Senzational de plicticoasa viata cu noul presedinte ales al Romaniei

de Vlad Mixich     HotNews.ro
Luni, 24 noiembrie 2014, 15:58 Actualitate | Opinii


Vlad Mixich
Foto: Cristian Stefanescu
Cea mai bine vândută carte* astăzi în România este una din cele mai aride pe care le-am citit în ultimii ani. Motivul e simplu: descrie un personaj foarte plicticos.

Cei care au cumpărat-o să afle o mică bârfă, au luat ţeapă. Cei, ca mine, care au sperat că vor găsi suficient material pentru un profil psihologic, au luat ţeapă. Cei mai serioşi, care căutau creionarea unor soluţii la probleme serioase, au luat şi ei ţeapă.

Nici căpitan de navă. Nici liceean dormind prin gările Parisului. Nici barbă de Cuza-vodă. Nici fost ştab comunist. Nici cinci neveste. Nimic, frate! Disperare pentru orice suflet tabloid.

Klaus Iohannis are strămoşi „de condiţie medie”. Familie cu „bibliotecă de oameni normali”. Viaţă privată „fără nimic spectaculos”. În timpul liceului nu a chiulit „pentru că nu l-a interesat”. Deşi are toată familia emigrată, expediază robotic chestiunea: „nu am văzut niciun motiv pentru care să plec”.

Secretul iubirii conjugale în universul lui Klaus Iohannis e „străduinţa”. Înţelegeţi acum minunea?

Acest personaj sobru urmează să fie preşedintele unei ţări ne-egalate în ridicarea fustelor politice. Să numeşti un pastor director peste un circ e începutul ideal pentru o epopee sau o parodie. Rămâne de văzut în care din cele două direcţii va evolua mandatul lui Iohannis.

Soţia sa, Carmen, va juca un rol important, cum a făcut-o şi în cei 14 ani petrecuţi de Iohannis la primăria Sibiului. Consilierii noului preşedinte vor avea mai multă influenţă decât cei din epoca Băsescu, deoarece Iohannis aşteaptă de la fiecare „implicare activă şi soluţii”.
 
Politic, Vasile Blaga este descris ca „om de bază”, apreciat pentru „tărie şi perseverenţă”. Iar PNL-ul este copios menţionat în cele pozitive, şi deloc în cele negative - oameni corupţi la vârf, prea mare flexibilitate, liberalii fiind aliaţi în ultimii ani pe rând cu orişicine (altfel, păcate ale tuturor partidelor).

România va avea în centrul sistemului ei politic un mare adversar al centralismului. Una din puţinele poveşti personale din carte descrie marea jignire ce i-a fost adusă de Guvernul României când, în 2005, la semnarea tratatului de aderare la UE, Iohannis a fost invitat de luxemburghezi, nu de autorităţile de la Bucureşti.

Dispreţul lui pentru politicienii de la centru este greu ascuns. Nu aceştia sunt cei capabili de performanţă, ci primarii sau preşedinţii de consilii judeţene. Descentralizarea pentru Iohannis va însemna „automat” mutarea banilor, şi odată cu ei a puterii reale, de la centru spre consiliile locale sau judeţene.

Educaţia
va fi principala prioritate a profesorului de fizică ajuns preşedinte de ţară. Abordarea lui Iohannis se vrea radicală: „sistemul este greşit construit; să ne gândim dacă nu ar fi bine să restructurăm întreg sistemul de educaţie”.

Dar nu poţi schimba „un întreg sistem” fără a induce o criză în mijlocul lui. Dintre toţi polii de putere existenţi în educaţie, Iohannis îi menţionează critic doar pe acei „rectori sau senatori care au şi cinci norme”. Revine din nou tema concentrării puterii într-un singur punct.

Iohannis scrie apreciativ despre Dan Perjovschi, un artist care nu a stat niciodată pe margine când a fost vorba de teme sociale importante. Aceste aprecieri, venite din partea noului preşedinte, îi dau lui Perjovschi un important potential de influenţă publică. Iar acest artist nu e nicidecum un personaj fricos sau reţinut.
 
