Victor Ponta a declarat vineri publicatiei L'Express, cu cateva ore inainte de respingerea motiunii de cenzura, ca este dezamagit ca presedintele Klaus Iohannis a tinut partea PNL si ca opozitia foloseste procurorii in scopuri politice. Premierul a spus si ca isi va da demisia imediat daca va fi condamnat de justitie.

Victor PontaFoto: Agerpres

Seful Guvernului a spus ziarul francez ca este "dezamagit" de seful statului.

In ultimele sase luni a jucat rolul de arbitru de care tara avea nevoie. dar in ultimele zile a fost de o singura parte, cea a partidului sau. Cred ca a fost supus la o presiune mare din partea anturajului sau", a declarat Victor Ponta.

Premierul a sustinut si ca procurorii sunt folositi de opozitie si a acuzat faptul ca ancheta DNA a demarat in acelasi timp cu motiunea.

"Am remarcat si ca am fost chemat in fata DNA exact cand opozitia a impus o motiune in Parlament. Nimeni nu crede in coincidente. (...) Cred ca opozitia a folosit procurorii pentru scopuri politice. Daca judecatorii vor spune ca sunt vinovat, voi demisiona in acelasi moment. Procurorii pot sa ma acuze, dar justitia este facuta de judecatori. Pana acum, nu am aparut niciodata in fata unui judecator", a declarat Victor Ponta.