Astazi, 2 noiembrie 2014, s-a născut ceea ce putem numi A Treia Fortă in politica acestei tări. Este limpede că, in pofida Casandrelor de serviciu, a profetilor păguboşi si specialistilor in a cobi, sute de mii de cetăţeni ai României au susţinut şi susţin chiar in aceste clipe, prin votul lor, candidatura Monicăi Macovei. Este vorba de un alt fel de a gandi si de a practica politica, unul in care cetăţeanul este respectat, nu manipulat in chip cinic. Astăzi, PSD-ul a făcut tot ce i-a stat in puteri pentru a neutraliza votul diasporei româneşti. Micul Caligula, premierul plagiator care se vrea preşedinte, ştie că românii din afara ţarii nu se lasă prostiţi de toxicele tâmpenii debitate de televiziunile ancilare.

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

Eu am votat azi la Washington unde lucrurile au decurs cat se poate de normal. Dar ceea ce citesc despre alte capitale si mari orase imi dă fiori. Este vorba de un mega-furt prin impiedicarea cetăţenilor români să voteze. Este o fraudă incalificabilă organizată de PSD. A sosit, cred, momentul să facem bilantul acestui prim tur si să ne gandim la cea mai bună soluţie pentru cel-de-al doilea. Această soluţie trebuie să fie una morală. Monica Macovei şi electoratul ei sunt la unison in aceasta privinţă. Candidatul ACL, dl Klaus Iohannis, va avea nevoie de voturile celor care o sustin pe Monica Macovei, ale celor care vor să rupă cu vechile, dezgustătoarele metehne ale clasei politice si să clădească o Românie eliberată de plaga cleptocratic-autoritaristă. Nimic temeinic nu poate fi construit pe minciună.

A Treia Forţă inseamnă responsabilizare si transparentă, civilitate şi curaj etic. A Treia Forţă inseamnă imaginaţie democratică. Lucrul bine făcut inseamnă să ştii să te detaşezi pană la ruptură de lucrul rău făcut. USL-ul a făcut mult rău in aceasta tară. E nevoie de adevăr despre trecutul mai vechi si despre cel recent. Este ceea ce cere Monica Macovei: “Astazi s-a născut al treilea pol in România. Fără baroni, făra finanţări murdare, am arătat că putem. Rezultatele de după numărarea voturilor vor arăta că suntem şi mai mulţi.Am fi fost si mai multi daca ar fi votat toţi romanii din diaspora. Am demonstrat că suntem mult mai mulţi decat credeau ei. Suntem o forţă uriaşă de schimbare. România este a noastră şi o sa o luăm inapoi”. Să sperăm ca dl Iohannis a auzit aceste cuvinte…

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro