Monica Macovei conteaza pentru ca lupta pentru deplina egalitate a cetatenilor in fata legii si impotriva oricarei vatamari a libertatii!

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

Monica Macovei conteaza pentru ca este verticala, pentru ca nu practica dubla gandire si dublul limbaj, nu marseaza la intrigi bizantine si lovituri de pumnal pe la spate!

Monica Macovei conteaza pentru ca este adepta spatiilor deschise, iar acolo unde unii inchid usile, ea le deschide!

Monica Macovei conteaza pentru ca este o europeana autentica, nu o facatura insetata de bani si privilegii!

Monica Macovei conteaza pentru ca ii pasa sincer de victimele comunismului si lupta pentru drepturile lor!

Monica Macovei conteaza pentru ca stie ca, intr-o democratie, tacerea in jurul samavolniciei este ea insasi o forma de samavolnicie!

Monica Macovei conteaza pentru ca in spatiul public romanesc, atat de viciat si poluat, ea este o voce curata!

Monica Macovei conteaza pentru ca actiunile ei ii fac pe borfasi sa stie ca nu pot conta pe intimidarea judecatorilor, ca legea nu poate fi incovoiata conform bunului lor plac!

Monica Macovei conteaza pentru ca este candidata tuturor cetatenilor cinstiti, indiferent de categoria sociala, de originea etnica, de afilierea religioasa, de gen si inclinatii ori de meridianul unde se gasesc!

Monica Macovei conteaza pentru ca prin alegerea ei ca presedinte al Romaniei puterea poporului va apartine poporului si NU unei uzurpatoare oligarhii cleptocratice!

Monica Macovei conteaza pentru ca se gandeste la tara inainte de a se gandi la ea insasi, pentru ca iubeste traditiile democratice si pretuieste modernitatea, pentru ca intruchipeaza altruismul civic, pentru ca nu se teme sa-si asume sarcini care i-ar speria pe atatia altii, pentru ca este curajoasa, onesta si principiala!

citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro