septembrie 2015, 15:38)

  anca_17 [utilizator]

  la ce ne folosesc NOUA, CEI CARE PLATIM, aceste cotizatii? ce obtinem? NIMIC. Se tot gandesc cum sa faca sa platim si cotizatii (atat noi cat si angajatorii) si consultatiile/tratamentele. Cel mai bine ar fi sa NU mai platim niciun fel de cotizatie si sa ne facem fiecare asigurare de sanatate....si...cat platim atat sa primim. Acum platim foarte mult si primim NIMIC.Sa te fereasca Dumnezeu sa ai nevoie de o consulatie...chiar si la medicul de familie. Pe langa timpul pe care il pierzi pe la usa cabinetului trebuie sa platesti...de exemplu (anul trecut) am platit 10 lei pentru adeverenta ceruta de scoala fiicei mele.Ma intreb anul asta care este pretul adeverintei.
 • +1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 septembrie 2015, 15:52)

  [anonim]

 • +3 (3 voturi)    
  platim ca prostii (Marţi, 8 septembrie 2015, 16:17)

  olguta [anonim]

  unii sunt "coasigurati", adica nu platesc nimic, doar sunt "sotii" sau "soti" ale unui salariat, deci plateste unul si sunt asigurati doi sau trei....iar altii sa plateasca la toate veniturile, este ABSURD, suntem nebuni sau handicapati ?
  • 0 (0 voturi)    
   bine punctat (Marţi, 8 septembrie 2015, 21:27)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui olguta

   sa presupunem ca nevasta are salariu minim pe economie iar eu fac 10000 de lei pe luna din fier vechi la negru. Va sa zica eu sunt co-asigurat dar prapaditul cu 3 gaini langa casa e bun de plata?
 • +2 (2 voturi)    
  din aberatiile comuniste (Marţi, 8 septembrie 2015, 18:04)

  rjfi [anonim]

  Ha ha ha si cei care sint plecari din tara,dar inca au resedinta aici?...deci nu s-a lasat ponta si psd cu impozitarea lor...si era vb lu ponta ca cam 10 euro de caciula..hihihi acum le cere 14..pt ca astia sint singura categorie pe care i-as vedea fortati ca in rest platesti sanatate sub o forma sau alta,iar cei care nu platesc nicicum sint muritorii de foame fara locuinte ...ce le face ponta si johannis ii baga la mititica?pai o sa le convina ca cred ca le e mai bine acolo decit afara(si apoi vine si iarna)....urmeaza un nou imprumut la fmi si s-au asigurat astia ca au indeplinit conditiile dinainte
  • +1 (1 vot)    
   Capsunarii (Joi, 10 septembrie 2015, 5:17)

   ion roata [anonim] i-a raspuns lui rjfi

   Capsunarii vor fi vaca de muls!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Cu "coasigurati" cum ramane? (Marţi, 8 septembrie 2015, 20:39)

  miha [anonim]

  Coasigurati vor plati sau nu .
 • +1 (1 vot)    
  CASS (Vineri, 11 septembrie 2015, 10:22)

  Viorel [anonim]

  Ce inseamna acesta :

  " 15 zile de la data la care se incadreaza in aceasta categorie. "

  Cum se explica pe intelesul tuturor.
  Si modalitatea de a face rost de bani sa platesti care este ???
 • +1 (1 vot)    
  neconstitutional (Sâmbătă, 12 septembrie 2015, 17:25)

  ionut [anonim]

  E neconstitutional, nu am iesit niciodata in strada sa protestez ori sa sustin ceva vreodata dar pentru asa ceva sunt in stare de orice . Cum sa ma oblige sa platesc asigurare la stat cand eu ma duc la clinici private in caz de probleme cu sanatatea pt ca la spital pur si simplu nu se pricep si nu isi dau interesul, trebuie sa iesim in strada, INACEPTABIL, NU SUNTEM SCLAVII VOSTRII!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  dat statul in judecata (Duminică, 13 septembrie 2015, 23:40)

  Mihai [anonim]

  Ma gindesc daca nu ar fi posibil sa dam statul in judecata ... sa adunam semnaturi si sa il dam in judecata pentru faptul ca ne obliga sa platim contributii la sanatate ,pe noi cei care nu realizam venituri....poate un avocat ar putea sa ne spuna in ce masura ar putea fi posibil acest lucru...
 • 0 (0 voturi)    
  taxarea persoanelor fara venit cu 5,5%*sal.min br (Miercuri, 16 septembrie 2015, 0:12)

  sorabuna [utilizator]

  Se poate declansa o petitie online bine argumentata! Documentarea petitiei trebuie sa redea toate articole din Constitutia Romaniei, din legile sanatatii, dar si din cele cu referire la nivelul de trai si minim garantat, ce par sa NU fi fost respectate, daca nu si cunoscute. De asemenea sa arate si starea de fapt din tarile europene cu privire la nivelul taxelor corespunzatoare unei persoane fara venituri cu si fara proprietati, fie si pentru o perioada determinata de timp.
  D-ul chitoiu care a INITIAT acesta taxare a persoanelor fara venit(si caruia i s-a si aprobat in 2010) sa fi fost poate determinat de experienta adunata ca inspector fiscal, vizand ca prin acesta initiativa sa impoziteze persoanele angajate fara forme legale(,, la negru")? Nimeni nu refuza un contract de munca fiind constient ca va trebui sa aiba o pensie! Pacat ca neavand o parere buna despre o parte a intreprinzatorilor din Romania, nu a putut atunci cand lucra la fisc sa diminueze pana la disparitie munca la negru!! Ori poate o va face de acum inainte!
  Ce parere are dl Chitoiu despre contractele de munca inscrise cu 2 sau 4 ore si in fapt cu 8-9 ore zilnic, plus sambete lucrate? Cum respecta Constitutia si propriul sau sistem de gandire daca ar sti ca un salariat in situatia descrisa este inregistrat la stat lunar cu 5,5% din 300 salariu brut/ 2 ore zi sau 600 lei salariu brut /4 ore, el plecand acasa cu cel putin de patru ori sau de doua ori mai multi bani decat cei contabilizati de stat, iar unei persoane fara venituri i se inregistreaza automat si aduna lunar cate 67 lei+penalitati?
  Nu toata lumea se angajeaza in posturi conforme cu ceea ce sunt capabili sa faca ci deseori in munci necalificate ORI PLATITE LA NIVELUL MINIM PE TARA!!!! NU toata lumea este casatorita sau poate fi intretinuta de parinti si frati! Si, mai ales, NU POTI ORICAND, ORICUM , SA FACI ORICE, SA PRESTEZI ORICE ACTIVITATE PENTRU UN SALARIU, datorita VARSTEI SI AFECTIUNILOR!
 • 0 (0 voturi)    
  continuare comentariu (Miercuri, 16 septembrie 2015, 0:19)

  sorabuna [utilizator]

  Oricum banii unei persoane fara venituri, FIE SI PENTRU O PERIOADA DETERMINATA, se scurg( din ce a strans din salariile avute) catre: INTRETINERE( gaze+caldura) / factura la CURENTUL ELECTRIC/factura la TELEFON/CABLU INTERNET( sper sa nu se supere dl Chitoiu, dar cablul este oferit gratuit....si nici sa nu ma invidieze ....fiind cea mai simpla optiune) /MANCARE(cat se poate sanatoasa?)/ sapunul, pasta de dinti, ata dentara, samponul, deodorantul, crema de maini, / INCALTAMINTE( apropo incaltarile ieftine, din piele sintetica NU TIN MAI MULT DE UN ANOTIMP)/IMBRACAMINTE(ca de hainele mai raman si mici)/ UNA/DOUA CARTI???/ SPECTACOL DE TEATRU??/
  CUMPARATURI LA FARMACIE: multivitamine/minerale, ceaiuri, siropuri, unguente antiinflamatoare, supozitoare, pastile pentru protejarea stomacului/ CONSULTATIA LA MEDICUL STOMATOLOG + TRATAMENTUL/ si in sfarsit PLATA UNEI ECOGRAFII, RADIOGRAFII daca ai trimitere de la medicul de familie dar clinica a atins PLAFONUL si nu vrei?? !!! ori NU POTI ASTEPTA 1(UNA) LUNA CA SA NU PLATESTI NIMIC!!!!!
  Au avut vreodata in vedere ca lista medicamentelor compensate, pentru boli obisnuite, a decontat cu 90% medicamente ridicol de mici si cu 10-20% pe cele de minimum 50-60 de lei? Altfel este situatia in cazul bolnavilor cronici ale caror afectiuni sunt in programele nationale, unde medicamentele sunt deseori decontate 100% SI FOARTE BINE CA ESTE ASA, caci pentru asistenta medicala se strang si banii salariatilor, angajatorilor, celor cu profesii liberale, banii din taxele pe proprietate si din veniturile enumerate de Codul fiscal.
  Este notabil ca intre timp s-au ridicat multe clinici/spitale private(ce ofera gratuitate doar in limita unui plafon) DAR actionarul se afla INTR-O ECONOMIE DE PIATA; chiar daca a ridicat o cladire si angajeaza medici nu este corect sa vrea sa-si acopere dotarile cu bani de la stat, CAND STIM PREA BINE CU TOTII CATE SPITALE S-AU INCHIS IN TOATA TARA!!
 • 0 (0 voturi)    
  continuare comentariu 3/3 (Miercuri, 16 septembrie 2015, 0:21)

  sorabuna [utilizator]

  Romania are economie de piata SI COLEGII MEDICALE si eu inteleg SA-MI ALEG SINGURA MEDICUL, conform experientei, notabilitatii/prestigiului lui, DACA relatia cu serviciul medical decontat de stat NU-MI REZOLVA AFECTIUNEA, ori pur si simplu bate pasul pe loc.
  Medicii fac parte din colegii profesionale care au statut propriu; ei sunt privati si/sau in contract cu casele de asigurari de sanatate care deconteaza serviciile asiguratilor; obligativitatea de a da bani statului si cand NU AI VENITURI, contra unei ipotetice consultatii medicale, AFECTEAZA drepturile si veniturile medicilor care lucreaza, ATENTIE, pe cont propriu, in sensul de AUTOGESTIONARE, pentru ca ei SUNT LEGATI DE COLEGIILE MEDICALE CARE LE-AU DAT AVIZUL PRIN STATUTUL DE MEMBRII!!!!!! Daca nu m-ati inteles, vreau sa spun ca eu personal nu as mai avea bani pentru o discutie cu un medic pensionar, spre exemplu sau cu un profesor, oameni cu har care mai acorda consultatii in timpul lor liber!!
  Nu este cazul sa-i detaliez dlui Chitoiu cate PLATI din proprie initiativa, salariata fiind, am facut din 1990, pentru consultatii si analize medicale in sistemul privat, cu rezultate aratate medicului de familie, care avea puhoi de lume la usa in fiecare zi!
  Dl in cauza pare sa fi lucrat la garda financiara si atat, niciodata intr-o companie de stat sau privata si ma intreb cine i-a dat acesta idee in 2009? Ce statut a avut persoana/grupul care l-a influentat, inainte si dupa 1989, de a si gasit adepti in parlament si senat. Principiile revolutiei din 1989 se afla inca inscrise in Constitutia Romaniei ca pavaza impotriva statului politienesc! Aflam acum ca va trebui sa ne declaram la fisc DACA NU LUCRAM!? Ca numai astfel nu VOM UITA sa platim o contributie care nici macar NU SE AFLA IN FORMA INITIALA A LEGII 571/2003(codul fiscal) si nici A LEGII 95/2006 ori a normelor de aplicare!
 • 0 (0 voturi)    
  ABUZ STATUL ROMAN (Miercuri, 21 octombrie 2015, 20:14)

  anonim [anonim]

  Cum sa fii obligat sa platesti taxe , altii au iesit in strada in 1989 pentru a fi liberi, nu sa va platim obligati taxe..nu am iesit in strada pana acum, dar o voi face .
 • +1 (1 vot)    
  Multii tinerii stau pe o farfurie de mancare (Luni, 4 ianuarie 2016, 22:28)

  Ioan [anonim]

  Multii tinerii stau pe o farfurie de mancare pe pensia parintilor si cum sa plateasca ii cere bani tot la mami si tati daca nu te angajeaza nimeni ca nu vezi ca nu fac angajari sau nu te angajeaza ca esti din alt orasi iar uni angajatori nu te platesc decent cu salariul minim.
 • +1 (1 vot)    
  Asigurare medicala obligatorie (Marţi, 5 ianuarie 2016, 12:26)

  Dragoi Valentin [anonim]

  Legea CAS pentru cei ce nu obtin venituri este cea mai meschina si antidemocratica lege scoasa in ultimii 25 de ani de "democratie"! Pentru cei care cistiga niste bani corect (capsunari ,marinari,constructori ) si vor plati aceasta taxa vor trebui in mod automat sa vina si sa declare sursa banilor si eventulal sa ii si impoziteze in favoarea unui stat care nu le ofera nimic iar pentru amariti un calcul simplu arata ca un om va avea de plata in jur 500 lei pe an iar o familie in jur 1000lei pe an,neavind de unde sa plateasca acest bir citiva ani la care se vor adauga si penalitatile legale,anaf-ul va putea scoate la licitatie casele acestora(valoarea medie a unei case in mediul rural este doar de 25-30000lei) !!! .Poate multi nu inteleg acum aceste lucruri pentru ca nu sunt in aceasta postura dar ar trebui sa se gindeasca ca in aceste vremuri tulburi pot ajunge usor in aceasta situatie.Alaturi de aceste considerente se adauga si tacerea suspecta si poate complice a institutiilor care ar trebui sa se sesizeze in acest caz respectiv Curtea constitutionala si Avocatul poporului ! Autor Valentin Dragoi.
 • 0 (0 voturi)    
  loan (Luni, 1 februarie 2016, 0:55)

  adams john [anonim]

  Bună ziua, eu sunt Adams John, un creditor privat împrumut i da afarã de împrumut pentru cei care sunt în nevoie de împrumut, și a celor care doresc să înceapă o nouă business.I da credite personale, împrumuturi de afaceri, Student Loans, Credite Company și toate tipuri de credite, în rata interesat de 2% în prezent de contact la: adamsjohnloanfirm@hotmail.com
 • 0 (0 voturi)    
  loan (Luni, 1 februarie 2016, 0:55)

  adams john [anonim]

  Bună ziua, eu sunt Adams John, un creditor privat împrumut i da afarã de împrumut pentru cei care sunt în nevoie de împrumut, și a celor care doresc să înceapă o nouă business.I da credite personale, împrumuturi de afaceri, Student Loans, Credite Company și toate tipuri de credite, în rata interesat de 2% în prezent de contact la: adamsjohnloanfirm@hotmail.com
 • 0 (0 voturi)    
  Cass pentru cei cu venituri (Vineri, 5 februarie 2016, 0:27)

  Ioan [anonim]

  Nu ar trebui sa platesc eu nu sunt bolnav asa grav si nu am bani trebuie sa se inprumute mama?
 • 0 (0 voturi)    
  LOAN OFFER (Miercuri, 6 aprilie 2016, 2:21)

  TRUST FUNDS [anonim]

  Ai nevoie de un împrumut? Care doriți să fie stabil financiar? Vă puteți extinde afacerea? Noi oferim companiilor de împrumut, credit auto, împrumut de afaceri și un credit de nevoi personale, împrumut de Crăciun, la o rată a dobânzii foarte mică de 2%, cu o viață confortabilă, care este negociabil. Această ofertă este deschisă tuturor celor care vor fi în măsură să ramburseze înapoi în timp. Vă rugăm să ne întoarcem la noi, dacă sunteți interesat în acest e-mail: E-trustfunds224@gmail.com rămas singur: trustfund804@outlook.com
 • 0 (0 voturi)    
  APLICA PENTRU UN AZI FAST ÎMPRUMUT (Sâmbătă, 21 mai 2016, 9:51)

  Christo Salam [anonim]

  Ești în nevoie de un împrumut? au în banca ați refuzat un împrumut, suntem aici pentru a vă ajuta financiar, tot ce trebuie să faci acum este să ne e-mail prin (christofinancialhome@hotmail.com) pentru a obține împrumut instant de orice sumă la orice destinație. Fericirea ta este prioritatea noastră.

  Nume: Christo Salam
  Numele companiei: Christo acasă financiar
  E-mail: christofinancialhome@hotmail.com

  APLICA PENTRU UN AZI FAST ÎMPRUMUT
 • 0 (0 voturi)    
  accesibile cu ușurință (Miercuri, 14 septembrie 2016, 22:15)

  Slok uniune de credit de capital [anonim]

  Împrumuturi pentru toate tipurile de scopuri

  Noi oferim credit care aveți nevoie la o rată scăzută a dobânzii de 2%, pentru o perioadă de până la 25 de ani.

  Clienții care trebuie să fie în vârstă de peste 18 de ani. Acest proces este de împrumut garanție% 100 pe care le va primi fondul în termen de 72 de ore de la transmiterea informațiilor aplicației.

  Pentru mai multe informații despre creditele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: slokcreditcapitalunion@gmail.com

  Numele solicitantului :
  Adresa :
  naționalitate:
  țară :
  Data de nastere :
  Sex:
  starea civilă :
  Poziția actuală a avut loc la locul de muncă:
  tel:
  fax:
  Suma necesară ca împrumut:
  a propus termenul / durata creditului:
  Scopul creditului:
  venit lunar :

  Slok uniune de credit de capital
 • 0 (0 voturi)    
  accesibile cu ușurință (Miercuri, 14 septembrie 2016, 22:15)

  Slok uniune de credit de capital [anonim]

  Împrumuturi pentru toate tipurile de scopuri

  Noi oferim credit care aveți nevoie la o rată scăzută a dobânzii de 2%, pentru o perioadă de până la 25 de ani.

  Clienții care trebuie să fie în vârstă de peste 18 de ani. Acest proces este de împrumut garanție% 100 pe care le va primi fondul în termen de 72 de ore de la transmiterea informațiilor aplicației.

  Pentru mai multe informații despre creditele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: slokcreditcapitalunion@gmail.com

  Numele solicitantului :
  Adresa :
  naționalitate:
  țară :
  Data de nastere :
  Sex:
  starea civilă :
  Poziția actuală a avut loc la locul de muncă:
  tel:
  fax:
  Suma necesară ca împrumut:
  a propus termenul / durata creditului:
  Scopul creditului:
  venit lunar :

  Slok uniune de credit de capital
 • 0 (0 voturi)    
  advert (Miercuri, 21 septembrie 2016, 12:07)

  isabel johnson [anonim]

  Buna,
  mama isabel johnson, creditorii oferi credite personale ?i împrumuturi acordate persoanelor fizice, private ?i companiile publice pentru o oportunitate de timp de via?a. în cazul în care ave?i nevoie de împrumut de urgen?a pentru a plati datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a construi sau cumpara o casa? A?i fost vreodata respins de banci ?i alte institu?ii financiare? în cazul în care ave?i nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? nu cauta?i mai departe, deoarece noi suntem aici pentru toate problemele tale financiare în trecut. am împrumuta $ 10,000.00
  usd la $ 50,000,000.00 cu rata scazuta a dobânzii de 2% vom da credite persoanelor fizice care au nevoie de asisten?a financiara, care au un credit rau sau au nevoie de bani pentru a plati facturile, pentru a investi în afaceri, la o rata de 2%. Vreau sa folosesc acest mediu pentru a va informa ca suntem o companie privata de împrumut, de încredere ?i de a oferi beneficii ?i ar fi dispus sa ofere împrumuturi. astfel încât sa ne contacta?i astazi prin e-mail: isabelloancompany@gmail.com

  detalii despre aplicant

  Numele complet:
  Adresa:
  ?ara:
  Ora?:
  Sex:
  Vârsta:
  munca:
  Suma necesara:
  Scopul creditului:
  Termenul de împrumut:
  Venit lunar:
  Telefon:

  Contactati-ne prin e-mail:
  isabelloancompany@gmail.com
  isabel johnson.
 • 0 (0 voturi)    
  Quick Loan (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 13:21)

  Mr Ben [anonim]

  Hallo, Herr / Frau
  Erhalten Sie Zugang einfach zu einem echten Online-Fonds-Services gesichert
  eine Lohe
  Zinssatz nur von 3%. Bewerben Sie sich für die folgenden Darlehen.
  Persönliche Darlehen (Secure und ungesichert)
  Business-Darlehen (Secure und ungesichert)
  Konsolidierung Darlehen und viele mehr.
  Wir sind zertifiziert, vertrauenswürdig , zuverlässig, effizient, schnell und
  dynamisch.
  Wenn Sie interessiert sind, kontaktieren Sie uns für weitere Informationen
  Blessingfirm5@gmail.com

  ALLGEMEINE INFORMATION:
  1) Vollständiger Name:
  2) LAND:
  3) Adresse:
  4) Familienstand :
  5) BERUF:
  6) TELEFONNUMMER :
  7) Darlehensbetrag :
  8) ZWECK DER KREDIT:
  9) Dauer der Ausleihe:
  10) Monatliches Einkommen:
  Mit freundlichen Grüßen
  Bless Firm KREDIT INC
 • 0 (0 voturi)    
  quick loan (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 13:22)

  Mr Ben [anonim]

  Hallo, Herr / Frau
  Erhalten Sie Zugang einfach zu einem echten Online-Fonds-Services gesichert
  eine Lohe
  Zinssatz nur von 3%. Bewerben Sie sich für die folgenden Darlehen.
  Persönliche Darlehen (Secure und ungesichert)
  Business-Darlehen (Secure und ungesichert)
  Konsolidierung Darlehen und viele mehr.
  Wir sind zertifiziert, vertrauenswürdig , zuverlässig, effizient, schnell und
  dynamisch.
  Wenn Sie interessiert sind, kontaktieren Sie uns für weitere Informationen
  Blessingfirm5@gmail.com

  ALLGEMEINE INFORMATION:
  1) Vollständiger Name:
  2) LAND:
  3) Adresse:
  4) Familienstand :
  5) BERUF:
  6) TELEFONNUMMER :
  7) Darlehensbetrag :
  8) ZWECK DER KREDIT:
  9) Dauer der Ausleihe:
  10) Monatliches Einkommen:
  Mit freundlichen Grüßen
  Bless Firm KREDIT INC
 • 0 (0 voturi)    
  Serviciu de incredere (Marţi, 1 noiembrie 2016, 1:42)

  Kate Roman [anonim]

  Căutați o asistență financiară? noi oferim orice fel de ajutor financiar pentru orice individ legit, companii, credit auto, acasă împrumut de afaceri, împrumut medical e.t.c contactați-ne astăzi și să aprobe împrumutul.  Email de contact: worldbestloans12@yahoo.com

  Site-ul: http: //worldbestloans.wix.com/worldbestloans

  Telefon: (+1512) 355-6270
 • 0 (0 voturi)    
  Imprumut (Luni, 9 ianuarie 2017, 20:32)

  Mr Fred [anonim]

  Sunt un creditor privat și am oferi toate tipurile de servicii de împrumut, cum ar fi creditele garantate și negarantate pentru persoane fizice și companii, la o rată a dobânzii foarte scăzută. Indiferent dacă aveți o afacere stabilită sau o nouă societate, găsirea Imprumutatorul dreapta este esențială. Pentru mai multe informații, contactați-mă prin fredm1192 @ gmail. com
 • 0 (0 voturi)    
  împrumut (Luni, 27 februarie 2017, 22:34)

  Hart [anonim]

  Ești în nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere, achita facturile? Gary Mandela oferă o gamă largă și de orice fel. Așa că, dacă interesat vă rugăm să ne contactați cu acest e-mail: garymandela@hotmail.com sau urgentloanfinancialservices@gmail.com
  Ne puteti suna la 17138933185.
 • 0 (0 voturi)    
  Solicitați un împrumut (Duminică, 18 iunie 2017, 5:55)

  Christina Barthel [anonim]

  Ai nevoie de sprijin financiar? Te-ai gândit la un împrumut? Acum oferim împrumuturi grupurilor țintă pe termen lung și pe termen scurt. Putem ajuta cu împrumutul la o rată a dobânzii foarte scăzută. Contactați-ne la: Christinabarthelfinancialinvestor99@outlook.com
 • 0 (0 voturi)    
  Loan Offer (Duminică, 19 noiembrie 2017, 20:11)

  Kumah James [anonim]

  Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie.

  Serviciile noastre includ urmatoarele: -
  * Credite pentru investitori
  *Consolidarea datoriilor
  * Al doilea ipotecar
  * Credite de afaceri
  *Imprumuturi personale
  * Împrumuturi internaționale

  Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

  Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME
  Compania Email midland.credit2@gmail.com
  Compania NMLS ID: 315276.
  Site-ul companiei: midlandcreditonline.com


  Motto: Investiții pentru generații.
 • 0 (0 voturi)    
  Oferta de imprumut (Duminică, 5 august 2018, 6:54)

  KUMAH JAMES [anonim]

  Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie.

  Serviciile noastre includ urmatoarele: -
  * Credite pentru investitori
  *Consolidarea datoriilor
  * Al doilea ipotecar
  * Credite de afaceri
  *Imprumuturi personale
  * Împrumuturi internaționale

  Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

  Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME
  Compania Email midland.credit2@gmail.com
  Compania NMLS ID: 315276.
  Site-ul companiei: midlandcreditonline.com


  Motto: Investiții pentru generații.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by