Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Biserica este "mihnita"

de Alexandru Toma Patrascu     Contributors.ro
Vineri, 14 noiembrie 2014, 16:05 Actualitate | Opinii

Toma Patrascu
Foto: Arhiva personala

Biserica este “mîhnită“.[1] E mîhnită că societatea a ieşit din Evul Mediu şi că oamenii, cetăţenii, au posibilitatea de a decide ei înşişi, fără a mai fi obligaţi sa se supună voinţei preotului.

Biserica este “discriminată“. şi-a pierdut monopolul asupra societăţii şi se vede confruntată cu alternative. Oamenii pot alege! Este o discriminare strigătoare la cer!

Biserica este “umilită“. I s-a reamintit că legile României i se aplica şi ei, că trebuie sa le respecte. O, Doamne! In ce lume am ajuns să trăim?

Biserica este “îngrijorată“. O framîntă răspîndirea “unei aşa zise libertăţi de gîndire şi de conştiinţă şi a unei promovari a toleranţei şi a drepturilor fiinţei umane“.[2] Ptiu!, astea-s lucruri dracesti! Piei Satana!

Să fie sfîrşitul lumii? Oare vine Apocalipsa?

Liniştiţi-vă oameni buni, Biserica nu ne va părăsi. Ea va rămîne “un aliat fidel în apărarea şi promovarea valorilor eterne ale credinţei creştine ortodoxe, proprii poporului român [...], preţuind dorinţa [...] de-a nu reduce educaţia copiilor la orizonturi limitate şi efemere“.

Nu vă ingrijoraţi. Biserica va continua sa extindă orizonturile intelectuale ale copiilor prin excursii la moaşte, ii va fortifica fizic prin metanii mici şi mari după metoda de fitness a Maicii Siluana[3] si-i va proslăvi mai departe pe adevăraţii apostoli şi martiri ai autenticului suflet românesc Becali, Dragnea şi Ponta.

Liniştiţi-vă, Biserica va apăra pe mai departe “valorile” traditionale ale neamului: intoleranţa, xenofobia, obscurantismul.

Drepturile omului? Constituţia? Ce-s prostiile astea?

Biserica “nu se lasă intimidată şi descurajată“!


Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro


Jurnal din Israel

FOTOGALERIE Israel pe repede inainte: kit de informatii pentru o calatorie reusita

De la nord la sud, Israelul are putin peste 400 de kilometri, iar de la est la vest, putin peste 100. E printre putinele tari ale lumii in care, in aceeasi zi, poti face si baie in mare si ski la munte. E taramul miracolelor si al sperantelor, tara sfanta a pelerinilor, teritoriu complet liber si dezinhibat pentru hedonistii de pretutindeni. Ca vrei sa te regasesti spiritual sau ca vrei sa gasesti energia unor petreceri fantastice, mergi in Israel. O sa capeti ce cauti si, uneori, chiar mai mult decat atat.

4600 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă