Taxele pe locuinte cresc si de 20 de ori in 2016, prin relaxare fiscala!

de Adrian Benta, Dragos Patroi     Consultanti Fiscali
Joi, 3 septembrie 2015, 8:16 Actualitate | Opinii


Consultantii fiscal Adrian Benta si Dragos Patroi
Foto: Hotnews
Ce impozite se datoreaza catre primarie pentru un apartament detinut ca persoana fizica in anul 2016? Cum voi fi impozitat daca in acesta este un sediu social pentru o firma sau am infiintat  sediul social pentru un PFA sau pentru practicarea unei profesii independente! Pentru a raspunde la aceasta intrebare pornim de la taxarea actuala. In anul 2015, impozitarea unui apartament detinut de o persoana fizica se realizeaza prin aplicarea unei cote procentuale de impozit in procent de 0,1% la valoarea impozabila a cladirii. Ca sa nu existe discutii privind valoarea impozabila a cladirii, legiuitorul a stabilit prin art. 251 din Codul fiscal cat este valoarea unei constructii raportandu-ne la un metru patrat, valoare determinata in functie de mai multi parametrii: detinerea unor instalatii de incalzire, de apa, canalizare, compozitia peretilor, pornind de la materiale simple de constructii pana la materiale traditionale si rangul localitatii.

 De exemplu, baza impozabila pentru o cladire cu cadre din beton armat este de 935 lei/mp, cand aceasta este situata intr-o zona ultracentrala.

 • Ce ne aduce nou anul 2016 din perspectiva taxelor datorate la bugetul local pentru locuinte?
In anul 2016, din perspectiva impozitarii cladirilor rezidentiale, observam 3 modificari structurale, modificari regasite la art. 457 din Codul fiscal adoptat de Parlament insa retrimis spre analiza de catre Presedinte:
a) pentru locuinte, cu destinatia stricta locuinte, de la anul avem o impozitare diferentiata ca procent intre 0,08% si 0,2% din baza impozabila a apartamentului, procente ce vor fi stabilite de primarii, de la localitate la localitate; Aici se permite numai dublarea impozitului. Practic familiile ce nu au acasa sedii de societate sau sedii pentru profesii independente sau sedii de PFA, nu sunt expuse decat la o plata dubla a impozitului pe casa datorat la primarie.
 
b) o crestere valorica a bazei de impozitare a constructiei per metru patrat, de exemplu, pentru o cladire cu cadre din beton armat baza de impozitare este de 1000 lei/mp, o crestere de 6,9% data de 2015, pentru aceiasi situatie mentionata anterior; Aceste valori sunt deja introduse in codul fiscal, pentru a se determina baza impozabila a apartamentului prin inmultirea suprafetei cu valoarea impozabila a fiecarui metru patrat, valori ce se diminueaza insa si in functie de vechimea locuintei.

c) impozitarea diferentiata in functie de scopul utilizarii constructiei pentru locuit sau in activitati economice, caz in care cota de impozitare este cuprinsa intre 0,2% si 1,3% din valoarea apartamentului, daca aici isi desfasoara activitatea o societate sau un sediu de PFA. Daca se utilizeaza in scopuri economice acel apartament, impozitul minim este de cel putin dublu fata de anul 2015, cu toate ca primariile pot cere si un impozit de 13 ori mai mare. Si dece sa nu-l ceara ca doar firmele nu voteaza?


 • Cresterea impozitului de numai 13 ori, cand apartamentul are destintie economica, este conditionata de o reevaluare in ultimii 5 ani.
Daca nu s-a facut acesta reevaluare in ultimii 5 ani, impozitul este stabilit in procentul de 2% din valoarea impozabila determinata prin inmultirea suprafetei cu valoarea impozabila stabilita direct din lege.
In acest caz, impozitele pot creste si de 20 de ori fata de nivelul actual, situatie rezultata din aplicarea art. 457 coroborat cu art. 458 alin. (4) din proiectul de Cod fiscal. Culmea este ca dispozitia legala este imperativa iar primariile nu pot reduce impozitul nici daca vor.

 • Ce se intampla daca numai o camera este sediul de firma, PFA, profesii independente?
In situatia descrisa, cand apartamentul este folosit atat in activitati economice cat si ca spatiu de locuit, impozitarea se realizeaza diferentia, in regim mixt, avandu-se in vedere cat din aceasta suprafata este destinata activitatii economice si cat din suprafata apartamentului este detinata locuintei.

Practic, impozitul total se determina prin insumarea unui impozit redus aferent suprafetei utilizate pentru locuit cu un impozit majorat aplicabil numai pentru suprafata in care se desfasoara activitati economice. Aceasta procedura de impozitare este reglementata de art. 459 din proiectul de Cod fiscal.

Desigur, impozitarea majorata pentru fiecare dintre aceste camere, proportionala cu suprafata, se va realiza daca si respectiva firma/PFA desfasoara activitati economice in aceasta incinta. De aici toti putem sa facem supozitii in sensul ca poate sa existe un sediu de societate intr-o camera dintr-un apartament iar asociatul unic al acelei societati desfasoara activitate numai la sediul clientilor. Este greu de spus daca avem activitate economica sau nu avem o activitate economica in incinta acestei camere.

Legiuitorul ne da un singur indiciu in acest sens, spunand ca prezuma desfasurarea unei activitati economice daca cheltuielile cu intretinerea respectivei locatii sunt decontate de respectiva societate sau respectivul PFA, conform art. 159 alin. (3) lit. b) din proiectul de Cod fiscal.

Nota autorilor: Cei doi autori, consultantii fiscali Adrian Benta si Dragos Patroi se delimiteaza de opinii partizane sau influente politice, opiniile exprimate reprezentand expresia analizei temeiului normativ.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

85015 vizualizari

 • +17 (19 voturi)    
  Romania - tara cu susu-n jos! (Joi, 3 septembrie 2015, 8:38)

  Johanis [utilizator]

  Aflat in studioul hotnews pe 27 feb 2015, inainte de a fi arestat, intrebat fiind de catre subsemnatul despre motivele acestor majorari, fostul ministru darius valcov a raspuns
  ......Azi asistam la un transfer intre persoanele juridice spre cele fizice al proprietatilor, astfel incat spatiile comerciale detinute sa fie impozitate la o valoare mult mai mica. De aceea am propus ca impozitarea cladirilor sa se faca in functie de destinatie si nu de proprietar, deoarece venitul obtinut este similar....

  Basme, cai verzi pe pereti!

  O sa sara in aer veniturile evaluatorilor autorizati, romanii fiind singura parte pagubita.
  Exista in tara noastra sute de mii de apartamente care gazduiesc sedii sociale pt pfa sau firme. Exista, de asemenea, mii de cladiri de birouri de birouri goale, fara chiriasi. Impozitele acestora vor fi astronomice, propiretarii acestora neavand alternativa si fiind fortati sa-si vanda proprietatile.
  Oare exista politiceni care au prea mult cash si trec la achizitii?????
  Amintiti-va de legea publicitatii stradale din 2013 care a detereminat marile companii de panotaj stradal sa vanda pe nimic firmele (Euromedia), companii care stim de catre cine au fost achizitionate.
  Apoi legea a fost abrogata pana in 0ct 2015 de catre prea puernicul Dragnea. Peste doua luni ar trebui sa reintre aceasta lege. Sa vedem daca se va face curatenie in tigania publicitatii stradale?!
  • +9 (11 voturi)    
   Valcov, penalul intre penali (Joi, 3 septembrie 2015, 10:32)

   Fiscus Iudaicus [anonim] i-a raspuns lui Johanis

   Ai dreptate. Se urmareste acapararea pe bani putini,a spatiilor importante, pe care au pus ochii unii dintre mafiotii ce-si spun "oameni politici".
   Asa zisa relaxare fiscala este de fapt o noua forma de jefuire a omului de rand.Pentru casa vei plati "doar" dublu !! Pentru un birou de copiat acte, vei plati de 20 de ori mai mult !!!! Ce se urmareste de fapt ? Oamenii vor ramane fara alternative,insa romani fiind,stim ca mamaliga nu explodeaza.
   Guvernul actual(impreuna cu asa chemata "opozitie") este pe punctul sa ne puna pielea in bat,iar noi ii lasam.
  • +2 (4 voturi)    
   Dar este logic! (Vineri, 4 septembrie 2015, 9:38)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   Cand am citit prima oara articolul, m-am intrebat ce poate face cineva care locuieste cu familia intr-un apartament de trei camere, iar intr-una din ele isi desfasoara activitatea ca PFA. Daca impozitul pe apartament creste de 20 de ori, omul va prefera sa inchirieze o camaruta intr-unul din imobilele de biroruri, ce stau mai mult goale. Apoi mi-am dat seama ca si la acestea, impozitul va creste de 20 de ori, proorietarul va trebui sa mareasca in mod corespunzator chiriile, iar cum multi chiriasi nu le vor putea suporta, si proprietarul va da faliment! Deci, si persoana fiziaca autorizata, si firma mica, si firma ceva mai mare, cum este a noastra, cu 260 de angajati, si proprietarul cladirii de birrouri, toti vor ajunge in faliment!
   Cui prodest?
   Pai, desigur, lui Ilici si oamenilor sai!
   Pedeseristii stiu foarte bine sa gestioneze mizeria, nu belsugurl, o tara cu oameni care LUCREAZA nu prezinta interes pentu ei, pedesereul ar interesul sa fim cu totii proletari si asistati sociali, ca sa poata foarte usor sa cumpere voturile cu celebra sacosa rosie, cu zahar si ulei!
 • +5 (5 voturi)    
  firma inactiva (Joi, 3 septembrie 2015, 9:00)

  micul_licurici [utilizator]

  daca firma este declarata inactiva fiscal de catre ANAF se mai plateste impozit ?
 • +13 (13 voturi)    
  popor de hoti escroci si mincinosi (Joi, 3 septembrie 2015, 9:12)

  elena [anonim]

  o sa fure si mai mult
  ca banii din impozite ajung in buzunarele bugetarilor mafioti
  vai de noi
  • +13 (15 voturi)    
   Parazitii sug tot (Joi, 3 septembrie 2015, 9:46)

   moromete [anonim] i-a raspuns lui elena

   Banii din aceste majorari imense deja au fost impartiti catre parlamentari {si-au marit veniturile de 2-3 ori},pensii speciale si retroactiv de la 1 ian 2015 catre revolutionari {de la 2700 ron vor primi 4000 ron}.
   Si atunci bugetarii care cer majorari mult mai mari au dreptate .Pensionarii ce sa mai zica .. li se da anual 5% dar vor plati impozite marite cu 100%.
   Ceva se va intampla si in Romania ",bomba" se amorseaza pe zi ce trece .
  • +12 (12 voturi)    
   Poporul voteaza (Joi, 3 septembrie 2015, 10:00)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui elena

   IAr un popor de htoi voteaza dupa chipul si asemanarea lor. Avem un parlament de hoti si mafioti care isi voteaza pensii si indemnizartii speciale, lor si clienteli, si jefuiesc tot ce pot. Taxele vor creste, ca sa aiba mafioti din parlament ce sa fure. Asta e cert.
  • -1 (3 voturi)    
   Mafioti e neamul tau (Vineri, 4 septembrie 2015, 8:52)

   tepesvoda [anonim] i-a raspuns lui elena

   Adica ai de pe SMURD, Jandarmi, armata, profesori sunt mafioti in mintea ta. Ba fa diferenta intre simpli lucratori si politiceni care ii conduc.Aia numiti politic in fruntea insitutiilor si care au drept sa gestionare a banului public si care prin contracte oneroase dirijeaza bani spre firmelor lor , nu simpli lucratori care traiesc de pe o zi pe alta. Se vede ca iti lipseste cultura politica si cred ca ai facut parte din UTC sau PCR pe timplu cand clasa muncitoare era la conducere iar profesori, medici ingineri erau TESA aia neproductivi.
 • +10 (10 voturi)    
  Grozav... (Joi, 3 septembrie 2015, 9:18)

  emil bobu [utilizator]

  chiar ma intrebam cand o sa mearga lucrurile mai bine...
 • +12 (14 voturi)    
  ! (Joi, 3 septembrie 2015, 10:36)

  calin [anonim]

  Bai nesimtitilor care sunteti, voi chiar nu aveti niciun gram de creier in capetele acelea pe care le purtati pe umeri? Pai daca eu sunt la inceput de drum cu afacerea unde vreti sa-mi fac sediu nenorocitilor? Din start voi ma "ajutati" cu un impozit de ~500 EUR/an (un apartament care valoreaza 50.000 EUR cu 1% impozit). Mai bine ati fi introdus un forfetar ca tot aia era dar macar nu umblau oamenii cu evaluatori si alte porcarii. Nu intelegeti ca firmele mari oricum nu isi desfasoara activitatea in apartamente si defapt tot in aia mici loviti si le ingreunati drumul antreprenoriatului inca din start? Voi chiar scoateti pe gura toate mizeriile care defapt ar trebui scoase pe altundeva si in alte locuri, nu in codul fiscal!
  • +3 (3 voturi)    
   stai liniștit (Joi, 3 septembrie 2015, 11:31)

   Victor [anonim] i-a raspuns lui calin

   Avem și impozit forfetar în fiecare lună, dacă nu ai cel puțin 2 angajați full-time.
   • +1 (3 voturi)    
    mda (Joi, 3 septembrie 2015, 12:19)

    calin [anonim] i-a raspuns lui Victor

    Oricum sa stea si ei linistiti ca imi mut firma in alta tara. Daca nu e ok sa le platesc impozite luna de luna pentru 4 angajati + 3% pe venit desi firma e pe pierdere pentru ca e mai greu la inceput de drum investitiile fiind mai mari, vor lua 0 RON de la mine. Deci in loc de vreo 10.000 EUR / an cat platesc acum in total pe taxe vor lua 0.
  • +3 (3 voturi)    
   calin (Vineri, 4 septembrie 2015, 4:07)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui calin

   fii lini9stit, au introdus si forfetar. E mai mare de 3 ori ca al lui Boc
 • +3 (5 voturi)    
  pe ce se cheltuie (Joi, 3 septembrie 2015, 10:37)

  Vlad [anonim]

  Impozitul trebuie sa aiba doua caracteristici: sa fie benevol si atunci cand este platit trebuie vazut pe ce se cheltuie acei bani. E dreptul platitorului sa stie ce servicii primeste de ei si daca aceasta crestere este justificata sau nu.

  Altfel este furt cu legea in mana. Calitatea sau numarul serviciilor oferite de primarie ar trebui sa fie duble. Intrebarea e vrem duble ? Poate ca e suficient asa ... Sunt dispusi oamenii sa le plateasca ?
  • +7 (7 voturi)    
   da (Joi, 3 septembrie 2015, 10:56)

   Calin [anonim] i-a raspuns lui Vlad

   Da Vlad, eu sunt dispus sa platesc de 10 ori valoarea impozitului actual DAR:
   1. Sa-mi asigure Primaria asfaltarea si intretinerea drumului (deocamdata am platit 4000 EUR pt drumul pe care locuiesc ca sa il pavam).
   2. Sa-mi traga Primaria utilitatile dimensionate corespunzator si o singura data sa nu se tot sparga drumul La noi pe drum sunt 4 cabluri de curent care merg in paralel pentru diferiti vecini. Am fost fortat sa platesc 4000 EUR (doar despagubiri) pentru utilitati vecinilor care au fost mai destepti sa traga primii. De 4000 EUR imi trageam si eu un set de utilitati de la strada principala dar la apa/canal, gaz nu te lasa.
   3. Daca am o masina parcata in fata portii de acces auto sa vina sa-i dea amenda nu sa-mi dea mie amenda pentru ca cica e drum privat si e reclamatie neintemeiata. Eu platesc impozit pt proprietate dar Primaria nu-mi garanteaza ca pot sa o folosesc. Trebuie sa-l dau in judecata pe cel care mi-a parcat in fata portii.
   4. Sa-mi asigure iluminatul public. Deocamdata ne-am legat ilegal la iluminatul public.

   Deci cam aici este problema. Tie ca si cetatean vrea sa-ti ceara impozit dar ei nici macar nu iti garanteaza ca iti poti folosi proprietatea. Maine pot sa vina 2 TIR-uri sa-mi parcheze in fata gardului astfel incat sa nici nu mai pot intra in curte nici pietonal, iar eu trebuie sa-i dau in judecata ca asa e legea cica...
 • +8 (8 voturi)    
  marea RELAXARE FISCALA INCEPE !!!!!!!!! (Joi, 3 septembrie 2015, 10:52)

  ALIN [anonim]

  Sesizati ironia celor care ne conduc si ne mulg de venituri ca ciobanii pe oi , Codul fiscal mult asteptat nu mai are nimic in el care sa REDUCA TAXELE in schimb au ramas TOATE MASURILE CARE MAJOREAZA TAXELE PLATITE DE FIRME SAU PFA CATRE STAT .
  IMPOZITUL PE DIVIDENTE 16%+5,5% CASS
  SE INTRODUCE CAS 10,5 % LA PFA -uri ,
  SE mareste impozitul pe cladiri , automat vom plati mai mult chirie si la sedii si la punctele de lucru .
  La SRL fara angajati se introduce acea taxa trimestriala parca era 1500 lei
  Ganditiva daca o sa supravietuiasca acei mici intreprinzatori care isi platesc taxele si lucreaza corect cand vor trebui sa plateasca in plus peste 10 000 lei de la anul 2016.
  (Marea relaxare fiscala ) sa ne fereasca Dumnezeu ne-am putea lipsi de ea !!!!!!!!!!
  • +1 (3 voturi)    
   tu nu sesizezi! (Vineri, 4 septembrie 2015, 9:44)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui ALIN

   "daca o sa supravietuiasca acei mici intreprinzatori care isi platesc taxele si lucreaza corect" - este extrem de improbabil, scopul noului Cod Fiscal nu este sa aduca mai multi bani la buget, ci tocmai sa ii EXTERMINE pe cei care lucreaza, pe cei ce produc!
   Ilici uraste de moarte pe INTREPRINZATORI, in special pe cei mici. Da, batranul kaghebist cu ranjet hidos are un respect comunist pentru tot ce este mare, foarte mare, asa ca Chevron, Lukoil sau Gazprom se bucura de consideratie la ei, dar micul intreprinzator autohton reprezinta dusmanul sau de moarte!
   De aceea face tot posibilul ca sa il elimine. Iar cu noul Cod Fiscal ar amari sanse sa reuseasca ...
 • +3 (3 voturi)    
  ... (Joi, 3 septembrie 2015, 11:38)

  Sarmis [utilizator]

  Bun, si dupa ce cresc impozitele de 20 de ori o sa apara Ponta la TV si o sa ne spuna ce de bani avem sub conducerea sa inteleapta. Apoi o sa apara si oligofrenul ala de la ANAF (am uitat cum il cheama) si o sa ne explice cum ANAF-ul se bate cu evaziunea. Asta in vreme ce DNA a inceput sa trimita in judecata pentru coruptie de la inspector la ministru.
 • +1 (1 vot)    
  relaxarea lor se bazeaza pe fiscalitate (Joi, 3 septembrie 2015, 21:45)

  anette [anonim]

  Au avut grija in forma noua a codului ca cei cu mai multe locuinte sa plateasca mai putin, iar cei cu una singura sub 150mp sa plateasca mai mult.
  Apoi, prin cresterea impozitului pe sedii de firme au grija sa distruga orice afacere mica, cu capital autohton.
  Masonii din consiliul fiscal au obtinut ce-au vrut, varianta finala de cod fiscal e cu totul alta.
 • +2 (2 voturi)    
  Taxe noi pt. intreprinzatori/proprietari (Vineri, 4 septembrie 2015, 10:46)

  Cetatean-roman [utilizator]

  Mai oameni buni, eu nu mai inteleg nimic.
  1) Pentru activitatea economica ce se desfasoara intr-un spatiu se plateste impozit pe venit.
  2) De ce sa mai plateasca inca o data proprietarul spatiului un impozit majorat pe proprietate, pt. ca in spatiul respectiv se desfasoara o activitate economica? Pot apare doua cazuri:
  a) Daca prorietarul a inchiriat spatiul plateste impozit pentru chiria primita.
  b) Daca prorietarul utilizeaza(partial sau integral) pt. el spatiul detinut, el este impozitat pentru venitul obtinut.
  Pungasii astia de guvernanti nu mai stiu ce sa impoziteze... Acum un an au mai obligat proprietarii pensionari sa plateasca CASS pt. venitul din chirii.
  Guvernantii astia plini de "titluri" si "doctorate" nu stiu ca taxele puse pe umerii intreprinzatorilor si proprietarilor sunt o frana pentru dezvoltarea economica a unei tari.
  • 0 (0 voturi)    
   Activitate economica PFA cu norma de venit, (Vineri, 4 septembrie 2015, 22:52)

   Gabi [anonim] i-a raspuns lui Cetatean-roman

   Din cate am citit inteleg ca PFA cu norma de venit, ce nu trebuie sa tina contabilitate ca PFA-ul in sistem real, deci nu isi deduce/deconteaza cheltuielile cu intretinerea spatiului ca nu are cum, dar care chiar isi desfasora activitatea economica in acel spatiu (acea locuinta), va plati impozitul cel mic? Pare ca deducerea cheltuielilor (trecerea lor in contabilitate) e singurul criteriu care determina cine plateste si cine nu. Probabil nu am gasit toate informatiile, dar marirea impozitelor pare cam discriminatorie daca deducerea cheltuielilor este singurul criteriu.
   • -1 (1 vot)    
    "Foame" mare in Romania... (Sâmbătă, 5 septembrie 2015, 0:15)

    Cetatean-roman [utilizator] i-a raspuns lui Gabi

    Legile sunt facute voit neclare pt. a putea fi interpretate cum vor dori autoritatile.
    Problema esentiala este ca nu se poate impozita
    destinatia unei locuinte. Nu destinatia ca atare(locuinta/punct de lucru/sediu social etc) aduce venit. Venitul se obtine in urma desfasurarii unei activitati. IAR ACEST LUCRU ESTE DEJA IMPOZITAT: ca venit din chirii(pt. proprietar) si ca profit al activitatii economica ce se desfasoara in spatiul respectiv(pt. chirias).
    Doar proprietatea si venitul se poate impozita. Numai niste pungasi si golani pot pretinde ca se poate impozita destinatia unui spatiu.
  • 0 (0 voturi)    
   Noul Cod Fiscal mai ia o piele de pe pensionarii c (Joi, 21 ianuarie 2016, 14:04)

   Gogu [anonim] i-a raspuns lui Cetatean-roman

   Am un spatiu de 34m.p. Ptr. care primesc o chirie de 1.ooo lei lunar.Platesc de 4 ori pe an,trimestrial adica, impozit pe venit 499/ 500 lei.(impozit chirie plus CASS)Deci in 4 luni din 12 pe an fac juma-juma cu statul (-cca 2.000 lei-an.imp. chirie)La asta se adauga taxele la as. de locatari, plus cheltuieli cu intretinerea cladirii.Cladirea e veche si chiriasul nu vrea sa repare, periodic, iar eu am zis ca bine voi repara eu.Acum voi mai plati incă 1.ooo lei in plus (exact chiria pe o luna!) taxa de evaluare a cladirii plus impozitul pe cladire majorat.Cladirea nu are gaze trase si.mi facusem socoteli sa fac o mica investitie, dar Noul Cod Fiscal ma da peste cap imi ia si bruma de banuti care imi mai ramanea
   Ma intreb cum incurajeaza ei clasa de mijloc?In mod normal, daca ai o mica afacere ar trebui sa-l scutesti pe om de aceste taxe, daca tu vrei ca tot mai multi romani sa faca ceva.Ptr. ca tu Guvernul iei impozitul pe venit, nene. Si ei destul!
   O tara guvernata de hoti , excroci si analfabeti!
 • 0 (0 voturi)    
  taxe pentru cei mici (Vineri, 4 septembrie 2015, 12:54)

  gigi1 [utilizator]

  nu se poate avea doar o casuta postala pentru corespondenta in loc de "sediu social" ca in alte tari civilizate? prea multe piedici pune statul firmelor mici
 • 0 (0 voturi)    
  uuuu (Luni, 9 noiembrie 2015, 20:39)

  ticu [anonim]

  Impozitul este definit ca o TAXA PE VENIT.
  Ce venit imi aduce apartamentul pentru care am platit impozitul pe salar, TVA pe locuinta, etc. etc.?
  Cumparam de cateva ori aceasta locuinta de la deferite institutii.
  Comunismul construia pentru cetateni. Astia doar ii jumulesc.
  Ar trebui sa protestam clar impotriva eliminarii acestui bir. NU vom mai avea nici bani de paine.
  Industria a fost defiintata, singura sursa de furat sunt salariile de mizerie. Nu se mai poate!
 • 0 (0 voturi)    
  :( (Joi, 26 noiembrie 2015, 18:36)

  vik [anonim]

  Tara asta este condusa numai de banditi!
 • 0 (0 voturi)    
  Mda (Joi, 10 decembrie 2015, 23:10)

  Cosimo [utilizator]

  Iar va trebui să ieşim în stradă... Şi de data asta presimt că va fi urât de tot.

  Sau să ieşim din ţară. Definitiv.
 • 0 (0 voturi)    
  impozite 2016 (Luni, 14 decembrie 2015, 1:51)

  daniel [anonim]

  Am un spatiu de birou de 110 mp pe care iau 300 eu chirie din care platesc impozit finante +cas , iar daca mai adaug in jur de 1300 eu pe an noul impozit sa-mi spuna cei ce fac legi si cei care le voteaza (inclusiv tovarasa invatatoare cea cu greva foamei care acum e senator, buna afacere si greva foamei), 16%+5,5 % x12luni=774 Eu / an +1300 =2074Eu /an impozite la stat din 3600Eu cati fac.Si raman cu 1526 Eu pe an. Atunci nu mai bine bag niste studenti si nu mai declar nimic si bag tot in buzunar ? intrebare pentru analfabetii de parlamentari care voteaza legi printre vizionarea filmelor xxx in parlament.Sau ma pun sa fac greva foamei poate ajung si eu in parlament.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by