Ce mai minte Victor Ponta. Serial in zece mii de episoade

de Vlad Mixich     HotNews.ro
Luni, 22 iunie 2015, 12:43 Actualitate | Opinii


Vlad Mixich
Foto: Cristian Stefanescu
„Există o condiţie majoră pentru ca dezinformarea să reuşească”, explică Ion Pacepa. „Şi anume aceea că o poveste trebuie mereu construită în jurul unui grăunte de adevăr care i-ar asigura credibilitate”. Victor Ponta, care nu este un mincinos oarecare, cunoaşte şi aplică foarte bine lecţia fostului general DIE.

Minciunile sale sunt complexe, rezistente, omul e un Michelangelo al politicienilor trombonişti şi, tocmai de aceea, minciunile sale merită colecţionate pentru tupeul lor nemaivăzut. Astăzi, avem un nou exemplar de colecţie.


Cu mândrie artistică ne anunţă Victor Ponta, din clinica de lux din Istanbul în care se recuperează, că „reducem preţurile la medicamente cu 20% pentru că guvernarea merge bine”. Grăuntele de adevăr este acolo: într-adevăr, preţurile plătite de statul român pentru medicamentele compensate vor scădea. Însă afirmația lui Victor Ponta este o dezinformare gogonată. Nu pentru că „merge bine” guvernarea se face această reducere. Motivele sunt cu totul altele.

De trei ani, de când este prim-ministrul României, Victor Ponta avea obligaţia legală să reducă aceste preţuri conform unui ordin dat de un ministru PSD (Ion Bazac), încă din 2009. Ordinul spune că preţul unui medicament compensat în România se fixează la nivelul celui mai mic preţ al aceluiaşi medicament dintr-una din cele 12 ţări UE la care se raportează România. Tot ordinul ministrului PSD menţionează că producătorii de medicamente sunt obligaţi să anunţe anual ministerul Sănătăţii că şi-au scăzut preţul la medicamente în funcţie de scăderile de preţ apărute în celelalte ţări UE.

Dar, în ultimii ani, majoritatea producătorilor din România nu au trimis aceste anunţuri şi nu au scăzut preţurile. Iar miniştrii succesivi ai Sănătăţii au închis ochii. Guvernul Ponta i-a închis 3 ani şi, astfel, s-a făcut părtaş la încălcarea legii.

Actualul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a susţinut că premierul Victor Ponta nu a fost informat de ministrul precedent, liberalul Eugen Nicolăescu, în legătură cu nerespectarea acestei legi. Cu toate acestea, încă din 2012 există un raport al unei instituţii britanice prestigioase, comandat chiar de Guvern, care enumeră medicamentele care sunt mai scumpe în România decât în celelalte ţări UE. Raportul a făcut la momentul respectiv valuri în presă şi, pentru a fi informat, era suficient ca Victor Ponta să se uite la televizor.

În februarie 2015, Victor Ponta recunoştea, probabil într-un moment de neatenţie, că “ştiu că producătorii sunt supăraţi şi de asta, din 2009 până azi, nu am făcut ce trebuia. Trebuia să facem mai demult”. Premierul se referea exact la scăderea acestor preţuri, care trebuia să se întâmple încă din momentul când Ponta a ajuns la putere. În loc de asta, miniştri succesivi din guvernul condus de el au semnat în repetate rânduri ordine prin care preţurile nu sunt scăzute, ci menţinute la un nivel ridicat (semnăturile aparţin lui Eugen Nicolăescu şi Nicolae Bănicioiu).

În România, preţurile multor medicamente compensate au ajuns atât de mari pentru că guvernul Ponta, în cârdăşie cu anumiţi producători de medicamente, nu a respectat legea în ultimii trei ani. Unul din motivele pentru care guvernul Ponta nu a respectat legea a fost că a dorit să acorde o compensaţie financiară producătorilor pentru taxa clawback pe care aceştia trebuiau s-o plătească. S-ar putea să existe şi alte motive, dar acestea ţin de investigaţii ale procuraturii.

Anul trecut, conform surselor HotNews, atât procurorii DNA cât şi oficiali ai Comisiei Europene au aflat de această învârteală şi, consecutiv, guvernul a fost nevoit să aplice legea. De frică. Nu pentru că “merge bine guvernarea”, cum dezinformează Victor Ponta.

Acest tip de dezinformări au devenit atât de obişnuite pentru Victor Ponta încât avem tendinţa să le ignorăm. Ne-am obişnuit cu răul şi, astfel, răul a început să se banalizeze. Asta nu trebuie însă să se întâmple. Oricât de frecvente ar fi, minciunile premierului României rămân la fel de nocive şi condamnabile, laolaltă cu toate instituţiile media care le preiau fără discernământ şi devin, astfel, mijloace de dezinformare în masă.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

31937 vizualizari

 • +56 (60 voturi)    
  Magistral (Luni, 22 iunie 2015, 12:55)

  mobile [anonim]

  Analiza scurta si la obiect!
  • -69 (81 voturi)    
   Epic (Luni, 22 iunie 2015, 13:14)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui mobile

   Desi si-a indeplinit programul de guvernare (reducerea TVA la paine, apoi la alimente, redeschiderea spitalelor, reintregirea salariilor si pensiilor) continuam sa zicem ca Ponta minte. Fantastic.
   • +39 (43 voturi)    
    mai usor cu pianul pe scari laudacule (Luni, 22 iunie 2015, 13:27)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Concret , cate spitale a redeschis Ponta?
    si care pensii le-a reintregit? ale parlamentarilor?
    Si spune-mi de ce toti cu care ma intalnesc imi spun ca anul asta e cel mai prost an( si sunt de la directori de firma mari pana la mici patroni). Oare statistica lui Ponta are alte cifre decat avem noi la firul ierbii?
    • -37 (43 voturi)    
     eu stiu de 3 (Luni, 22 iunie 2015, 14:24)

     numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     1 in Hunedoara (intr-un oras cu 20 000 locuitori, unde Boc a decis ca nu e nevoie) si 2 in Gorj (intr-o zona in care cel mai apropiat spital era la 50 km de drum de tara, dupa ce le-a inchis Boc). Le stiu pentru ca sunt la mine la tara, respectiv in orasul meu natal. Pensia bunicii mele a fost reintregita, apoi au fost aplicate maririle din ultimii ani. Alte intrebari domnule ?
     • +35 (39 voturi)    
      hahaha (Luni, 22 iunie 2015, 15:11)

      codo [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

      pensiile nu aveau de unde sa fie reintregite pentru ca nu au fost taiate. alte minciuni, domnule?
      • -19 (27 voturi)    
       zi zau cu limba scoasa (Luni, 22 iunie 2015, 17:41)

       unu [anonim] i-a raspuns lui codo

       Ai uitat de impozitarea pensiilor? S-a aplicat doar jumatate de an ca n-au apucat mai mult la putere basisti tai, sustinuti de Vladutz, basistul declarat de odinioara.

       Patronii aia cu care se intalneste alamiku de mai sus sunt probabil afectati de controalele ANAF. Nu mai pot sa fure in voie fara sa plateasca taxe si se vad pusi in fata gestionarii unei afaceri curate. Faliment scrie pe ei pentru ca nu stiu sa duca in spate o afacere curata, stiu doar sa fure.
       • +16 (18 voturi)    
        Gresit (Luni, 22 iunie 2015, 18:15)

        Anonim [anonim] i-a raspuns lui unu

        Impozitarea pensiilor nu a inceput cu "Vladutz".

        Impozitarea pensiilor se practica inca din 2003.

        Poftim aici un link, catre un blog ce e drept, insa foarte bine informat, cu referinte la legi:

        https://plano10.wordpress.com/2010/02/23/istoricul-impozitarii-pensiilor/

        Si inca un aspect: "Ministrul liberal Nicolaescu, din Guvernul Tariceanu, a introdus si contributia de asigurari de sanatate pentru pensiile mai mari de 1000 lei"
     • 0 (10 voturi)    
      Serios ? (Luni, 22 iunie 2015, 18:50)

      Tudor bugetar [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

      Unde in Hunedoara ?
     • +4 (4 voturi)    
      Faci Gorjul de rusine (Marţi, 23 iunie 2015, 9:01)

      Persuasive [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

      cantatorule in struna,aplaudacule.Ce va indeamna sa negati tot ce este atat de evident???Auzi la el,pensie reantregita,neantregule la cap.
    • 0 (0 voturi)    
     lol (Marţi, 23 iunie 2015, 12:24)

     Qu [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     Aia cu cel mai prost an e de 25 de ani incoace.
   • +37 (39 voturi)    
    Minciuni preluate de postaci! (Luni, 22 iunie 2015, 13:29)

    LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Nu avea in programul de guvernare reducerea tva la alimente, ci revenirea la tva de 19 la suta la toate, nu a reintregit decit cu 10 la suta salariile, 15 la suta fiind facuti de Boc, nu a reintregit pensiile pentru ca nu s-au redus (decizie CCR), alta minciuna repetata in fata naucilor de la PDL, care nu au reactionat sa nu-i supere pe uselistii de linga ei, nu a redeschis spitalele, ci doar 1-2, altele fiind date particularilor.
    Iar in acest caz, de fapt Ponta a dat timp de peste 3 ani bani mai multi producatorilor de medicamente, nu a redus preturile, ci le-a mentinut 3 ani, vreme in care producatorii si-au facut de cap. Un medicament produs in New Jersez, va spun din experienta proprie, costa acolo 52 de dolari un flacon, iar la Bucuresti 350 de dolari! SUA nefiind Canada, adica o tara cu medicamente ieftine. Acelasi producator a nimerit in raiul romanesc. Pentru el!
    • -27 (33 voturi)    
     pensiile s-au redus (Luni, 22 iunie 2015, 14:24)

     numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

     Dar prin impozitare, nu prin taiere.
     • +36 (38 voturi)    
      caporale (Luni, 22 iunie 2015, 14:35)

      vasile m [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

      vezi ca dezinformezi...desi asta e treaba ta.
      Pensiile sunt impozitate in continuare. Toti platesc impozit pe venit si CASS.
      Asa ca las-o moarta. Mai treci pe la popota si mai ia ceva din ratia soldatilor...ca asta ai facut toata viata...
      • -19 (25 voturi)    
       da bai (Luni, 22 iunie 2015, 15:20)

       numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui vasile m

       Platesc in continuare, dar venitul NET a fost reintregit iar ulterior s-au aplicat maririle (de fapt corectiile anuale cu inflatia). Ce e atat de greu de inteles ? Doamne fereste, ce greu e cu unii!
       • +16 (22 voturi)    
        Pfoai, ce specimene pot exista (Luni, 22 iunie 2015, 15:38)

        Anonim [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

        Ma, dar pe tine chiar nu te duce capul deloc! Numai tampenii zici.

        Hai sa o luam cu ABC-ul:

        Ca orice venit, si pensia se supune acelorlasi reguli.

        Pensia bruta = Pensia neta (ce primeste omul) + impozit + contributii.

        Pricepi?

        Nimeni nu lucreaza cu venitul net, ci doar cu cel brut!

        Impozitul pe venit e constant la 16% de cand a fost introdusa cota unica.

        Contributiile au aceleasi procente de multi ani, deci sunt procente fixe.

        Avand in vedere ca "Pensia bruta" NU A FOST REDUSA, din cauza deciziei CCR, rezulta, conform celei mai elementare aritmetici ca nici "Pensia neta" nu a fost redusa!

        E chiar asa greu de priceput aritmetica fundamentala de clasa a II-a ?

        Mai pe intelesul tau:

        Pensia bruta: neschimbata
        Impozit: neschimbat, procent fix
        Contributii: neschimbate, procent fix

        Rezulta astfel:

        NESCHIMBAT = Pensia Neta (cica necunoscuta) + COST FIX NESCHIMBAT + COST FIX NESCHIMBAT

        Rezolva aceasta ecuatie!
        • +6 (8 voturi)    
         Lasa-l ma (Luni, 22 iunie 2015, 20:19)

         sile [anonim] i-a raspuns lui Anonim

         Azu i-a venit fisa cu "Boc a taiat pensille", nu-l scoti din asta.
        • +3 (3 voturi)    
         Lasa-l,ca trebuie reantregit (Marţi, 23 iunie 2015, 9:02)

         Persuasive [anonim] i-a raspuns lui Anonim

         la minte.
       • +15 (17 voturi)    
        nici macar nu stii ce vorbesti (Luni, 22 iunie 2015, 15:49)

        Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

        Despre ce venit NET (o fi .NET de la Microsoft) vorbesti ! Vezi statisticile INS si BNR despre puterea de cumparare ajustata cu rata inflatiei si cursul de schimb si totul e in CADERE.
     • 0 (0 voturi)    
      2/3 (Marţi, 23 iunie 2015, 12:25)

      Qu [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

      Mai bine intreabati-va de ce 2/3 din banii cuveniti unui angajat ajung direct la stat.
      2/3 = contributii angajat, cont. angajtor si TVA.
   • +28 (30 voturi)    
    exact (Luni, 22 iunie 2015, 13:32)

    Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    este fantastic ca Ponta, in ciuda celor enumerate de tine si de A3, minte in continuare.
    a mai fost un episod in care se lauda el ca a marit dat nu's ce lege, cand de fapt l-a obligat CCR printr-o decizie.
    individul asta are obiceiul sa fure tot ce-i bun la altii.
   • +33 (35 voturi)    
    Dezinformezi (Luni, 22 iunie 2015, 14:01)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

    Inteleg ca il idolatrizezi pe mincinosul pathologic, dar se impugn niste corectii la dezinformarile tale, oricat de epic ai fi:

    1. Pensiile NU AU FOST reduse: se propusese masura de reducere cu 15%, insa masura a fost respinsa de Curtea Constitutionala.
    Doar pensile nesimtite au fost recalculate, si asta a fost un lucru bun.

    NU MAI DEZINFORMA: Pensiile NU AU FOST SCAZUTE. Sa repet asta pana pricepi?

    2. Salariile BUGETARILOR (mentioneaza asta mister adulator al patologicului, pentru ca salariul mediu pe economie a scazut, dar pentru voi socialistii numai sectorul public exista) au fost reintregite in baza unei legi de esalonare a reintregirii stabilit deja de catre guvernul anterior! Deci Ponta trebuia sa le reintregeasca, pentru ca asa era legea. Dar el se lauda cu lucruri initiate de altii!

    3. Redeschiderea spitalelor. Asta e slogan de cea mai infecta specie, marca pontalau si turcestii lui.
    Ia da exemplu, ce spitale au fost inchise in perioada 2008-2012, si au fost redeschise in perioada 2012-2015? Cu niste linkuri credibile.
    Altfel, ramane un slogan demn de antenna 3.

    4. Ponta promisese de fapt reducerea intregului TVA. N-a facut-o, abia acum vrea sa o faca, dar nu pentru popor, ci pentru alegerile de anul viitor. Asa cum a facut si cu TVA-ul la paine, inainte de prezidentiale.

    Ia explica matale, de ce a asteptat pontalaul 3 ani sa ia aceste masuri? Ca doar e prim sinistru din primavera lui 2012?

    5. Apropo, zicea pontalaul ca daca nu termina Autostrada Comarnic - Brasov, nu mai candideaza la Parlamentarele din 2016. Se tine de cuvant?

    6. Pontalaul promitea ca daca va ajunge sa fie urmarit penal, isi va da demisia. A facut-o?

    Uite epic: pontalaul minte cum respire, dar pentru turcestii spalati pe creier...el e imaculat.

    Fantastic ce redusi intellectual pot fi slugile lui! Asta e cu adevarat fantastic!
    • -24 (28 voturi)    
     esti dezinformat (Luni, 22 iunie 2015, 14:46)

     numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Anonim

     1. Pensiile au fost reduse, dar nu prin taiere ci prin impozitare.
     2. Ponta a zis ca reintregeste salariile. Daca legea a fost data inainte sa plece de "ceilalti", a fost un ajutor. Sa nu uitam ca PDL a avut legi pe care nu le-a respectat, deci legea aia era asa un populism
     3. Redeschiderea spitalelor este o realitate. Eu personal stiu spitale redeschise. Mergi in Moldova si Oltenia si o sa vezi ca s-au redeschis (frumosii ardealului nu au fost afectati de Boc). Inainte sa acuzi, informeaza-t, nu acuza si cere dovezi ca acuzele tale sunt false.
     4. Ponta a avut un mandat de 4 ani. A redus treptat TVA-ul, la paine, la alimente de baza si urmeaza si restul.
     5. E o lozinca electorala. Si Basescu a zis ca demisioneaza daca il suspenda parlamentul, si Antonescu a zis ca se retrage daca nu castiga referendumul. Face parte din declaratiile publice pe care trebuie sa fii prost sa le iei de promisiuni de guvernare.
     6. Nu am vazut minciunile din comentariul tau.

     Uite epic: manipulatul scrie ideile pe banda rulanta, asa cum le aude de la propagandisti.
     • +17 (21 voturi)    
      Vorbea propagandistul de dezinformare... (Luni, 22 iunie 2015, 15:17)

      Anonim [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

      1. Ma, dar destept esti. Pensiile erau impozitate si inainte de anul 2009. Despre ce reducere prin impozitare trolezi acolo?
      Iti mai repet o data. Pensiile NU AU FOST REDUSE!!! De cate ori sa iti mai zic?
      Procentele de impozit pe venit, asigurare de sanatate NU AU CRESCUT, de fapt nu s-au modificat semnificativ in ultimii 9-10 ani!

      2. Ponta a zis ca va respecta legea, practic asta a facut. Iar salariile deja incepusera sa fie readuse la nivelul dinainte de taiere. Ponta doar a continuat ceva, fiind obligat de o lege. NU E MERITUL LUI!

      3. Redeschiderea spitalelor e o minciuna si o fantezie din capul vostru. Cum zicea kpital mai jos, numarul paturilor scade continuu!
      Tu personal ai atata credibilitate pe cat are un mincinos pathologic diagnosticat cu schizofrenie! Asa ca poti tu sa zici ca stii personal si ca extraterestrii sunt roz-bombon cu picatele, la fel de valabila e afirmatia ta.
      Da linkuri credibile!

      4. Ponta inca are un mandat de 4 ani. Masurile luate au fost pur electorale, mai ales ca inca nu a arata de unde acopera gaurile din buget. Astfel, fie va urma o avalansa de noi taxe, fie o sa ramanem iarasi cu bugetul in fundul gol, cu deficit de 7-8%, asa cum ne-a lasat si Tariceanu!
      Logica economica spune ca daca reduce o taxa, ceea ce e foarte bine, trebuie sa arati impactul asupra bugetului.
      Deocamdata a taiat complet investitiile in special in infrastructura! Halal dezvoltare asa!
      Dar trolii ca tine nu au capacitatea intelectuala necesara sa priceapa astfel de "detalii".

      5. Ce are Basescu cu Ponta? Schizofrenie multa la tine? Da, Basescu a mintit ordinar! Si pontalaul minte si mai ordinar. Ce are sula cu prefectura?
      Pontalaul cu Comarnic - Brasov a declarat ca e pariul lui electoral, si-a legat toata imaginea de acel proiect de tepuire a RO.

      6. Daca nu ai vazut minciunile din comentariul meu, schimba-ti dioptriile.
      A promis ceva daca se intampla ceva. S-a intamplat acel ceva...si el se face ca poua.

      Vorbea propagandistul de banda rulanta. Trist esti!
     • +11 (13 voturi)    
      m-am lamurit (Luni, 22 iunie 2015, 16:31)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

      dar ma si amuz.
      sunt convins ca vi se poate gasi un loc in salon, alaturi de bolnavul tonta (minciuna lui e patologica) in cel mai bine dotat spital de psihiatrie din tara. sau preferati, pentru mai multa liniste, vreunul turcesc?
     • -15 (19 voturi)    
      minciuni sfruntate (Luni, 22 iunie 2015, 17:27)

      cameleonul [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

      Spuneau ca suntem noi spalati pe creier dar ei nu vad fapte concrete.
      1-sub Boc si Basescu au scazut pensiile
      2-sub Boc si Basescu s-au marit taxele
      3-sub Boc si Basescu s-au inchis spitale
      4-sub Basescu au furat de au rupt,vezi acum cazul Chiliman(PNL) 680 milioane euro si nu aveau bani de pensii la sectorul 1,Udrea,Cocos si lista-i lunga.
      5-sub Basescu au fugit medicii din tara datorita inchiderii spitalelor si coruptiei lui Boc.

      PONTA a facut urmatoarele.
      A crescut pensiile
      A micsorat taxele
      A crescut salariile la bugetari
      A scazut TVA la alimente ,servicii si mai nou scade pretul la medicamente
      Face totul pentru o viata mai buna pentru populatia saracita si distrusa de Basescu si Boc.
      • +9 (11 voturi)    
       Mai hooo!!! (Luni, 22 iunie 2015, 18:25)

       Anonim [anonim] i-a raspuns lui cameleonul

       Da mai hoo ma, ca deja ai luat-o pe aratura.

       Opreste-te, respira adanc, si Ia-ti medicamentele, calmantele sau ce ti-a prescris psihiatrul.

       1. Boc si Basescu NU AU REDUS pensiile: sunteti chiar asa dusi cu pluta de nu puteti pricepe acest adevar simplu?

       2. Taxele au fost crescute si de guvernul Boc, si de Ponta: sau pe langa schizophrenia paranoida, suferiti si de amnezie? Ati uitat deja de supraacciza pe combustibil? Asta doar ca exemplu

       3. Intr-adevar s-au inchis spitale, si asta din cauza subfinantarii cornice a sistemului medical, subfinantare continuata cu brio de guvernul Ponta

       4. S-a furtat de s-a rupt, e adevarat. Dar acum nu se mai fura. Adica Ponta cu dosarele de la Turceni, si Duicu, si cel pentru care e urmarit penal acum, se cheama ca e curat ca lacrima, nu? Sau fostul lui ministru de finante, Valcov, avea muzeu din donatii, nu?
       Pentru tine, anularea datoriei kazacilor e nimica toata, cele 600 mil de euro pierdute, sau evaziunea fiscala de la Lukoil, acoperita de Ponta, doar 300 milioane de euro, iarasi e nimica toata!

       5. Intr-adevar, incepand cu 2012, brusc si inexplicabil, medicii romani n-au mai fugit din tara. Toti au ramas si muncesc pe branci in paradisul romanesc! Toti il adora pe Ponta!

       Ma intreb, tu oare esti postac pontist platit, sau pur si simplu nu esti capabil sa gandesti singur si absorbi tot ce auzi la RTV si A3 ca fiind de buna?
       Sau v-a bagat internet la spitalul de "glumeti"?

       Pff....cata adorare pentru ponta!
     • +6 (8 voturi)    
      Mai prapaditule, (Luni, 22 iunie 2015, 18:42)

      canuta [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

      tine una de la " frumosii Ardealului":spitalul
      orasenesc Cisnadie(printre altele), "decit" ca a fost inchis. Pentru o mai buna informare, Cisnadie este orasul de linga Sibiu in care se faceau covoarele persane pe care le cumparau ai tai cind erai mic. Desi ma indoiesc, probabil ca umblai pe rogojina dupa
      servilismul pe care il manifesti!!
   • +26 (28 voturi)    
    Da, Ponta minte. (Luni, 22 iunie 2015, 14:27)

    kpital [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

    Se pare ca n-ai citit articolul. Si mataluta iti cam place sa minti.
    Asta cu redeschiderea spitalelor e doar o alta fenta din buric a lui Ponta (de fapt, chiar asta e subiectul articolului).
    Hai sa-ti desenez: nu conteaza cate spitale sunt, conteaza numarul de paturi acoperite de bugetul de asigurari de sanatate.. Si, nu's cum se face, dar cu cat "redeschide" Ponta mai multe spitale, de la an la an se imputineaza numarul paturilor:

    2012 = 125.639
    2013 = 123.127
    2014 = 121.579
    2015 = 120.579
    2016 = 119.579

    Sunt cifrele oficiale, ultimele 3 sunt extrase din H.G. nr. 449/2014 privind aprobarea Planului naţional de paturi pentru perioada 2014-2016.
    • -19 (21 voturi)    
     conteaza nr de spitale (Luni, 22 iunie 2015, 15:21)

     numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui kpital

     Pentru ca nu e acelasi lucru sa ai spital la 15 de minute de satul tau sau la 60 minute.
     • +15 (19 voturi)    
      Logica de postac (Luni, 22 iunie 2015, 15:44)

      Anonim [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

      Pai degeaba ai spital, daca asta e gol, nu te poate primi ca n-are paturi si nici consumabile.

      Ce folos sa ai cladirea deschisa, si sa scrie pe ea...spital?

      In linkul urmator, cauta la pagina 16:

      http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/csr2015/nrp2015_romania_ro.pdf

      O sa gasesti ceva de genul:

      "Pentru punerea în aplicare a Planului menit să reducă numărul de paturi din spitale în perioada
      2014-2016, prin adoptarea HG nr. 449/2014 s-a stabilit ca, la nivel naţional, numărul total de paturi
      aprobat să fie: i) 121.579 pentru anul 2014; ii) 120.579 pentru 2015; iii) 119.579 pentru 2016,
      aceste reduceri vizând atingerea indicatorului de 4,8 paturi10 la 1000 de locuitori. Prin OMS nr.
      618/201411 - intrat în vigoare la data de 30 mai 2014 – a fost aprobată detalierea pe judeţe a
      numărului total de paturi, pe anul 2014, fiind realizată o reducere cu 1548 a numărului total de
      paturi aprobat la nivel naţional12."


      Astfel, pontalaul asa deschide la spitale, de numarul de paturi la 1000 de locuitori trebuie sa scada pana la 4.8 paturi/1000 loc. Asta plecand de la o medie de vreo 6.5 paturi/1000 loc acum vreo 4-5 ani.

      Daca pentru tine asta inseamna redeschis de spitale, atunci inseamna ca ai ajuns in starea necesara pentru a iti lua medicatia!
     • +16 (18 voturi)    
      Conteaza numarul de spitale (Luni, 22 iunie 2015, 15:54)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

      mizere unde stau doi bolnavi in pat sau reducerea efectiva a numarului de paturi, a calitatii spitalelor si a mizeriei crunte. Precum e clar numarul de paturi s-a redus deci o minciuna cu redeschiderea spitalelor (deschid doua si reduc numarul de paturi la o treime). Cat de ticalos trebuie sa fii sa sustii astfel de minciuni de doi bani. Chiar daca esti un nenorocit de troll platit tot ar trebui sa-ti fie rusine sa sustii asemenea aberatii cand toata lumea stie ca e o minciuna.
     • +3 (3 voturi)    
      Asa-i caporale,una-i prostia (Marţi, 23 iunie 2015, 9:05)

      Persuasive [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

      si cu totu' alta idiotenia.
   • +17 (21 voturi)    
    Si a facut autostrazi intr-o frenezie (Luni, 22 iunie 2015, 15:14)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Dar cum ramane cu Oltchim, cu Kaimunaz, cu Hidroelectrica, cu Compania aia a carbunelui, cu Mehel...etc etc????
    Si furtul tot furt ramane...nu conteaza ca "a facut". of of of , tot romanul apune ca "a facut", ce daca a furat...si tu ai fi furat in locul lui.
    hahahahah
    • +8 (10 voturi)    
     m-ai facut sa rad (Luni, 22 iunie 2015, 18:34)

     was [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

     cu adevarul romanesc "ce daca a furat...si tu ai fi furat in locul lui."
     desi ar fi trebuit sa plang...
     De multe ori am auzit fraza asta, si ceea ce este surprinzator (desii traim in Romania) este ca mai mult am auzit de la oameni culti si instariti prin munca din propriile forte, care au trait si muncit mult timp in strainatate, in tari din top 10 privind nivelul de trai
   • +9 (13 voturi)    
    Paine si mai ales circ de la premierul penal (Luni, 22 iunie 2015, 15:28)

    Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Consumul de paine nici nu a crescut nici nu a scazut dar insarile la buget DA ! (cerere perfect inelastica )
    Reducerea tva o masura populista pt stupid peopel.
    Cu toate ca pentru inchiderea spitalelor PSD a ararat cu degetul spre guvernarea Boc, de cate ori s-a ivit ocazia, si desi au promis, tot de atatea ori, ca vor remedia situatia, in fapt, de la vorbe la fapte diferenta este una ca de la cer la pamant.
    Potrivit unei analize econtext.ro, in cei trei ani de guvernare, din cele 61 de spitale inchise in 2010 de Emil Boc, Ponta Viorel a redeschis doar unul.
    Prin spitale înţelegem toate tipurile de unităţi sanitare (ambulatorii de specialitate, policlinici, dispensare, centre de sănătate, sanatorii balneare, unităţi medico – sociale, centre de diagnostic şi tratament, cabinete medicale, laboratoare medicale, centre de transfuzie etc.).
    Pensiile speciale au fost repuse pe tapetul "alesilor " !
   • +11 (13 voturi)    
    A indeplinit fictiv (Luni, 22 iunie 2015, 15:47)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    In lumea reala preturile au crescut nu au scazut, puterea de cumparare a scazut nu a crescut, calitatea serviciilor medicale de stat s-a prabusit cat despre "reintregire" e o gluma de spus la turci. Cu adevarat fantastic.
   • +10 (12 voturi)    
    se pare ca (Luni, 22 iunie 2015, 16:22)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    intre cele doua canale auditive exista un mare vid cauzat de decesul neuronilor si autodistrugerea sinapselor. exceptie fac, probabil, conexiunile legate de respiratie, papa, pisu, caca.
    altfel nu se explica de ce vi se poate aplica zicala "pe o ureche ti-a intrat si pe cealalta ti-a iesit" .
    daca va veti reveni (am o mare indoiala dar, speranta moare ultima), probabil nu numai ca veti citi dar veti si putea intelege ceea ce cititi. altfel, formolul va asteapta.
   • +6 (8 voturi)    
    Nu sesizezi diferența. (Luni, 22 iunie 2015, 17:58)

    vali47 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Dacă Ponta vedea la televizor și nu se vedea la televizor,observa că medicamentele se vindeau mai scump în România decât în alte țări și că media a prezentat acest material cu 3 ani în urmă.Cine ne dă banii înapoi pentru medicamentele plătite mai scump cu voie de la guvern prin listele de medicamente compensate?Deci guvernul Ponta ne-a furat 3 ani de zile.Asta da o realizare a lui Ponta-un furt la plata medicamentelor.Omenos Ponta ăsta,cu bolnavii !
   • +6 (8 voturi)    
    Si ce ar trebui (Luni, 22 iunie 2015, 18:21)

    canuta [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    sa facem? Sa mintim noi ca ponta nu minte?
   • +7 (9 voturi)    
    Cu adevarat epica (Luni, 22 iunie 2015, 20:10)

    CristiC. [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Este explicatia lui Banicioiu.

    "Actualul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a susţinut că premierul Victor Ponta nu a fost informat de ministrul precedent, liberalul Eugen Nicolăescu, în legătură cu nerespectarea acestei legi."

    Deci legile sanatatii sunt cunoscute doar de ministrul in functie. Cand se schimba ministrul e haos total. Face fiecare ce vrea pana se trezeste unul mai inteligent care se apuca de sapat si mai descopera o lege mai veche si atunci repede se pune s-o aplice.

    Pai stiti ce? As vrea si eu sa pot sa nu platesc impozite. Si cand ma trezesc cu popriri de la ANAF sa le spun "pai mie nu mi-a spun nimeni ca trebuie sa platesc".
   • +3 (5 voturi)    
    Sa-l pensionam pe Ponta premier penal ? (Luni, 22 iunie 2015, 21:55)

    Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Ponta Viorel Penal: " Sa ajutam oamenii cu dizabilitati e mai important decat sa facem drumuri sau aeroporturi" ?!
   • +3 (5 voturi)    
    Vezi pe hotnews: (Luni, 22 iunie 2015, 22:16)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier.
   • +1 (1 vot)    
    Domnu' gradu (Marţi, 23 iunie 2015, 12:48)

    transpenibilus [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

    Nu insistati cu ineptia "reintregirea salariilor si pensiilor".

    Intrebati ORICE PENSIONAR DIN ROMANIA, pensiile nu le-a taiat NIMENI, deci nu pot fi reintregite. Coloneii si generalii de popota, eroii neamului din fratia lui DOGARU, nu sunt pensionari ci PROFITORI SOCIALI.
 • -32 (44 voturi)    
  USL (Luni, 22 iunie 2015, 12:58)

  cameleonul [anonim]

  Ce nu intelegeti voi e ca proiectul psd+unpr+alde are priza la public mai mult decat orice PNL(pdl)vopsit ,atata timp cat Ponta reduce taxele,tva,si guverneaza pentru saraci.
  Comunica foarte bine ,dovada stau sondajele 47 % dupa 3 ani de guvernare.
  Foarte bine face ca minte dovedeste ca nu e prost ca Basescu sa spuna prostii ca aia cu reducerea pensiilor.
  Poate sa fure ,sa minta ,nu ne pasa ,tot ce conteaza e poporul daca ne da si noua cat de putin il vom vota,daca taie vreo pensie in afara de cea a lui Basescu ,Boc,Udrea.....il vom da jos.
  • +30 (34 voturi)    
   Ai invatat singur sa minti (Luni, 22 iunie 2015, 13:18)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui cameleonul

   sau ai studiat la Stefan Gheorghiu?
   • -21 (25 voturi)    
    tu te mai suporti ? (Luni, 22 iunie 2015, 13:29)

    numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    ca tara te vrea in siberia
    • +15 (17 voturi)    
     Offf (Luni, 22 iunie 2015, 14:49)

     Anonim [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

     Ti-ai dat arama pe fata. Vorbesti ca un destoinic urmas Stalinist.
     Imediat, orice nu ne place, deportam in Siberia.

     Auzi, tara nu esti tu, sa vorbesti tu in numele ei. De fapt, eu pe tine te vreau in Siberia!
     Nu vorbi tu in numele meu.

     Esti prea propagandist pentru a merita astfel de privilegii.

     Si nu, dupa cum se vede pe aici, intrebarea ar trebui sa ti-o pui asa: tu reusesti sa te mai suporti pe tine?
     • -15 (17 voturi)    
      ha ha (Luni, 22 iunie 2015, 15:22)

      numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Anonim

      Ipocrizie curata. Voi trimiteti zilnic votantii PSD in Rusia sau in puscarii, iar acum brusc s-a trezit in tine ratiunea.
      • +9 (11 voturi)    
       Schizofrenie iarasi multa? (Luni, 22 iunie 2015, 15:56)

       Anonim [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

       Cu acutizare paranoida?

       Nu stiu la cine te referi tu cand zici ca "voi", insa eu n-am trimis pe nimeni in Siberia.

       Si oricum, acele cereri de a merge in Siberia, dupa cum am observat eu, vin tot in urma replicilor propagandistilor comunisti care fac referiri la astfel de debortari.

       De fapt, fix asa cum ai facut tu acum. Al naibii, respecti la litera portretul propagandistului!

       Vorbea propagandistul de ipocrizie...asta e buna! Traiesc sa o vad si pe asta.
       Dar ma gandesc ca pentru unii ca voi, nu e problema ca obrazul nesimtirii sa fie la fel de gros precum zidurile beciurilor Lubiancai.
       • -9 (11 voturi)    
        pai nenea (Luni, 22 iunie 2015, 16:18)

        numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Anonim

        atunci citeste si comentariile semenilor tai, ca sa vezi cu cine te aduni, apoi incepe sa judeci raspunsurile ironice pe care le dau eu la adresa voastra.
        • +8 (10 voturi)    
         nenea... (Luni, 22 iunie 2015, 16:47)

         Anonim [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

         nenea, eu le citesc pe toate. Si ale propagandistilor, de ambele tabere, si ale oamenilor normali, asa ca mine, care isi exprima dezaprobarea la ineptiile astora ca tine, care il mangaie la fundulet pe ponta zilnic.

         Raspunsurile tale care se vor ironice sunt atat de lipsite de logica si coerenta, incat nu poti sa nu te intrebi cand ti-ai luat ultima data medicatia. Poate a trecut prea mult timp...

         Eu stiu cum cine ma adun. Cu oamenii normali care pot sa si judece lucrurile, si care se bucura de libertatea de expresie pentru a isi expune parerile lor proprii si libere, care nu le sunt zilnic impuse de sefi.

         Si mai stiu si tu cu cine te aduni, oameni tristi, care isi vin timpul incercand sa imprastie propaganda pe bani, dar care nu sunt lasati sa devieze prea mult de la manualul de raspunsuri ale "Partidului"!

         Dar chiar si printre voi, unii parca reusesc sa arate o coerenta logica, insa altii ca tine parca arata doar schizofrenie! Sau prea mult alcool...cine stie!
   • +13 (15 voturi)    
    Nu minte saracul... (Luni, 22 iunie 2015, 14:04)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui emil bobu

    El nu minte, e doar lobotomizat. Nu cunoaste altceva in afara de "Partidul ne da si ne vrea prosti"!
    E specimenul perfect de "om nou comunist": leguma, cu capul folosit doar ca propta sa nu ii ploua in gat, cu creierul neted ca un patinoar, si cu principii de viata puternice, dar care lipsesc cu desavarsire: lasa-i pe aia sa fure mult, dar macar sa ne lase si pe noi sa furam ceva, sau sa ne dea si noua ceva din ce fura ei!
    • +3 (5 voturi)    
     Nu este deloc lobotomizat. (Marţi, 23 iunie 2015, 6:46)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui Anonim

     Minte cu nerusinare si o face cu buna stiinta, la fel ca si Tonta. S-a autodeclarat borfas (solidarinzandu-se cu Sova), dupa care spune ca l-au facut altii borfas (asta e una din multele lui minciuni nesimtite).
  • +13 (15 voturi)    
   reprezentativ pentru turma (Luni, 22 iunie 2015, 13:22)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui cameleonul

   Sinceritatea cameleonului nu poate decat sa contrasteze cu mitonamia pontacului si sa arate cat de mult mai este pana departe: 47% vor tatuc, bun rau, mincinos, hot, nu conteaza; important e sa lase cateva fire de iarba in ieslea oilor. Ce e aia guvernare responsabila? nu sunt drumuri dar nici alternative la drumuri (avioane, trenuri), nu sunt spitale si medici decat pentru jumatate din populatie dar nici alternativa la ele (facilitarea tratamentului in strainatate sau in privat), scoala produce ministri ai transportului filosofi cu facultatea la craiova (=mama acasa), in concluzie: NU NE PASA. Noi vrem firele noastre de iarba de zi cu zi. Amin!
  • +10 (12 voturi)    
   cred ca (Luni, 22 iunie 2015, 14:42)

   vasile m [anonim] i-a raspuns lui cameleonul

   te supraevaluezi, tu nu poti fi cameleon, cel mult rama.
   Cameleonul are niste proprietari interesante, poti spune ca este chiar inteligent.
   Tu te complaci in postura de rama, multumita ca "ii se da" sau ca nu este strivita.
   Chestie de punct de vedere...ramuire placuta incontinuare.
  • +6 (8 voturi)    
   asa, asa (Luni, 22 iunie 2015, 18:17)

   Lol Lolovici [utilizator] i-a raspuns lui cameleonul

   "Poate sa fure ,sa minta ,nu ne pasa ,tot ce conteaza e poporul daca ne da si noua cat de putin il vom vota"

   Exact asta e gandirea celor care il voteaza, ai rezumat bine. Gandire complet gresita, dar reala. E gandirea de taran legat de glie care se bucura cand nu il mai asupreste asa tare boierul, cand ii mai da si lui ceva maruntis din avutia lui, facuta tot pe spatele lui. Daca asta vrei sa fii, taran legat de glie, treaba ta. Eu as prefera sa nu.
 • +18 (20 voturi)    
  Evolutie (Luni, 22 iunie 2015, 14:17)

  Leon [anonim]

  PSD, tovarasul victor ponta personal au reusit acolo unde PCR si geniul Carpatilor au dat gres: sa se mentina la putere dind boborului suveran 100 de lei in plus la salar. Traiasca PSD si maretul sau conducator!
 • -6 (8 voturi)    
  raspuns (Luni, 22 iunie 2015, 14:53)

  mircea [anonim]

  flecariti sa va aflati in treaba
 • +9 (13 voturi)    
  Fantastic, cati is pro cercopitecul mitoman (Luni, 22 iunie 2015, 15:18)

  Parzivall [utilizator]

  Probabil le pica si lor niste firimituri cu iz de borfash.
 • +10 (12 voturi)    
  Bine punctat (Luni, 22 iunie 2015, 15:23)

  BDlamunte [utilizator]

  Foarte bun articolul!
  Asta am observat si eu: tot ce se intampla in tara este intors de Ponta ca sa para o realizare pentru guvern. Pana si prostiile sunt facute sa para lucruri pozitive. Le putem lua pe rand. Preturile la medicamente scad? Bagam 'merge economia'. Cu Rosia Montana a ramas ca in plop? 'gandim problema in mod responsabil nu ca altii'. Cardul de sanatate e un esec? Dar uite, 'facem economie'. Sanatatea romanilor e record negativ european? dar 'reforma continua'. Mor batrani prin spital? Imediat 'vom lua masuri'. Ce masuri cand doctorii sunt plecati din tara??? Mai vopsesti 1% din saloanele din spitale? Ponta e un sinistru! Un gura-bogata care minte cu naturalete, dezinvolt, cu mult talent. In combinatie cu o presa aservita si mai ales, nepregatita profesional, mesajele lui au impact. De cele mai multe ori presa preia orice spune Ponta si sare pe orice subiect arunca primul ministru pentru ca e usor, e simplu sa iei un subiect si sa faci misto de el. Acum presa rumega subiectul "genunchiul' cand subiectul fierbinte "Sova" se raceste binisor.
 • +10 (12 voturi)    
  Vajnicul Colonel (Luni, 22 iunie 2015, 17:40)

  sanlav [anonim]

  Nu mai raspundeti pseudonimului ColonelTurcescu sau altora ca el.

  E un "inflamator" aflat in solda cuiva, platit sa deturneze sensul original al unor articole considerate "daunatoare" ...

  Va irositi timpul si/sau nervii inutil.

  PS : Articolul plezneste bine ! Felicitari !
  • -2 (6 voturi)    
   indeplinit (Luni, 22 iunie 2015, 18:46)

   was [utilizator] i-a raspuns lui sanlav

   ...si deturnarea de la subiect a fost indeplinita. Dovada stau comentariile de mai sus, majoritatea lor ori raspund direct la postacul ColonelT sau indirect fara a avea vre-o legatura cu subiectul propriu zis, care? ca sunt derutat...
 • +1 (3 voturi)    
  reintregirea pensiilor (Luni, 22 iunie 2015, 21:48)

  Ana [anonim]

  Adevarul despre pensii.
  Boc a introdus retinerea CASS de 5.5%,de la pensii ce depasesc 750 lei.Pana atunci se retinea de la !000.
  Impozitarea diferentei de 250 lei(13,7lei)a ramas valabila si acum.Deci am pierdut pt totdeauna 13.7lei.
  Intradevar,Ponta a inapoiat si a mai redat niste bani,dar pensia nu a mai fost reintregita niciodata.Diferenta de bani redata provine din aplicarea gresita de catre guv.Boc a impozitului CASS.Acesta s-a retinut pt intreaga pensie mai mare de 750 lei si nu pt sumele ce depaseau 750(asa cum se impoziteaza numai sumele ce depasesc 1000 lei nu intreaga pensie mai mare de 1000 lei.Diferenta,aprox 40 lei ,a fost adaugata la pensia neta.Aceasta a fost reintregirea.Apoi au fost inapoiate,in rate,sumele retinute in plus prin aplicarea gresita a legii.
  • +1 (7 voturi)    
   Deci, (Marţi, 23 iunie 2015, 5:02)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Ana

   Deci,

   Boc a luat din pensii, Ponta a dat ceva...poate nu tot ce a promis, dar a dat! ... Si totusi, concluzia ta e ca Ponta e rau si Boc a fost bun.
   • -1 (1 vot)    
    Ponta "a dat" ca pentru prostii ce-l voteaza! (Marţi, 23 iunie 2015, 11:05)

    lili [anonim] i-a raspuns lui newlook

    In timp ce Ponta si PSDistii lui fura milioanele de Euro(ati vazut ultima Declaratie de avere a lui Ponta???! Ce parere aveti despre averea uriasa a unui presedinte de partid social-democrat votat de saracii Romaniei?!), Ponta le "da" amaratilor de pensionari 40 Lei crestere medie a pensiei in Romania, pensie medie care este de 887 lei acum!!!
    Asta le "da" Ponta pensionarilor!
    Comparati cu averea uriasa a lui Ponta, Dragnea si a celorlati lideri PSDisti corupti si bogati!!
    Numai ca majoritatea pensionarilor au pensii SUB pensia medie!!!
    Le "da" Ponta ala bun, asa-i?!
    Rusine, o rusine de individ mincinos si ipocrit!
    Sila!
 • -1 (1 vot)    
  A da si a lua... (Marţi, 23 iunie 2015, 7:53)

  sfinxsoft [utilizator]

  Cele doua verbe preferate ale romanilor.
  Buba e ca in ignoranta majoritatii, ca tot se laudau niste postaci mai sus ca au 47%, nu conteaza ca pierd bani pe banda rulanta prin asemenea masuri, important e ca li se da. Cai verzi pe pereti sa fim exacti ca scaderile de pret au fost atat de marginale incat in rata inflatiei nu sunt nici la a 5-a zecimala.
  Dar e important sa punem acciza pe motorina(cum zicea berceanu sa geama aia cu q7), taxe pe stalp, sa impozitam corespunzator micii intreprinzatori si in timpul asta sa putem sa rezolvam si noi tunurile noastre, astea mari, cu medicamente, rusi, kazahi,pensii specialle(urmeaza, nu vorbesc doar de parlamentari).
  De unde sa sti papagalii astia cu e cu economia si cand se vad efectele masurilor bune/proaste?
  Guvernul asta ne-a intarziat vreo 3 ani, asta e de fapt problema.
  P.S. Unde scrie ca a furat chiliman doar pana in 2012?
  Asta chiar a fost tare;)
 • -1 (1 vot)    
  minciuna din Turcia....Olanda ce-o zice?! (Marţi, 23 iunie 2015, 10:58)

  lili [anonim]

  "Din Turcia, V Ponta a intrat telefonic în direct la Antena 3, a început să vorbească, dar a uitat un amănunt: ce s-a întâmplat a doua zi este „scandalos”
  Mi-a spus Nicu Bănicioiu că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Bănuiesc că pentru mine se blocau două etaje la Spitalul Militar, ori nu am vrut să se întâmple acest lucru”, a afirmat Ponta.
  Surse din secţia de ortopedie a Spitalului Universitar spun însă că pentru soţia ambasadorului Olandei nu a fost blocat niciun etaj şi că, mai mult, aceasta le-a cerut în mod explicit cadrelor medicale să fie tratată ca un pacient de rând. Informaţia este confirmată şi de un pacient aflat în acel momement în spital, chiar în aceeaşi secţie în care era internată Cristina van Bonzel Gomez. Jurnalistul Ovidiu Marincea a scris să a fost îngrijit de aceeaşi asistentă medicală ca şi soţia ambasadorului şi că în secţia de ortopedie s-au făcut operaţii în tot timpul în care s-a aflat el acolo. „Doamna ambasador a fost tratată fix ca oricare pacient. Şi eu la fel. Şi doamna Dincă, bătrâna care a facut nopţi albe şi a stat lângă mine. Şi “Colonelul”, care de la Tramal si Morfina credea că e acasă. Şi ceilalţi. Eram internaţi oameni simpli”, a scris jurnalistul. „Cum să spui la Antena 3 că pentru doamna ambasador s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar şi că pentru tine s-ar fi blocat două, când eu am stat acolo, Victore, la acelaşi etaj, lângă rezerva ei?”, s-a întrebat acesta.
  Contactaţi de gândul, reprezentanţii Ambasadei Olandei la Bucureşti nu au vrut să intre într-o polemică cu premierul, precizând că este vorba despre viaţa privată a diplomatului şi a soţiei acestuia şi că singurii care pot formula un răspuns sunt reprezentanţii Spitalului Universitar."
  http://www.gandul.info/din-turcia-victor-ponta-a-intrat-telefonic-in-direct-la-antena-3-a-inceput-sa-vorbeasca-dar-a-uitat-un-amanunt-ce-s-a-intamplat-a-doua-zi-este-scandalos-14486843.html
 • 0 (0 voturi)    
  Demisia (Marţi, 23 iunie 2015, 11:14)

  RobertDinca [anonim]

  Mai doreste cineva in tara aceasta demisia domnului Prim Ministru pentru acuzatiile ce i se aduc?
  http://www.petitieonline.net/petitie/pentru_cercetarea_premierului_victor_ponta_conform_solicitarilor_dna-p00163142.html
 • +1 (1 vot)    
  Apel catre dl. Vlad Mixich (Marţi, 23 iunie 2015, 12:03)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Cand am mai citit astfel de articole prin care se demonteaza manipulari ale unor politicieni, am apelat la autorii respectivi sa purceada la un serial dedicat unor astfel de demontari, indeosebi cele bazate pe jumatati de adevar, ca in cazul de fata. Respectivii (CTP sau IC) inteleg dece nu au urmat apelului meu, pentru ca ei insisi recurg deseori la manipulari.
  Poate dvs., Domnule Mixich, veti initia un serial, de ex. sub titlul "Cum mai manipuleaza politicienuii nostri", sau chiar "Cum mai manipuleaza haita de la A3".
 • 0 (0 voturi)    
  Bonus la articolul d-lui Mixich (Marţi, 23 iunie 2015, 12:06)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Adunate intr-o perioada de cateva zile de pe diverse forumuri:
  "Un Pinochio. Un Mikey Mouse. Murdareste totul. Un incapabil. Mare scula. Un mascarici. Un imberb. Un pulifrici. Un Neica Nimeni. Las, obraznic si razgaiat. Plagiatorul mitoman. Un hot si un mincinos dovedit. Un gunoi. Minte ca un copil mic. Un carierist. Pisic mieros si parsiv. Un incompetent. Un snob dambovitean. Minte mai mult decit respira. E bolnav!! E plin de el. E dus cu pluta. E penibil si caraghios. Superficial. Marele plagiator. Va sfirsi probabil in puscarie ca si inaintasul sau. Comportament de om frustrat. Un limbric. Are probleme la mansarda. Acest idiot vesel. Mincinos, impertinent, grandoman, incompetent, las. Un mascarici vesel. O caricatura politica. Un neispravit cu ranjet de hermafrodit. Mai slab, mai ridicol si mai de batjocura decat ne-am putut imagina, in cele mai negre vise. O rusine. Nu-i normal. E gretos. Un ipochimen. Ceva nu e in regula cu tipul. Un mitoman. O rapandula. Derbedeu fricos si mitoman. Un dezastru. Un derbedeu. Un neispravit. Vai de mama noastra, ce cretini au ajuns sa ne conduca! Acest palavragiu obositor. Un iresponsabil si nimic mai mult. Urgent, un control medical! Tribuna lui e Latrina 3. Imi provoaca sila si stare de voma. O ciuvica pe o ramurica. Un pacalici gaunos si las. Are un tupeu porcesc. Progenitura borfasului Nastase. O nulitate absoluta. Primul mincinos al Romaniei. Labil, pervers. Culmea ridicolului, penibilului si incapacitatii. Minte de ingheata apele. O pata pe obrazul nostru. Un nemernic. Mascariciul asta. Dezgustator! O calamitate. Un penibil. Un babuin. O spurcaciune. Otraveste viata romanilor. Un zero barat. Un papagal. Hotul striga hotii! Un impostor de doi lei. Un borfas. Un derbedeu. Un panglicar. Un maramoi ticalos si obraznic. Un mameluc."
  "Un cameleon, un ticalos fara onoare si demnitate, un ignorant gaunos si flecar, un mitoman, un mitocan, nerusinat si golan, iremediabil corupt, un zero barat, un pui de comunist arogant si ipocrit
 • 0 (0 voturi)    
  Tradatorul (Marţi, 23 iunie 2015, 12:23)

  Qu [utilizator]

  Ion Pacepa ne explica... este in masura. E cel mai mare tradator de tara in viata !
 • -1 (1 vot)    
  Curiozitate... (Marţi, 23 iunie 2015, 18:22)

  Tati [anonim]

  De acord cu tot ce spui privind minciunile luiPonta, insa am o curiozitate : Minciunile ,spuse cu duiumul timp de 10 ani de fostul Presedinte Basescu, de ce nu au avut impactul unor articole asemanatoare din partea Dvs ? Nu era un castig privind adevarul necesar in societatea noastra ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by