Presedintele Traian Basescu a prezentat, marti seara, la B1 TV o realitate necunoscuta alegatorilor sai, cati mai are: toate, dar absolut toate figurile dreptei put a hoit, numai Elena Udrea miroase a trandafiri. Iohannis, Macovei, Blaga, Predoiu, toti prezinta carente, ridica probleme si se dovedesc azi tot ce poate fi mai rau in politica, in schimb Udrea face cat Iohannis si Ponta la un loc. Daca glumele astea proaste le spunea Ponta la Antena 3 publicului pesedist, nu era nici o problema. Acolo nu se asteapta nimeni la logica, coerenta, bun simt etc. Acolo poti afirma azi ca Antonescu si Iohannis sunt viitorul tarii, iar maine sa tarasti cu ei pe jos, ca guppy a uitat demult si cum il cheama.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Publicul stangii cauta mereu tapi ispasitori pentru a explica propriile ratari, frustrari etc. Mereu altii sunt de vina din cauza ca el o duce prost, asa ca se uita la Ponta si la Gadea pentru a afla cine-i urmatorul pe lista neagra. De la marele partid primesc ceva tot timpul, nu le taie niciodata nimic iar spalatorii de creier ii fac seara de seara sa se simta mandri ca sunt romani.

Totul e bine daca partidul le vara un mic in gura si mai arunca o firimitura in ciocurile cascate. In rest, li se rupe de coruptie, principii, institutii, economie, Occident, Rusia si alte teme sofisticate. Nu inteleg nimic din toate astea. Repet, publicul Antenei 3 si al PSD cauta vinovati si asteapta pomeni. Vor sa sa li se spuna ca reprezinta ceva important pe lumea asta si atat.

Daca acest public afla de la idolii sai ca traieste prost din cauza Rusiei, va uri Rusia. Daca maine afla ca i s-a taiat leafa din cauza Americii, va uri America. Daca Basescu le-a facut-o, atunci basismul e cauza tuturor relelor. Daca Ponta si PSD le mai picura mult in cap lozincile cu Occidentul care suge sangele coloniei numita Romania, azi aveam o majoritate anti-Europeana si anti-americana. Noroc ca s-a oprit la timp cu ororile astea fluturate periculos in campania din 2012.

Exista un public care uraste sau iubeste tot ce afla de la altii ca le-a gaurit, respectiv umplut stomacul. Politicienii demagosi, populistii si televiziunea tin in cazul lor loc de creier. In absenta lor, nu-si pot explica de ce-i doare burta.

Traian Basescu incearca si el sa-si trateze publicul cu acelasi dispret de politician cinic, care vede in alegatorii sai o turma de prosti manati la vot de foame. Crede ca-si poate duce publicul catre Udrea la fel de usor cum procedeaza Ponta si Antena 3 cu suporterii lor. Nu-si imagineaza ca exista alegatori care chiar cred intr-o idee, gandesc cu capul lor decuplat de stomac si nu prea iau de bun tot ce vad la TV din simpul motiv ca stau mai mult pe net.

Ce i-a spus aseara Traian Basescu acestui public? Il vedeti pe Iohannis, omul despre care si eu si Udrea am spus ca-l votez, ca-l vreau ministru de interne, ca-i un politician de perspectiva? M-am inselat, e un sas prost. O vedeti pe Macovei, ministrul justitiei apreciat peste tot afara si in tara? Nu e buna de nimic, poleiala. Il vedeti pe Predoiu, cel pe care l-am pus ministru la justitie de m-am plictisit eu de fata lui? Zero barat. In schimb, Corina Cretu, pupila lui Iliescu, e buna de comisar pentru politici regionale, a avut ceva probleme cu vicepresedintele Statelui Unite, nimic serios. Elena Udrea este ceva deosebit, pacat ca poporul asta misogin nu voteaza inca femei.

Aceasta se cheama distorsionarea grava a realitatii. Toti presedintii au terminat construind in jurul lor, din varii motive, o meta-realitate (Iliescu a rescris mereu istoria anilor 90, Constantinescu s-a vazut mereu mai nedreptatit de istorie). Traian Basescu si-a construit propria realitate in jurul unui om fara talent de politician si profund nociv. Pluteste deja de ceva timp intr-o halucinatie politica trista. Nu-i pasa ca rand pe rand aproape toti oamenii cu capul pe umeri i-au intors incet spatele, lasandu-l cu fanteziile lui.

Cum naiba sa asculte un basist asa ceva fara sentimentul ca Traian Basescu ii insulta inteligenta? Daca isi doreste insa alt public pentru Elena Udrea si pentru partidul pe care vrea sa-l ridice dupa ce va pleca de la Cotroceni, un public mai putin sofisticat, gata oricand sa inghita gogosi pe stomacul gol, atunci sa mearga pe mana lui Ponta, PSD, cu Ghita si Antena 3, sa urmeze cu incredere mirosul de trandafiri. Deja pare in alta lume, din alt film.

Apoi, Basescu a cautat aseara sa para mai important decat e, inca puternic, in carti, capabil sa faca jocurile, nu un presedinte aflat in ultimele doua luni de mandat, cazut in ridiol cand deschide gura pe teme politice interne. Toate amenintarile sale cu deconspirarea unor fosti ofiteri, faza cu plicul pentru a sublinia importanta avuta in negocierile de la Bruxelles (probabil reala), amenintarea ca daca va fi suspendat ii face praf pe toti, in fine, umflarea asta in pene a avut ceva asa, intre comic si jenant. O incordare de final a unor muschi cam flescaiti, inainte de a ajunge pe bancuta opozitiei cam izolat si singurel. Pacat ca nu realizeaza, pacat ca termina asa, a facut destule lucruri bune.

PS: Si tot nu vi se pare ca lucreaza cu spor pentru Victor Ponta cand darama toata dreapta si propune PSD-ului sa se bata cu Elena Udrea, monstenitoarea lui in politica?