Pe temele ecologice, Iohannis are o abordare diplomată: e împotriva proiectului Roşia Montană, aflat oricum în comă. Despre gazele de şist spune că e bine să se facă prospecţiuni, dar cu exploatarea „nu e cazul să ne grăbim”. De ce ar investi cineva în prospecţiuni ştiind că exploatarea nu e o prioritate? O neclaritate ignorată de Iohannis.

Noul preşedinte scrie şi despre depolitizarea administraţiei şi a diplomaţiei, „detestă” migraţia politică, doreşte sfârşitul distribuirii resurselor bugetare pe criterii de clientelism politic...

...în fine, preia şi reia întreaga listă a problemelor sistemice discutate de atâţia ani de un anumit segment al societăţii româneşti. Dar soluţiile? Unde sunt soluţiile?

Iohannis vede soluţia în obţinerea unui „consens pentru mari proiecte de interior”. Spune că va încerca asta în educaţie şi sănătate (deşi sănătăţii îi sunt acordate doar trei propoziţii în 200 de pagini). Surprinzător pentru că, doar câteva pagini în amonte, Iohannis afirma că „nu crede despre consens că poate să funcţioneze, ca regulă generală, în politică”.

Cel mai mare paradox este că, deşi este cel mai tăcut politician al momentului, Iohannis crede că „Preşedintele îşi exercită mandatul în mare măsură prin mesaje publice / Rolul lui este de a lansa discuţia publică”.

E neclar cât de eficiente vor fi aceste mesaje publice, mai ales că Iohannis doreşte „o comunicare mai degrabă seacă decât colorată”. Dar între sec şi colorat există un univers întreg al comunicării şi, dacă vrea relevanţă, Iohannis are nevoie de o echipă capabilă să-i scrie multe discursuri creative, chiar inspiraţionale. Decenţa a fost suficientă pentru a câştiga România, dar nu şi pentru a o împinge înainte.

Dacă Iohannis este în realitate măcar jumătate din imaginea sa proiectată în această carte, atunci vom avea parte de cel mai atipic conducător al României de la Carol I încoace.

Iohannis identifică drept cea mai dificilă perioadă din viaţa sa profesională anii în care a trebuit să coabiteze la Sibiu cu un consiliu municipal majoritar PSD. Situaţia politică în care Iohannis aterizează acum la Cotroceni este mult mai complicată decât orice a experimentat la Sibiu. Cu un guvern ostil şi pe un uriaş fond de aşteptări din partea celor care l-au votat, primul an va fi extrem de dificil pentru Klaus Iohannis.

Exasperat de mediul politic dâmboviţean, regele Carol a fost pe punctul de a abdica în 1871, la doar cinci ani de la venirea lui în ţară. Dar a rezistat. Iohannis nu este nici la fel de neamţ precum Carol, şi nici la fel de rege. Va rezista fără să abdice de la valorile pe care le predică?   

M-aş bucura să reuşească. De mult doresc să trăiesc într-o ţară plicticoasă.

* "Pas cu pas" de Klaus Iohannis, ed. Curtea Veche
.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

55921 vizualizari

 • +67 (73 voturi)    
  PLICTICOS ptr. melteni = NORMAL ptr. civilizati (Luni, 24 noiembrie 2014, 16:07)

  RytMx [utilizator]

  Mi-e sila. Inteleg de vrea sa exprime autorul, ma solidarizez cu ideea sa, insa STIU ca sunt multi care ar fi vrut in continuare cat mai multa paine si circ.

  S-au fript scursorile. Daca KI reuseste macar 40% din ce isi propune, jegosii acestei tari for fi pusi volens-nolens la punct.
  • -10 (34 voturi)    
   Carol I ne-a adus "Afacerea Strousberg" in 1868! (Luni, 24 noiembrie 2014, 16:46)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui RytMx

   Citat: "Exasperat de mediul politic dâmboviţean, regele Carol a fost pe punctul de a abdica în 1871, la doar cinci ani de la venirea lui în ţară."

   Romania anului 1871 era grav afectata de "Afacerea Strousberg" (http://ro.wikipedia.org/wiki/Afacerea_Strousberg) intermediata de Carol I, o escrocherie de pe urma careia tara a pierdut 200 mii lei aur pe km de cale ferata. Romania fusese pacalita si parlamentul era suparat, Carol I avind o mare parte din vina.
   • +17 (27 voturi)    
    Da, si? (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:06)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    Propui ca poporul sa traiasca vesnic in bordeie si sa molfaie la barabule?
   • +16 (18 voturi)    
    Ia fa repede un calcul (Luni, 24 noiembrie 2014, 22:19)

    Berzelius [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    Cu cat a fost pacalita Romania pe kilometrul de autostrada pe seama Afecerii Bechtel (PSD) inceputa de Nastase si terminata (adica reziliata) 10 ani mai tarziu de Sova?
   • +3 (3 voturi)    
    + (Marţi, 25 noiembrie 2014, 10:59)

    rz_ [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    Trebuie să susţin acest punct de vedere pentru rigurozitatea datelor istorice. Dumitrică are dreptate, acesta este motivul real al dorinţei de abdicare a regelui.

    Înţeleg articolul şi în mare parte sunt de acord cu autorul dar nu e cazul să mistificăm istoria, adevărul e mai bun. Putem spune şi despre Băsescu că deşi a promis că demisionează dacă parlamentul îl suspendă, nu a făcut-o deoarece s-a gândit la binele ţării. Adevărul e că l-a luat gura pe dinainte, nu credea că parlamentul chiar o va face. O spune un "băsist" moderat.
  • +16 (34 voturi)    
   Senzational! (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:29)

   Unu-2 [utilizator] i-a raspuns lui RytMx

   Senzational, si Vlad Mixich vrea circ! Eu nu.
   Circul oricum va veni cit de curind, fara mare aport din partea noului presedinte, ca altfel Antenele dau faliment. Mi-ar place o tara normala cu un presedinte de genul Iohannis, o Romanie normala pur si simplu, nu ciudatenia UE.
   • +13 (21 voturi)    
    Fara ciudatenia UE am fi ramas (Luni, 24 noiembrie 2014, 18:00)

    Andrei Bz. [anonim] i-a raspuns lui Unu-2

    Fara ciudatenia UE care sa ne stea pe cap am fi ramas o tara de lumea a treia.
    • +15 (17 voturi)    
     Nu ai inteles (Luni, 24 noiembrie 2014, 19:32)

     Unu-2 [utilizator] i-a raspuns lui Andrei Bz.

     Nu ai inteles ce am vrut sa spun: nu critic UE ci mi-as dori sa nu mai fim ciudatenia UE, adica ultimii pe lista la orice vrei (la acelasi scor cu bulgarii). Bineinteles ca UE e un lucru pozitiv pt. RO, dar mi-as dori mult mai multa normalitate. Prin normalitate ma refer la autostrazi, salarii, presa si TV, concedii, hobby-uri si interesele omului de pe strada, samd.
    • +6 (8 voturi)    
     daca ar fi existat (Luni, 24 noiembrie 2014, 20:03)

     thatchme [utilizator] i-a raspuns lui Andrei Bz.

     un cult al muncii in romania am fi discutat altfel acum. "The man who's doing his job right is worth to stay among the kings"
 • +15 (19 voturi)    
  Pentru ca (Luni, 24 noiembrie 2014, 16:18)

  Taras Bulba [utilizator]

  Benjamin Barber - "If Mayors Ruled the World"

  De-aia!
  • -11 (21 voturi)    
   ne ametim usor (Luni, 24 noiembrie 2014, 16:40)

   victor L [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   cu entuziasmul sperantei.
   Dar din ce spune autorul citindu-i cartea, se cam contrazice.
   In plus, daca perioada cind "a trebuit să coabiteze la Sibiu cu un consiliu municipal majoritar PSD" i s-a parut cea mai grea, ce va face acum, cind un guvern/parlament este de aceiasi culoare?
   Apoi, daca in 2012 a participat alaturi de ei la aventura stiuta, cum va reactiona daca ar primi si el o provocare?
   Prea mult entuziasm strica; un pic de asteptare...
   • -10 (16 voturi)    
    complectare: (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:13)

    victor L [utilizator] i-a raspuns lui victor L

    "Dar din ce spune autorul citindu-i cartea, / Iohannis/ se cam contrazice.
    • +7 (9 voturi)    
     Ai dreptate, victor L! (Luni, 24 noiembrie 2014, 20:41)

     Radu I [utilizator] i-a raspuns lui victor L

     1. N-ar trebui să ne... amețească „entuziasmul speranței”.
     2. Președintelui nou ales îi va fi greu cu un guvern/parlament de aceeași culoare .(Subliniez: aceeași culoare. :))
     3. Iar „complectarea”... de când s-a născut și viețuiește prin dicționare, tot „completare” se scrie! (Nu mi-o lua în nume de rău, învățăm unii de la alții... :))
 • +46 (50 voturi)    
  sefu' ! (Luni, 24 noiembrie 2014, 16:25)

  nash pandelica [utilizator]

  ai grija ce zici de pastori, ca io stiu unul, care e mare circar: pastorul treancafleanca de la latrina 3.
 • +41 (43 voturi)    
  Prefer... (Luni, 24 noiembrie 2014, 16:34)

  prompt [utilizator]

  ...o viata politica plicticos de normala, dar, o viata reala cat mai implinita pentru cei multi!
  • +25 (27 voturi)    
   de dorit reformarea reala a invatamintului (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:01)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui prompt

   Scoala inseamna invatare, examene si recunoasterea muncii unui elev printr-o diploma in fata careia nimeni sa nu comenteze ca a fost furata/plagiata. Liceul sa fie liceu iar la facultate intrarea sa fie pe baza de examene .

   Din acel moment vom avea adevarati medici, ingineri, economisti,...etc

   Scoala trebuie sa fie cladita pe alte principii decit cele actuale, in principal pe competenta.
   In acest moment e o bascalie activitatea numita scoala
 • +45 (49 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 noiembrie 2014, 16:39)

  [anonim]

  • +29 (33 voturi)    
   Bunnnnn (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:38)

   Armadilo [utilizator] i-a raspuns lui

   Ti-as fi dat cel putin 10+, dar nu se poate

   Am ras bine, imi place de Johanis K. asa incet cum ii.

   @și spune T R E B U I E S Ă F A C E M A U T O S T R Ă Z I, până la sfârșitul comunicatului, Coridorul IV și Autostrada Transilvania vor fi finalizate, iar autostrada către nordul Moldovei va fi ajuns pe la Roman.

   100% de acord

   Sincer, astept sa vad cum ti toaca cu calmul lui pe pesedei, unul nu va ramane in picioare. Acum sa ii mai vad cum ii cu suspendarea presedintelui...... vai de curul lor......
   • +13 (21 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:59)

    [anonim] i-a raspuns lui Armadilo

    • +16 (18 voturi)    
     Moshule, (Luni, 24 noiembrie 2014, 20:44)

     Armadilo [utilizator] i-a raspuns lui

     Sincer, apreciez comentariul tau.

     Nu strica deloc sa fi circumspect.

     Insa, te rog, lasa-msa sa ma bucur macar o clipa de normalitate.

     Johannis ii o pasare extrem de rara in fauna politicii romanesti. Nu vezi asa ceva decat odata la 100 de ani.

     Omul asta chiar are bun simt, ceva ce este pe cale de disparitie in Romania.

     Nu cred ca voi regreta vreodata orele de stat la coada ca sa votez JOHANNIS!

     STIU, ca sansele sunt putine, datorita clasei politice! Dar lasa-ma sa ma bucur macar o clipa de omul asta. In comparatie cu ce este zi de zi la TV si in presa ii ca o floare rara in mijlocul unei vagauni de scaieti. Pe omul asta nu l-am auzit sa vb de rau nici macar de Ponta - adversarul sau.

     Cred ca imi voi aminti ani multi de aici inainte ziua de luni, dupa alegeri, cand a chemat parlamentul la ordine. O ce zi!
  • 0 (0 voturi)    
   "deci,se poate!" (Joi, 27 noiembrie 2014, 13:31)

   AnaMb1 [anonim] i-a raspuns lui

   sweet!
 • -5 (15 voturi)    
  mda (Luni, 24 noiembrie 2014, 16:45)

  nash pandelica [utilizator]

  asa vrea si dragnea, puterea la sefii de judete, la primari, adica, la baroni si baronetzi.
  puterea, dar mai ales ...money :)
  ca e dastepti si stie ce sa faca cu ei !
  • +6 (10 voturi)    
   bine asa (Luni, 24 noiembrie 2014, 18:40)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   daca teleormanenii il vor vota tot pe Dragnea, sa le fie de bine, nu anulam regionalizarea fiindca unii "ie idioti"
 • +23 (25 voturi)    
  lucrurile par spre bine... (Luni, 24 noiembrie 2014, 16:52)

  liviu_ [utilizator]

  cred ca e ok ce are el in cap si daca face macar un sfert din ce vrea lucrurile o sa fie mult mai ok. acum ramane de vazut si daca vrea sa le faca si mai ales daca i se permite sa le faca

  decentralizarea e ok, dar pentru asta trebuie sa ai o procuratura si un DNA FOARTE puternic... prietenii stiu de ce...
 • +11 (21 voturi)    
  ... (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:02)

  rerenenegate [utilizator]

  Prefer unul plicticos dar care face treaba, altuia care se da cu barca (Ponta) sau altuia care se da cu parasuta (Basescu). Scuze dac-am fost prea direct...
 • -7 (25 voturi)    
  eu ii acord numai un an timp de gratie (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:04)

  Anonim AntiBasescu [utilizator]

  Nu caracterul plictico-neplicticos a fost criteriul alegerii lui Iohannis. Am avut 10 ani un presedinte "spectaculos" de care ne-am saturat pina peste cap si care n-a facut in principal decit mirsavii. Iohannis trebuie sa fie ceea ce a spus ca va fi: un presedinte liber (adica nemanipulabil) si care va schimba mentalitatea in Romania, orientind-o spre lucrul bine facut (adio zicerea se poate si asa)!
  • +16 (20 voturi)    
   S-a facut deja trecerea (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:30)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Anonim AntiBasescu

   Postacii pro-PSD deja au inventat termenul de "Iohanist", deci conflictele nu s-au incheiat.

   Comunistii din PSD isi fac planul propagandistic pe urmatorii 5 ani, care seamana izbitor cu cel din ultimii 2.5 ani - "dati vina pe presedinte, nu conteaza ca nu are putere si ca puterea reala e la noi (la PSD), lumea e proasta, multi vad, putini pricep".
   • +9 (11 voturi)    
    Sa nu incerce, sa nu incerce ... (Luni, 24 noiembrie 2014, 19:27)

    Centurion [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    si sa nu uite reactia maselor de la mijlocul lunii noiembrie !
  • -7 (21 voturi)    
   ehei (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:43)

   GEORGE [anonim] i-a raspuns lui Anonim AntiBasescu

   daca ar fi castigat nastase 7 case alegerile din 2014 Romania ar fi fost astazi o alta tara, la fel ca Argentina sau Africa de Sud, condusa de o clica de mafioti iar romanii ar fi avut nevoie de viza ca sa meaga in Europa. Nenorocitul de Basescu asta l-a bagat pana si pe frati-su la puscarie. Cat despre 'sfantul' Iohanis hai sa fim seriosi. A fost partas la lovitura de stat din 2012 asa ca am mari dubii ca va fi aparatorul statului de drept
  • +6 (8 voturi)    
   "Paranoia" (Marţi, 25 noiembrie 2014, 1:01)

   rebecai [utilizator] i-a raspuns lui Anonim AntiBasescu

   Basescu nu era bun fiind prea "jucator". Iohannis nu va fi bun pentru ca nu corespunde portretului robot: "nici prea- prea, nici foarte- foarte".
   Unii romani nu inteleg ca PRESEDINTELE este un OM, nu un presonaj. El nu trebuie sa arate ca Richard Gere, nu trebuie sa aibe muschii lui Arnold si nici inteligenta lui James Bond. El nu este eroul/ vedeta. Uitam ca are atributii destul de precise si ca este important sa le foloseasca in interesul public si nu in interesul privat al unor grupuri. In loc sa privim la stilul unui presdedinte, ar fi mai util sa descoperim ce principii aplica in viata reala. In definitiv, faptele lui trebuie sa ne convinga si nu replicile.
 • +5 (19 voturi)    
  hahaha (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:32)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  Asta cu pastorul si cu circul m-a dat pe spate :))))

  Acum, serios vorbind, am dubiile mele-n ceea ce-l priveste pe KI. Si asta dintr-un motiv simplu: va avea de "coabitat" cu exact aceeasi structura politica din Parlament si Guvern ca cea "de pe vremea" lui Base. Iar KI nu e Base, plus ca-l are pe blaga-n spate - il stiti pe blaga, nu? ala mic, de respira greu cand sustinea puciu'.
  • +21 (27 voturi)    
   am indoieli (Luni, 24 noiembrie 2014, 17:47)

   Armadilo [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

   Nu cred ca vor putea pesedeii coabita.... Noooo, nici prin gand sa iti treaca.

   Pot sa iti spun una buna si sigura: cat o fost Basescu cu Constitutia - K I va fi de 100 de ori! Pe asta va trebui sa te mai nasti inca o data sa il vezi incalcand legea.


   Vor plange pesedeii dupa Basescu. Cu Basescu au facut multe trocuri politice, cu Klaus vor duce dorul.
   • +18 (22 voturi)    
    exact (Luni, 24 noiembrie 2014, 18:43)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui Armadilo

    de aia il urasc toti banditii politici si la Sibiu, fiindca din 2000 incoace n-au mai reusit nici un tun cu bani publici acolo
 • +17 (19 voturi)    
  Este in regula (Luni, 24 noiembrie 2014, 19:02)

  Burebista [anonim]

  Acest K I un om cu scaun la cap ,la locul lui .manierat si nu un certaret de mitic .nu veti mai avea ce face circ prin presa si la tv .Este un proverb romanesc multa vorba saracia omului . Asta a fost pana acuma sa fie alfel .
  • +3 (3 voturi)    
   da (Marţi, 25 noiembrie 2014, 14:57)

   normalpeople [utilizator] i-a raspuns lui Burebista

   Asa este. Tot ce sper e sa taca si sa faca. Base a luptat foarte mult si continuu impotriva PSD. Poate Iohannis reuseste sa ii elimine din Romania mai pe tacute...
 • +7 (11 voturi)    
  Clarific eu (Luni, 24 noiembrie 2014, 19:50)

  sile [anonim]

  "De ce ar investi cineva în prospecţiuni ştiind că exploatarea nu e o prioritate?"

  Trebuie sa stii pe ce potential te bazezi cand vrei sa-ti faci planuri cu bataie mai lunga.
  • -1 (3 voturi)    
   Aici a intepenit sistemul. (Luni, 24 noiembrie 2014, 22:21)

   Rafaila [utilizator] i-a raspuns lui sile

   Mai pleaca oamenii acasa, nu? Doar n-o sa-si faca meseria, ca prostii!
 • +4 (6 voturi)    
  Lasati omul in pace (Luni, 24 noiembrie 2014, 21:06)

  Rafaila [anonim]

  Va rezista. Voi va veti schimba. Deocamdata pareti bolnavi, infectati de ceva anume, incapabili de normalitate. Va veti vindeca. Iar atunci cind va veti fi vindecat veti intelege cum si de ce a rezistat Iohannis. Sa traiti bine, sa nu mai ignorati voit realitatea!
 • +5 (7 voturi)    
  Eu cred ca (Luni, 24 noiembrie 2014, 22:48)

  Alor [utilizator]

  Nu s-a referit la o companie privata care normal ca face explorari numai daca ii este asigurat accesul la exploatare imediat dupa .Eu cred ca sa
  referit la o prospectiune comandata si platita de statul roman pentru a stii daca exista gaze de sist pentru o exploatare in viitor.
 • +4 (10 voturi)    
  alegerea poporului (Marţi, 25 noiembrie 2014, 1:08)

  Stars_and_Stripes [utilizator]

  Pai na, daca Macovei este 1) femeie si 2) prea urita pentru toti feti-frumosii (si extrem de inteligenti pe deasupra) din Romania... Si auzi la ea obraznicatura, a mai si avut tupeul sa vina cu o platforma puternic de dreapta, de-au facut-o 'telectualii tarii "fascista"... Acuma trageti tare de Iohannis, poate-poate iese ceva maret din el. Macar o dezicere de tentativa de lovitura de stat din 2012 tot ar fi buna. De luptat cu mafia PSDista... slabe sperante... e mult prea moale, si a mai si fost in barca cu USLul... Oricum, bine ca nu e Ponta imparat (slaba consolare, dar merge si asta in lipsa de altceva).
 • +2 (2 voturi)    
  sa privim (Marţi, 25 noiembrie 2014, 10:14)

  asaasa [anonim]

  cu incredere minunea care s-a intamplat pe 16, poate un inceput de "revolutie de catifea" (nu-mi place termenul de revolutie), de schimbari radicale care sa ne indrepte spre Europa si sa ne indeparteze rapid de mahalalele in care este tavalita populatia acestei mult agresate tari.
  Sa-l ajute Dumnezeu, cu forta, cu intelepciune, cu oameni onesti !
  • 0 (0 voturi)    
   KI (Joi, 27 noiembrie 2014, 13:37)

   AnaMb1 [anonim] i-a raspuns lui asaasa

   manuta de otel in manusa de catifea
 • +2 (2 voturi)    
  nu ne plictisim (Marţi, 25 noiembrie 2014, 13:14)

  decanul, tava si ceainicul de argint [anonim]

  Din fericire , in tara noastra nu ne plictisim niicodata, apare mereu un subiect amuzant:

  Decanul de la UMF Iasi acuzat ca a luat mita o tava de argint si un ceainic, de la tatal unui student arab.
  Stiu ca e in afara subiectului articolului prezent dar domnul Mixich a scris in mai multe randuri despre coruptia din domeniul medical si cred ca e interesat de subiect.

  anticoruptie.hotnews.ro/stiri-esential-18652863-doina-azoicai-decan-umf-iasi-cercetata-dna-sub-control-judiciar-pentru-luare-mita.htm
 • +1 (1 vot)    
  Clarvazatori de Bucuresti (Miercuri, 26 noiembrie 2014, 11:25)

  Alex Dupont [anonim]

  Sunt plictisit de atatea laude aduse lui Johannis Werner Klaus. Autorul acestui "articol"se vrea ironic insa nu spune nimic nou ci repeta precum un ecou fidel spuselor altora: Johannis nu este un neamt precum Carol, ci este mai lutheran decat el! Vlad Mixich a poetizat diaspora pana la platitudine iara acum a inceput sa emane haiku-uri despre Johannis. Mixich este un clarvazator: el STIE totul despre Johannis Klaus, ce fel de caracter, ce gandeste, de ce gandeste, ce va face, ce NU va face. Eu indraznesc a spune ca toate aceste bolboroseli sunt doar bulbuci intr-un pahar cu apa si nu fac decat un deserviciu presdintelui german ales de romani. Da, toate familiile de origine germana din Transilvania traiesc acum in Germania, toti si-au gaist radacini, si-au schimbat numele, au facut tot posibilul sa se deromanizeze, insa acum au votat cu germanul lor! De ce NU a plecat Johannis? Simplu! Pentru ca a stiut ca intr-o tara de poeti disperati si fara minte, fara cultura, fara logica, el, un profesor de fizica cu Occidentul la spatele lui spre sustinere, ar putea deveni PRESEDINTE! Pas cu pas! Si s-a intamplat. Acum, spuneti, CINE este clarvazator? Mixich sau Johannis? Eu pariez pe Johannis! Mixich lauda cuplul Carmen si Johannis Klaus? da, si eu admir din greu cuplul Francis si Claire Underwood, eroii serialului american " House of Cards"! Vi-l recomand. Daca nu-l vizionati, macar cititi plotul: este superb de adevarat si pare a fi o reflectare in oglinda a cuplului Carmen si Johannis! Lasati poezia pentru timpul liber si reparati tavanul inainte de a va cade in cap! Aveti un german presedinte ales de voi, romanii, si ii scrieti ode in stil Latin, ca asta e: Romanul s-a nascut poet dar o sa moara in proza.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by