Bosnia si Serbia se confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimii 120 de ani. MAE roman face atentionari de calatorie. In Bosnia - stare de dezastru natural, in Serbia, stare de urgenta. Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Serbiei, precum si al Bosniei si Hertegovinei ca, pe fondul inundatiilor produse in ultimele zile, autoritatile centrale si locale au declarat, la data de 15 mai 2014, stare de dezastru natural, potrivit EurActiv.ro

Atentionare de calatorie - Serbia

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se deplaseaza pe teritoriul Republicii Serbia ca, pe fondul precipitatiilor abundente inregistrate in ultimele 48 de ore, la data de 15 mai 2014, autoritatile locale au declarat stare de urgenta pe intreg teritoriul Republicii Serbia.

In unele regiuni, cantitatile de apa au depasit 120 litri/mp, zonele cele mai afectate fiind Kolubara, Macvanski, Valjevo, Sabac, Cacak, Uzice, Lucan, Mionica, Loznica, Zajecar, Osecina, Koceljevo, Lajkovac, Ub, Ljig, Gornij Milanovac, Mali Zvornik, Pozega, Vladimirci si Kosjeric.

De asemenea, ca urmare a alunecarilor de teren a fost oprit:

- traficul feroviar pe ruta Belgrad-Nis;

- traficul rutier si feroviar pe portiunea de drum Belgrad-Bar;

- traficul rutier pe Ibarska Magistrala.

integral pe EurActiv.ro